Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-01-18

Jóga és zene – élő zenés hatha flow jóga a Lóvasúton

Jóga és zene – élő zenés hatha flow jóga a Lóvasúton

Az egyik legismertebb jógairányzat a hatha, amelynek elnevezése a ha (nap) és tha (hold) szavakból épül össze. Gyakorlása során a szervezetben a Nap és Hold jellegű (aktív-passzív) energiák egyensúlyba hozására törekednek.

Ez az irányzat főleg Nyugaton lett népszerű, a testi egészséget és tökéletességet, a fizikai, érzelmi, szellemi és spirituális szintű egyensúlyra való törekvést helyezi középpontba.
 
Egyensúly a hétköznapokban

Több civilizációs betegség kialakulását vezetik vissza a mindennapokban minket érő stresszhez, amelyet gyakran a munka és a magánélet közötti egyensúly megtartására való törekvés okoz. Amikor úgy érezzük, hogy elmerülünk a feladatokban, és nem tudunk saját magunkra, illetve a családunkra elegendő időt szakítani, akkor itt az ideje, hogy megálljunk egy pillanatra.

Keressünk magunknak olyan tevékenységet, amely segít saját magunkban helyreállítani a belső egyensúlyt, és ha ezt sikerült elérnünk, akkor hamarosan könnyebb lesz más szemmel nézni a külső világ dolgait is.

Tematikus jógaórák élőzenével

A Lóvasúton havonta egy alkalommal megrendezendő élő zenés hatha flow jógaórákon az ászanák és a zene egy egységet alkotva kalauzolja el a résztvevőket a belső világukban. Az órák remek lehetőséget kínálnak kezdőként vagy haladóként is az elmélyült gyakorlásra.

A foglalkozásokon nagy hangsúlyt kap a légzés és a mozgás összhangja, az erősítés és nyújtás egyensúlya. A könnyen érthető instrukciók segítenek a test határainak feltérképezésében, elérésében és a gyakorlásban.

A Bakos Bettina hatha, yin, kismama jóga flow és gyermekjóga-oktató, énekes, zenetanár által tartott foglalkozásokat Dévényi Zoltán gitáros, zeneszerző és producer élő gitárjátéka kíséri, aki maga is évek óta aktívan gyakorolja a jógát.

A foglalkozások időpontjai:

Január 29., 10.00–11.30
Február 26., 10.00–11.30
Március 19., 10.00–11.30

Az egyes órák időtartama: 90 perc

A szervezők kérik, hogy a foglalkozásokra mindenki vigyen saját jógamatracot, kényelmes, jógázásra alkalmas ruhát, illetve az óra végi relaxációhoz plédet is érdemes magunkkal vinni. A helyszínen lehetőség van átöltözni.

Jegyek vásárolhatók a lovasut.jegy.hu oldalon, és a szabad helyek függvényében program előtt a helyszínen.

Ajánló
Ajánló
Az igazi versenyforma – Fit4Race

Az igazi versenyforma – Fit4Race

A 10 éve a MOM Sport épületében működő F&M fitness and more jogosan a kerület egyik népszerű...

Itt az ősz! Túrára fel!

Itt az ősz! Túrára fel!

Most, amikor beköszöntött az ősz, és a hőség nem fogja vissza lelkesedésünket, ideje kellemes...

Manók a manógyárból

Manók a manógyárból

Lázár Ervin nevét az 1950-es évek után született generációknak nem kell bemutatni, szinte...