Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-01-24

Januári születésnap – ajándékötletek

Januári születésnap – ajándékötletek

Január 20. és február 18. között a Vízöntő jegyűek ünneplik a születésnapjukat, mostani cikkünkben nekik szóló ajándékötleteket találnak olvasóink.

A Vízöntő jegyet a levegő elemhez sorolják az asztrológiában, amelynek szülötteire jellemző, hogy rendkívül ötletesek és általában magas intelligenciával vannak megáldva, ugyanakkor a gondolataik gyakran lebegnek a felhőkben.
 
Vízöntő, az utolsó levegőjegy 

A Vízöntők természete könnyed, kissé talán szétszórtak, a hangulatuk pedig hullámzó, könnyen kezelik a változásokat és gyorsan alkalmazkodnak hozzájuk. Szeretik a társaságot, rendkívül kommunikatívak, szeretnek új dolgokat kipróbálni. 

A trendeket követve

Ha tárgyi ajándékban gondolkodunk, akkor bármilyen trendkövető újdonsággal örömet szerezhetünk a Vízöntőknek. Egy, a zenehallgatáshoz használt vezeték nélküli elektromos kütyü például remek ajándék a csillagjegy szülötteinek. 

Egy bluetooth-hangszóróval egy gombnyomásra elérhető a vezeték nélküli zenehallgatás, akár szabadtérben is. A NetDepo Házimozi-hifi Szakáruházban található bluetooth-zenelejátszók vagy bluetooth-hangszórók okostelefonok, táblagépek, számítógépek és laptopok kihangosítására, a rajtuk lévő zenék megszólaltatására szolgálnak. A legtöbb bluetooth-hangszóró már képes a kiváló minőségű aptX bluetooth-átvitelre is, és több közülük akkumulátorról is működik. 

Meghatározó élmény

Az élményajándékok közül válasszunk olyat a Vízöntő ismerősünknek, amiről tudjuk, hogy előtte még sosem próbált ki. Ha például szereti a kémfilmeket, akkor a Scavenger Escape Budapestnél átélhető kültéri Városi Kincsvadászat Kémjátszma nagyszerű meglepetés lehet.
 
Az egyedülálló, izgalmas kalandjáték célja, hogy a résztvevők a nyomokat követve a játékhoz biztosított kezdőcsomag eszközeit, valamint a professzionális kémfelszerelés eszközeit felhasználva meghiúsítsák egy titkos szervezet terveit. Ebben az Agent X által hátrahagyott levélben található utasítások is segítségükre lesznek. 

Az élményajándékot legfeljebb 6 fő tudja igénybe venni, és a játék során a városban, szabadtéren megtett kb. 4 kilométeres barangolást nagyjából két, két és fél óra alatt lehet teljesíteni.

Tortaötletek

Ha a megszokottól eltérő tortákról beszélünk, akkor először a torta formája vagy az íze is eszünkbe juthat. Különleges formájú tortarendeléssel nyugodtan forduljunk a Major Cukrászda tapasztalt csapatához, akik akár gyerekek, akár felnőttek részére elkészítik a kívánt meglepetést.

A következő tortarecept két okból is különleges, egyrészt mert meghatározó ízét a matcha adja, amelyet nem édességként, inkább teaként tartanak számon, másrészt a krém mellett megjelenő palacsintatészta miatt két nemzet, a japán és a francia konyha találkozását is jelenti.

Matcha crepes torta

Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
2 tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
3/4 dl olaj

Krém:
500 g mascarpone
500 ml tejszín
1,5 dl kávé
1 teáskanál cukor
3 teáskanál matchateapor
 
Elkészítés:
1. Egy tálban alaposan összekeverjük a palacsintatészta hozzávalóit.
2. Kis pihentetés után forró, kivajazott serpenyőben vékony palacsintákat sütünk belőle.
3. A mascarponét jól elkeverjük a cukrozott kávéval, majd hozzáadagoljuk a kemény habbá vert tejszínt.
4. A torta összeállításához a tálaláshoz használandó tányérra fektetünk egy palacsintát, megkenjük krémmel, majd újra palacsinta és ismét krém következik. Ezt addig folytatjuk, amíg elfogy a palacsinta.
5. A maradék krémmel bekenjük a torta tetejét és oldalát
6. Díszítéshez használhatunk matcha- vagy kakaóport.

Reméljük, hogy tudtunk segíteni az ajándékválasztásban, és boldog születésnapot kívánunk a Vízöntőknek!

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...