Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-02-08

Csúcs kikapcsolódás

Csúcs kikapcsolódás

Az innovációiról is ismert High-Tech Sportok Bázisának nevében szereplő high, magyarul csúcs szó nemcsak a szolgáltatások színvonalára, hanem a helyszínére is utal. Legyen az a Normafa, mint Budapest legmagasabb pontja vagy a Kékestető, azaz az ország csúcsa.


A cég által a 4 Évszak márkanév alá rendezett turisztikai attrakciócsalád alá tartozik a 4 Évszak High-Tech Sportok Bázisa 4 helyszínen (Mátrafüred, Normafa, Balatonfüred, Hévíz), a 4 Évszak Palóc Bistorant étterem Mátrafüreden, a 4 Évszak Erdeihotel**** és a 4 Évszak Völgyhotel*** szintén Mátrafüreden, valamint a 4 Évszak Hegyihotel*** Mátraházán.

Miniszabadság

Az angol nyelvben több mint 20 szinonimát találunk a miniholiday-re, amit magyarul talán kis kiruccanásnak fordíthatnánk, és a nagy nyári vagy év végi, hetekig tartó szabadságokkal ellentétben néhány napos, jellemzően hosszúhétvégi utazást jelent. 

Ezek a miniszabadságok arra jók, hogy kicsit elszakadjunk a mindennapos rutintól, és egy kellemes helyszínen töltött néhány napos feltöltődés után újult erővel nézhessünk szembe a szürke hétköznapokkal. Egy ilyen kiruccanásra remek helyszín lehet a Mátra, ahol három különböző stílusú szállás közül is választhatunk.

Okoshotel

A kreatív enteriőrrel büszkélkedő 4 Évszak Erdeihotel**** Mátrafüred a mátrai erdő ölelésében 2 lakosztállyal és 12 erdőre nyíló szobával, erdei panorámás szaunával, swim spa kültéri jakuzzis medencével, fákkal árnyékolt pihenőhelyekkel és hammock pihenőkkel várja vendégeit, kiemelkedő színvonalú szolgáltatást garantálva az igazán igényes pihenni vágyóknak.

A hotel környezetbarát üzemeltetési megoldásai a Mátra csodálatos természeti környezetének megóvását szolgálják, a lakosztályokban és szobákban található smartfunkciók pedig a modern kor nyújtotta, mobiltelefonról irányítható kényelmet és szabadságot nyújtják a vendégeknek.

Család- és kutyabarát

A szintén Mátrafüreden található 4 Évszak Völgyhotel*** hatalmas fás parkkal és fedett medencével büszkélkedhet, ahol mindenki, beleértve a család kedvenc kutyáját is, talál magának izgalmas kikapcsolódást. A többféle választható szobatípus lehetővé teszi az ideális elhelyezést, érkezzünk akár párunkkal vagy nagyobb létszámú családunkkal, ráadásul a kutyával kiránduló gazdikat 3 speciálisan felszerelt szoba várja.

Itt sem hiányzik a csúcstechnológia, hiszen a hotelben mobiltelefonról irányítható szobanyitási rendszer működik az ingyenesen letölthető Guestadvisor applikáció segítségével.

Hegyi élmény

A harmadik, a 4 Évszak márkához kapcsolódó szállás a Hegyihotel*** , amely igazi csúcsélményt nyújt, hiszen 715 méter magasan helyezkedik el, Mátraháza központjában. A háromszintes épület elbűvölő természeti környezetben, háromcsillagos körülményekkel várja a nyugalomra, pihenésre vágyókat, az aktív kikapcsolódás szerelmeseit és a csapatösszetartásra érkezőket.
 
A hajdani vállalati üdülőből kialakított szállodát innovatív szemlélettel, ugyanakkor nagyon is táj- és természettudatos dizájnnal álmodták újjá. A szállóvendégek nap mint nap a szobájuk ablakából csodálhatják meg a mátrai erdő vadjait, a napnyugtával előmerészkedő őzeket, szarvasokat.

Az itt megszálló vendégek az erdőwellnesst is kipróbálhatják, mivel a közvetlen erdőkapcsolattal rendelkező területen egy szabadtéri panorámazuhanyzó és jakuzzi található, így a kényeztető wellnessélményt megfűszerezi a friss hegyi levegő, az erdő minden évszakban varázslatos színei és a háborítatlan csend.

Szintén megtapasztalható itt a kikapcsolódás új dimenziója, az erdőfürdő vagy más néven az erdőterápia, amelyről korábban már a Hegylakó Magazinban is írtunk. A módszer szerint az erdő az a hely, ahol mérhetetlen a szabadságunk, bármerre nézünk, a természet nyugalma vesz körül. A japán Sinrin-joku alapja az erdei atmoszféra magunkba szívása, meditáció a fák között, amely során az ember igyekszik mind az öt érzékszervét használni. A 4 Évszak Hegyihotel*** Mátraházában a módszer elsajátítását szakképzett vezetők segítik annak érdekében, hogy akik kipróbálják, garantáltan különleges tapasztalattokkal gazdagabban térjenek haza.

Aktív programok

Amennyiben aktívabb kikapcsolódásra vágyunk, érdemes felkeresnünk a Mátrafüreden található High-Tech Sportbázist, ahol az ötvenféle, minden évszakban igénybe vehető élményprogram közül biztosan találunk a kalandvágyunknak megfelelőt.

Ajánló
Ajánló
Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

Hámori Máté karmester, a Danubia Zenekar művészeti vezetője azt szeretné, ha minél többen...