Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-02-22

Februári születésnap – ajándékötletek

Februári születésnap – ajándékötletek

Február 19. és március 20. között a Halak jegyűek ünneplik a születésnapjukat, mostani cikkünkben nekik szóló ajándékötleteket találnak olvasóink.


A Halak jegyet a víz elemhez sorolják az asztrológiában, amelynek szülötteire jellemző a nyugalom és az állandóság, valamint nagyon érzelmesek és érzékenyek.

Halak, az utolsó vízjegy 

A Halak nagyon empatikusak, mindig készen állnak arra, hogy meghallgassák a barátaikat és a családtagjaikat, nagyszerűen képesek megoldani a problémákat. Emellett roppant kreatívok, vonzódnak az ezotériához, a spiritualitáshoz és nagyon szeretik a zenét.

Megfelelő rezgésszámon

Ha tárgyi ajándékban gondolkodunk, akkor keressünk egy a Halakkal megfelelően rezonáló ásványt vagy abból készült ékszert. Ezen jegy szülötteinek elsősorban az ametisztet javasolják, de szóba jöhet a fluorit, a szodalit, a zafír, az akvamarin, a jade, a hegyikristály, a türkiz és a holdkő is. 

A február 25–26-án a MOM Sportban megrendezendő Ásvány Börzén ezeken kívül sok érdekesség várja a látogatókat. A belépőjegy ára tartalmazza az interaktív földtudományos játszóházak igénybevételét, a barlangokról szóló 3D-vetítést, drágakő-határozást, szakmai előadásokat, a kígyósimogatónál pedig fényképet is készíthetünk.

Koncertjegy

Amennyiben a Halak zeneszeretetét vesszük alapnak az ajándék kiválasztásakor, akkor érdemes szétnézni az áprilistól újra megnyitó MOM Kulturális Központ koncertjei közt.

A minden évben megrendezendő Cziffra Fesztivál első eseménye április 5-én lesz, ahol két Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művész, Kovács Kati és Balázs János közös koncertjét láthatják. A zenés utazás közben Gundel Takács Gábor a két előadóval közösen idézi fel a pesti bárkorszak hangulatát és ikonikus történeteit.

Tortaötletek

Mivel a víz jegyűekre jellemző a családjuk, szeretteik, barátaik iránti odaadás, készítsünk nekik olyan tortát, amelyet könnyen megoszthatnak az őket ünneplőkkel. Ilyen lehet a díszített muffinokból egynagyobb tortatálra vagy emeletes tortaformára rendezett meglepetés desszert is.

Cupcake – minitorták

Hozzávalók:
Az alaptortácskákhoz:
150 g finomliszt
100 g kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
150 g vaj
2 tojás
2 tk. sütőpor
½ tk. szódabikarbóna
2 ek. tej
csipet só

A krémhez:
100 g vaj
100 g mascarpone
40 g kakaópor
100 g porcukor
1-2 ek. tejszín

Díszítéshez:
annyi szem gyümölcs, ahány cupcake készül

Elkészítés:
1. Fontos, hogy a tészta hozzávalói szoba-hőmérsékletűek legyenek, ezért sütés előtt 1 órával vegyük ki a hűtött hozzávalókat a hűtőből.
2. Először keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd adagoljuk hozzá a vajat és a tojásokat is.
3. Amikor ez már szép homogén, keverjük hozzá a tejet is, és dolgozzuk össze.
4. Evőkanál vagy fagyiskanál segítségével adagoljuk papírral bélelt muffinsütőformákba, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süssük készre.
5. Amíg sül, állítsuk össze a tetejére szánt krémet úgy, hogy a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét. Ezután simára keverjük a hozzáadagolt kakaóporral, porcukorral és végül a tejszínnel.
6. A kisült tortácskákat egy rácson teljesen kihűtjük, és csak ezt követően díszítjük egy habnyomó zacskó segítségével az addig hűtőben tárolt krémmel.
7. A krémmel feldíszített tortácskákat a tortatálra vagy az emeletes süteménytálaló szintjeire tesszük, ha szeretnénk gyertyával díszíteni, akkor a belsőkbe/legfelsőkbe szúrjuk azokat.

Reméljük, hogy tudtunk segíteni az ajándékválasztásban, és boldog születésnapot kívánunk a Halaknak!

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...