Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-04-26

A talp mint a testünk tükre

A talp mint a testünk tükre

A kínai reflexológia vagy talpmasszázs tanítása szerint a szerveink összeköttetésben állnak a talp pontjaival. Ezek a pontok a testünkben futó idegpályák kapcsolódásának helyei, és reflexszerűen viselkednek, ami azt jelenti, hogy ingerlésükkel hatást gyakorolhatunk a hozzá kötődő szervre. 


A talpon minden szervnek, testrésznek a helye, úgynevezett reflexzónája van, így a talp tulajdonképpen egy térkép belsőnkről. Általában minden szerv azon a talpon tükröződik, amelyik oldalon elhelyezkedik a testen, kivéve a fej pontjai, mert azok kereszteződnek, illetve a kettős testrészek, mert azok mindkét talpon fellelhetők. Az egyes szervek elhelyezkedését úgy lehet elképzelni, mintha a lábujjaktól a sarok felé a fejtől lefelé haladnánk a testen.

A masszírozás az érintés erejével hat az emberre, az energiaáramlás helyreállításával segítheti az öngyógyító folyamatok beindítását, a talpmasszázs segítségével csökkenteni lehet egyes fájdalmakat, de serkenti a kiválasztást és élénkíti a keringést is. Ha fejfájásunkat szeretnénk csillapítani, próbáljuk meg a nagylábujjat masszírozni, mert ott található a fej reflexzónája.

A módszert bárki elsajátíthatja, azonban érdemes először szakemberrel feltérképeztetni a talpunkat, aki megmondja, hol milyen problémát talál, ugyanis a szervnek megfeleltethető ponton lerakódások, fájdalom jelezheti a bajt, majd ennek ismeretében javasolja a masszírozást.

Vissza a mezítlábhoz

Az emberi talp alapvetően mezítlábas életvitelre lett „kialakítva”, azonban mára a civilizáció elterjedésével szinte egész életünkben cipőben járunk. Pedig a mezítláb járás erősíti az izmokat és hozzásegíti őket ahhoz, hogy újra biztos alapot adjanak a testnek. A természetes, egyenetlen talajon járva testünk automatikusan egyensúlyozni kezd, és ez a természetes instabilitás újra aktivizálja a láb egész izomzatát.

Ha tehetjük, akkor járjunk minél többet cipő nélkül, például a természetben, a fűben vagy akár a több hazai gyógyfürdőben megtalálható speciális Kneipp taposómedencékben.

Áthidaló megoldás

A mindennapokban nagy valószínűséggel kénytelenek vagyunk cipőben járni, azonban ebben az esetben is tehetünk talpunk egészségéért, ha a lábbelinkben megfelelő talpbetétet használunk. A ma kapható talpbetétek több problémára is megoldást kínálnak, legyen az kényelmi vagy épp higiéniai.

A Király Gyógynövénytárban kapható talpbetétek mindegyike kiváló minőségű, hosszú használhatóságra tervezett, a talp anatómiai tulajdonságait figyelembe véve alakították ki azokat. A választékban megtalálhatók a teljes és részleges talpbetétek, valamint van téli változat is. Lássuk, melyek a legnépszerűbbek.

Vitál talpbetét:

Harántemelős lúdtalpbetét. Valódi bőr felsőrészből és rugalmas aktív szenes alsórészből készült. A talpbetét közepén lévő párna megemeli a harántot, ezáltal leveszi a terhelést a haránt csontozatról. Az emelés hatására kiegyenesednek a lábujjak, így a lábujjakat ért dörzsölés megszűnésével megelőzi/csökkenti a kalapácsujj és a bütykök kialakulását. A lúdtalp emelése leveszi a hosszanti izomzatra nehezedő terhelést, enyhíti a derék- és hátfájdalmakat. Az alsó aktív szénréteg semlegesíti a kellemetlen szagokat. Felül puhasága rugalmas, könnyed járást biztosít és csökkenti a bőrkeményedés kialakulását is.
talpbetétű/sportcipőkben javallott. Javasoljuk a talpbetétet félévente, évente cserélni, súlytól függően, hiszen a hordástól ellaposodhatnak az emelések. Először egy-két órai viseléssel kezdje, majd fokozatosan emelje a viselés időtartamát. A cél, hogy egész nap a lábbelijében legyen.

Harántemelős lúdtalpbetét, amelynek tulajdonságai megegyeznek a Vitál talpbetéttel.
 
Active talpbetét:

Vászon felsőrészből és aktívszén alsó részből készült. Perforációin keresztül jól szellőzik, ezáltal a cipőben a láb kevésbé izzad. Az aktív szénréteg semlegesíti a kellemetlen lábszagot. Puhasága csökkenti a bőrkeményedés kialakulását és tehermentesíti az ízületeket. A talpbetét 30 fokon kézi mosással mosható.
 

Hossz- és harántboltozatot jól korrigáló talpbetét, amely a talp körvonalát követi.

A haránt- és hosszboltozat emelése, valamint öblös sarokágya megelőzi a lúdtalp kialakulását, vagy a már kialakult lúdtalpat kezeli oly módon, hogy a megereszkedett boltozatokat megemeli az anatómiailag helyes magasságba. Viselése széles fazonú, illetve kivehető.
 
Pig memory:

A talpbetét speciális rezgéscsillapító funkcióval ellátott, amely jelentős mértékben nyeli el az ízületeket ért ütődéseket. A nyomás-ellennyomás hatásának köszönhetően a hab alsórész minden lépésnél a levegő több irányú áramlását teszi lehetővé. Az anyag egyedülálló, nyitott összekapcsolású cellakialakítása nagymértékű szellőzöttséget eredményez. A talpbetét intelligens anyaga képes „emlékezni” a láb pontos formájára, így egy lábnyomatot készít a talpbetéten. 

A nyomás elosztás mellett serkenti a vérkeringést, valamint az oxigénellátást. Javítja a közérzetet és fokozza a teljesítőképességet. A cipőből való kivétel után a talpbetét visszanyeri eredeti vastagságát. Légmozgásos cellaszerkezetének köszönhetően az anyag megelőzi a nyirkosság kialakulását, így szárazon és frissen tartja a lábat. A felsőrésze valódi bőrből készült. Optimális haránt- és lúdtalpemeléssel, rugalmas sarokággyal ellátott. Anatómiai emelései stabilitást adnak a lábnak, ezáltal viselője megoldást talál a harántsüllyedésre, lúdtalpra, kalapácsujjra, a lábujjakon keletkezett bütykökre, valamint leveszi a terhelést a térden és a gerincoszlopon elhelyezkedő ízületi pontokról.

Ladies:

Valódi juh bőr 3/4-es hosszúságú, harántemelős talpbetét, mely alátámasztja a talpközép-boltozatot. A talpbetét közepén lévő párna megemeli a harántot, ezáltal leveszi a terhelést a harántcsontozatról. Az emelés hatására kiegyenesednek a lábujjak, így a lábujjakat ért dörzsölés megszünésével, megelőzi/csökkenti a kalapácsujj és bütykök kialakulását. Minden női cipőbe illeszkedik, akár nyitott cipőkben is biztonsággal hordható! Megakadályozza a láb elcsúszását a cipőben. 

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...