Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-05-04

Nyári táborok 2023

Nyári táborok 2023

Lehet, hogy az időjárás még csak most fordult melegebbre, de már csupán néhány hét választ el minket a nyári iskolaszünettől, ezért érdemes utánajárni a gyerekeknek szóló táborozási lehetőségeknek.

 
Idén is lesz lehetőségünk az iskolai napközis táborok mellett más, tematikus elfoglaltságot találni gyermekünk számára. Nézzük, hogy milyen lehetőségek közül választhatunk.
 
Sportos nyár

Nem véletlenül olyan népszerűek kerületünk sportközpontjának nyári táborai, hiszen mindegyik turnus alapja az úszás, amely a legegészségesebb mozgásformák egyike, jó néhány kedvező hatása van a fejlődő gyermek szervezetére. A fizikai és mentális előnyökön túl a vízbiztonság megszerzése is alapvető fontosságú.

Az úszás edzi a szívet, a tüdőt, eközben átmozgatja az egész testet, de úgy, hogy nem terheli meg az ízületeket. A gyerekek teste ebben a korban még nagyon gyorsan fejlődik, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mivel tölti a szabadidejét. Az úszás szinte az egyetlen mozgásforma, amely az összes izmot igénybe veszi és légzésszabályozásra készteti az embert.

Az úszótáborok esetén a tábor eleji szintfelmérést követően minden nap délelőtt és délután 1-1 úszásóra, tematikus táborok esetén napi 1 óra úszásóra és egy, a tematikának megfelelő sport (pingpong, foci, tánc) vagy legózás a program. Ezenkívül mindkét táborfajta esetében vízi ügyességi játékok, sorverseny, kreatív foglalkozások, strandolás, ugrálóvár, arcfestés, lufihajtogató bohóc is szórakoztatja a gyerekeket.

A jelentkezéseket a MOM Sport új webshopfelületén várják, május 8-tól. Érdeklődni személyesen az uszodában vagy a tabor@momsport.hu e-mail-címen lehet. A regisztráció a webshopon keresztül történik, a jelentkezési adatok megadásával. A leadott jelentkezést követően válaszlevelet kapunk a regisztráció sikerességéről, illetve az e-mailhez csatolva kapjuk meg a szükséges szülői nyilatkozatot, amelyet a kiválasztott tábor első napján kitöltve kell a helyszínen benyújtani.

Édes nyár

Idén újra indít kezdő és haladó szintű Mini Cukrász Gasztrotábort az évtizedek óta népszerű Szamos cukrászdinasztia égisze alatt működő Szamos Csokoládé Iskola, amely felejthetetlen kulináris élmény lesz a 7–14 év közöttieknek, tele sütéssel-főzéssel, csapatjátékkal, piknikezessel és vidámsággal. Érdemes hamar eldönteni, hogy szeretnénk-e, ha a gyermekünk szó szerint belekóstolna ebbe a világba, mert a kezdő szintű táborok helyei már áprilisban beteltek!

A haladó szintet a tavaly már végzett gyerekeknek, valamint az új jelentkezők közül a kicsit nagyobbaknak, 10 és 14 éves kor között ajánlják. A tábor ideje alatt betekintést nyerhetnek egy profi cukrász- és csokoládéműhely működésébe. A kis cukrászmesterek szakképzett oktatók/profi cukrászok segítségével öt napon át ismerkednek a csokoládéöntéssel és a francia cukrászattal. A gasztrotábor alatt vágható rétegezett bonbont öntenek, csokoládé tarte-ot, fagylaltot, egy különleges francia édességet, pain au chocolate-t készítenek, passiógyümölcsös macaront, blondie-t, francia péksütiket, pozsonyi kiflit sütnek és cupcake-et díszítenek, valamint az alapjaitól, vagyis a piskóta megsütésétől kezdve készítenek el egy tortát. 

A gyerekekhez minden nap vendégcukrász érkezik, így valódi profiktól tanulhatják meg a cukrászmesterség titkait. A gyerekek maguk készítik el a finom kézműves csokoládékat és süteményeket, elsajátítják az alapvető konyhai műveleteket, sokat tanulnak az összetevőkről és azok felhasználásáról. A program nagyon sokszínű, ezért lányokat és fiúkat egyaránt várnak. 

A gasztrotábor hetente indul, hétfőtől péntekig 9-től 16 óráig. A program magában foglal napi háromszori étkezést egy meleg ebéddel. A gyerekek minden nap megkapják a recepteket, és az elkészült finomságokat hazavihetik magukkal. A tábor zárásaként a kis cukrászok névre szóló oklevelet kapnak.

Ajánló
Ajánló
Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

Hámori Máté karmester, a Danubia Zenekar művészeti vezetője azt szeretné, ha minél többen...