Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-11-02

Téli trendek – mibe érdemes beruházni?

Téli trendek – mibe érdemes beruházni?

Egy korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy átlagosan a ruhatárunk húsz százalékát hordjuk rendszeresen, ezért most az nézzük meg, milyen ruhadarabokat érdemes előszedni a szekrény mélyéről, ha az idén télen divatosan szeretnénk felöltözni.


Divatirányzatok jönnek-mennek, azonban vannak olyan ruhadarabok, amelyek nem mennek ki a divatból, ezért ezekből érdemes esetleg kicsit drágább darabokat is megvenni, hiszen biztos, hogy nem csak az idei szezonban fogjuk őket hordani.

Télikabát, fehér ing

A Vogue divatlap szerint az egyik ilyen téli ruhadarab a fekete hosszúkabát. Az alacsonyabb termetűeknek elég, ha térd alá érő hosszúságút választanak, de a magasabbaknak a bokáig érő is jól áll. Ha túl gyászosnak találjuk a fekete színt, akkor érdemes szétnézni a színes kiegészítők közt, ugyanis az idei őszi-téli szezonban a nagyobb divatházak szívesen kínálnak nagy meleg sálakat és kendőket.

Egy másik alapdarab, amibe érdemes beruházni, a fehér ing, amely szinte minden alkalomra jól kihasználható. Legyen szó egy formálisabb megjelenésről, mondjuk munkahelyünkön vagy egy ünnepi összejövetelen, de a megfelelő kiegészítőkkel a hétköznapokon is sokféleképpen hordható. 

Széles vállak és üzleties megjelenés

Talán nem annyira, mint anno a nyolcvanas években, de a kifutókon látott modelleken újra megjelentek a válltömések. A szélesebb váll a férfiaknál az erőt sugározza, azonban a hölgyeknél a derékvonal karcsúsításával párosítva a klasszikus homokóra alak megjelenítését is szolgálja. A válltöméses zakókat, blézereket is jól lehet párosítani az előbb említett fehér inggel, illetve hordhatjuk azonos színű nadrággal vagy szoknyával, így érve el a most divatos üzleties megjelenést.

Minták, emlékek

Bár általában a virágos minták inkább tavasszal és nyáron tűnnek fel a ruhákon, idén az őszi-téli divatban is megtaláljuk őket, azonban a megszokottól eltérően az évszakhoz illő sötétebb színekben, és a virágok maguk felnagyítva jelennek meg.

A divatvilág egyik kiemelkedő alakja, Vivien Westwood tavaly december óta már nincs köztünk, azonban munkásságának több divatház is emléket állított. Így jelenhetnek meg a kissé eklektikus hangulatú mintakeveredések, ahol a skótkockáshoz akár barokk mintát is társíthatunk.  Westwoodnak tulajdonítanak egy a mai gyorsan változó divatnak némileg ellentmondó kijelentést is: Buy less, choose well, make it last, azaz Vásárolj kevesebbet, válassz jól, tartsd meg.

Filmek és sorozatok hatása 

A divatikonok mellett a mozifilmeknek és az egyre szaporodó streamingszolgáltatóknak (online film- és műsorszolgáltató) köszönhetően az egyes sorozatok szereplői már nemcsak az esti szórakozásunkat, hanem a divatot is befolyásolják. Egy évvel ezelőtt a Wednesday sorozat hatására nagyon sokan Wednesday Addams által viselt fekete, fekete-fehér, szó szerint sötét hangulatú, goth stílusú ruhákat kezdtek hordani. Az idei nyár slágerfilmje pedig a Barbie volt, ahol pont ennek az ellentétje, a rózsaszín, kockás, virágos, csillogó ruhák uralták a mozivásznat és a divatkövetők ruhatárát.

Ha csak az ilyen irányzatok hatására cserélgetjük néhány havonta ruhatárunkat, az nemcsak pénztárcánkra, hanem a környezetre is rossz hatással van. Sokkal jobban járunk, ha a megunt, de még jó állapotú ruhadarabjainkat leadjuk a Swappis üzletekben, és így az ott lévő, mások által leadott ruhákból féláron vásárolhatunk!

Ajánló
Ajánló
Tízéves a Városmajor kedvenc helye – Small plate-ekkel újít a Fióka

Tízéves a Városmajor kedvenc helye – Small plate-ekkel újít a Fióka

A XII. kerület legnagyobb kereszteződésében, ahol minden napszakban zajlik az élet, áll egy...

A női élet ezer arca – Perczel-Kováts Orsolya koncertje

A női élet ezer arca – Perczel-Kováts Orsolya koncertje

Az egyik legfoglalkoztatottabb, hatalmas népszerűségnek örvendő hazai énekesnő örökzöld slágerek...

Mit tegyünk, hogy kedvencünknek kutya baja se legyen?

Mit tegyünk, hogy kedvencünknek kutya baja se legyen?

Azt minden felelősségteljes kutyatulajdonos tudja, hogy vannak kötelező oltások, amelyeket...