Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-12-18

A nagy nap és esetleges buktatói – Esküvő télen

A nagy nap és esetleges buktatói – Esküvő télen

Bár a statisztikák szerint a legtöbb esküvőt késő tavasszal vagy nyáron tartják, ez nincs kőbe vésve, és a nagy napot télen vagy ősszel is emlékezetessé lehet tenni. Azonban minden évszakban más-más dologra érdemes odafigyelni ahhoz, hogy lehetőleg csak szép emlékeink legyenek az eseményről.

Először nézzük meg, milyen előnyei lehetnek egy téli esküvőnek. A Vőfély megoldás segítségével megnézzük, mire érdemes jobban odafigyelni, mert lehet, hogy ez csak egy apróság, de senki sem azért szeretne emlékezni egy esküvőre, mert mondjuk eltűnt a kabátja…
 
A téli esküvő előnyei

Szervezési szempontból kifejezetten előnyös lehet ez az időszak! Az esküvői szolgáltatók januárban, februárban nem annyira leterheltek, jónéhányuk kedvezményt is ad a szezonon kívüli időszakra, általánosítani persze nem lehet. Gondoljunk például egy jó zenekarra, akik a téli időszakban is lekötöttek az évzáró céges rendezvények, bálok miatt. 

Ugyanakkor elmondható, hogy télen kevesebb esküvő van, amiből az következik, hogy több esküvői szolgáltató közül lehet választani. Ilyen lehet például a vőfély, ceremóniamester kiválasztása is, amelynek legfontosabb szempontja, hogy megfelelő ceremóniamester, vőfély koordinálja az esküvő, lakodalom eseményeit. 

Téli sajátosságok

Az időjárás sokkal kiszámíthatóbb, mint nyáron. Nem lesz hirtelen vihar, hirtelen lehűlés, vagy embert próbáló hőség, ugyanakkor amivel számolni kell, hogy kabát szinte mindenkin lesz!

Ezt azért érdemes kihangsúlyozni, mert az a tapasztalat, hogy néha az éttermek elfelejtik, a 80-100 fő vendéggel együtt ugyanennyi kabátot is kapnak. Ha téli esküvőt szervez, érdemes rákérdezni, hogy hol és hogyan lehet majd kulturált módon elhelyezni a vendégeitek kabátját.

Ilyen időben természetesen a menyasszony és a vőlegény ruházatát is jól át kell gondolni. Ez azonban egyszerűbb, mint gondolnánk, csak rétegesen kell öltözködni. A vőlegények ilyenkor nyugodtan választhatják a háromrészes gyapjúöltönyöket, a menyasszonyok pedig csodás szőrme vagy szőrmehatású bolerókkal vagy akár hosszú bundával tehetik különlegessé az öltözéküket.

A téli hónapokban tartott esküvőnél érdemes a fotózáshoz belső helyszínt választani, amire alkalmas lehet a házasságkötő terem is. Ebben az időszakban nem futószalagon vannak az anyakönyvvezetők előtt a házasulandók, de mindenképpen érdemes egyeztetni.

Ha nagyon szeretnénk, akkor külső helyszínt is választhatunk a fényképekhez, de inkább csak rövid időre, és nem az egész násznép számára. Ilyen esetben a vendégeket a vőfély, vagy ceremóniamester elkísérheti az étteremig. A násznéppel a fényképezést pedig meg lehet oldani a templomban, a polgármesteri hivatalban, vagy akár az étteremben is.

Ami a bulit illeti…

Tény, hogy télen hamarabb sötétedik, ezért míg nyáron a 18 óra délutánnak számít, addig télen már öreg estének. Ez hozza a biológiai velejárókat is, hamarabb álmosodnak az emberek. Ezzel is magyarázható, hogy (persze a kezdési időponttól is függően) a téli esküvők akár 2 órával hamarabb is befejeződnek. De az is lehet, hogy a pálinka teszi, mert a hideg idő miatt a pálinka, a rövidital jobban fog fogyni, mint a sör.
 
A hangulat szempontjából mulatósabb a téli esküvő, nem kell nógatni senkit, hogy táncoljon, és ez is az időjárásnak köszönhető.

A téli esküvőről az is elmondható, hogy a közelgő karácsonyi ünnep meghittsége, a szilveszteri vidámság már áthatja az egész légkört. A szürkébe burkolódzó ismerősök, családtagok örülni fognak, hogy részt vehetnek egy színes, felejthetetlen eseményen!

Ajánló
Ajánló
Tízéves a Városmajor kedvenc helye – Small plate-ekkel újít a Fióka

Tízéves a Városmajor kedvenc helye – Small plate-ekkel újít a Fióka

A XII. kerület legnagyobb kereszteződésében, ahol minden napszakban zajlik az élet, áll egy...

A női élet ezer arca – Perczel-Kováts Orsolya koncertje

A női élet ezer arca – Perczel-Kováts Orsolya koncertje

Az egyik legfoglalkoztatottabb, hatalmas népszerűségnek örvendő hazai énekesnő örökzöld slágerek...

Téli trendek – mibe érdemes beruházni?

Téli trendek – mibe érdemes beruházni?

Egy korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy átlagosan a ruhatárunk húsz százalékát hordjuk...