Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-03-08

MOM Sport – 10 év fejlődés

MOM Sport – 10 év fejlődés

A mostani formájában 2013. március 1-én nyitotta meg kapuit a kerület egyik kedvenc sport- és szabadidős helyszíne, a MOM Sport és Uszoda. Ebből az alkalomból megnéztük, hogy milyen fejlesztések zajlottak le a falakon belül és kívül.


Az eredetileg 2008 novemberében a nagyközönség előtt megnyitott, akkor még Sportmax elnevezésű létesítmény területén manapság az uszoda és a sportcsarnok mellett szabadtéren, valamint kisebb belső termekben is remek sportolási, kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket találunk. 

Az egykori Sportmax helyén immár 10 éve üzemel a MOM Sport – Uszoda és Rendezvényközpont, és ez idő alatt több fejlesztés történt a nagyközönség kényelme, biztonsága és nem utolsósorban a létesítmény energetikai fejlesztése területén.

Az öt csillag

A modern, minimálstílusú, jól felszerelt és az általános igényeket maximálisan kielégítő, 1000 m² alapterületű uszoda elsőként nyerte el Budapesten a Magyar Fürdőszövetség 5 csillagos nemzeti védjegyét. Az uszoda vize UV-technológiával antibakterializált és előtisztított, ezért az átlagos uszodákhoz képest kevesebb mint a fele mennyiségű vegyszert használnak. Az elérhető legmagasabb besorolás öt évre szólt, amit 2021-ben újabb öt esztendőre meghosszabbítottak, többek között a kiváló vízminőségnek köszönhetően. 

A pandémia miatti kényszerbezárás alatt sem állt meg az élet az uszodában, hiszen sor került a légkezelő gépek és csatornák tisztítására, fertőtlenítésére és csíramentesítésére. A látványosabb megújulás részeként sor került a belső medencetéri burkolat javítására, valamint a medencékhez kapcsolódó uszodagépészet felújítására és javítására. Természetesen a kellemes kikapcsolódáshoz szükséges háttérberendezéseket is alaposan átvizsgálták, és a vendégek kényelmét már megújult kazánház és hűtési rendszer szolgálja. A nagyobb biztonság érdekében pedig elvégezték a szükséges javításokat az elektromos hálózatban, a tűzjelző berendezéseket pedig újakra cserélték.

Télen-nyáron

Télen melegedni vágyunk, a nyári melegben pedig hűsölnénk – és ezt a MOM Uszodában meg is tehetjük. Az uszoda belterében úszó- és a tanmedencék, illetve wellnessrészleg várja a vendégeket. A versenymedence 8 sávos, 25x21 méteres és 250 személyes lelátó tartozik hozzá, amely versenyek megrendezésére is alkalmassá teszi a helyszínt. A szintén beltéri tanmedence pedig 15x8,5 méteres. A beltéri tanmedence hőmérséklete 33 fok, a szintén beltéri 25 méteres medence vizének hőmérséklete 27, míg a kültéri 33 méteres medence vize 27-28 Celsius fokos.

A wellnessrészleg 16 személyes pezsgőfürdővel, két szaunával – ahol rendszeresen szaunaszeánszokat is tartanak – és gőzfürdővel várja a kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyókat.
Nyáron pedig strandként élvezhetjük az uszoda külső medencéjét, és ehhez az élményhez az azt körülvevő napozórész, valamint a füves-fás terület is nagyban hozzájárul.

Rendezvények

Az uszoda mellett lévő sportcsarnok több sport- és egyéb rendezvénynek is rendszeresen helyszínt biztosít. Legyen szó sporteseményről vagy koncertről, de sokszor rendeznek itt vásárokat és kiállításokat, gondoljunk csak a februárban már 14. alkalommal megrendezett, népszerű Ásvány Börzére.

Jó érzés belegondolni, hogy a Hegyvidék több generációja is együtt használhatja a MOM Sport – Uszoda és Rendezvényközpont szolgáltatásait, hiszen már a nyitás évében született babák is ott úszhatnak a szülőkkel, nagyszülőkkel a medencékben vagy épp együtt látogathatják az érdekesebbnél érdekesebb rendezvényeket.

Boldog 10. születésnapot MOM Sport!

Ajánló
Ajánló
Minden élet alapja – december 5. a talaj világnapja

Minden élet alapja – december 5. a talaj világnapja

Az egyik legfontosabb természeti kincsünk a termőtalaj. Ennek megőrzése során egymásra...

A világ legnépszerűbb sportága! – december 10. a labdarúgás világnapja

A világ legnépszerűbb sportága! – december 10. a labdarúgás világnapja

Kevés olyan sportág létezik, amelynek népszerűsége vetekedhetne a labdarúgás elismertségével....

Megfontoltan és bajok nélkül – november 30. a számítógépes biztonság világnapja

Megfontoltan és bajok nélkül – november 30. a számítógépes biztonság világnapja

Az elmúlt negyven évben elképesztő mértékben elterjedtek a különféle számítógépek. A biztonságos...