Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-02-27

Könnyebben az interneten

Könnyebben az interneten

Mindannyian szeretnénk ügyes-bajos dolgainkat, hivatalos teendőinket a lehető legegyszerűbben, minél kevesebb mérgelődéssel megoldani. Pontosan ez volt a célja a Hegyvidéki Önkormányzatnak is, amikor bevezették kerületünk új, elektronikus ügyintézési rendszerét. A fejlesztés nagy előnyökkel jár mindannyiunk számára.
 
Az elmúlt kemény tél megmutatta, mennyire jó dolog, ha nem kell mindig kimennünk otthonról vagy a munkahelyünkről ahhoz, hogy elintézzük legfontosabb dolgainkat. Ma már nem muszáj latyakban gázolnunk, ha gyorsan szeretnénk intézkedni, például amikor óvodába megy a gyermekünk, vagy ha az autónkhoz lakossági várakozási hozzájárulásra van szükségünk. Az interneten egyre több mindent intézhetünk el hatékony és elegáns módon.

Folyamatos fejlődés 
 
A kerületi polgárok igényeit kiszolgáló rendszer folyamatosan fejlődik, és újabb szolgáltatásokkal várja a „hegylakókat”. Januárban a kerületi, állandó lakcímmel rendelkező természetes személyek már így kaphattak lakossági várakozási hozzájárulást egy járművükhöz. Az ajtón sem kell kilépni, ha a parkolási zónában működő bölcsőde, óvoda, iskola elé kérünk várakozási engedélyt, vagy az interneten keresztül akarjuk befizetni gyermekeink iskolai étkeztetését. A tavalyi év óta az óvodai jelentkezéshez sem kell külön bemenni az óvodákba, ha a szülő már a nyílt napok alapján el tudja dönteni, hogy melyik intézményt választja.
A fejlesztéseknek köszönhetően március 1-től több új szolgáltatás is elérhetővé válik. Ügyfeleink az adóegyenlegüket is le tudják kérdezni, ezen felül arra is lehetőség nyílik, hogy a postai sorban állás helyett kényelmesen, otthonról közvetlenül bankkártyával, illetve utalással is be tudják fizetni.  Az ebösszeíráshoz szükséges adatlapot is be lehet nyújtani az interneten, ezen a felületen, valamint a bírságok befizetése, illetve az elkövetett szabályszegés is megtekinthetővé válik ugyanitt.
Amennyiben egy ügyben mégis elengedhetetlenné válik a személyes megjelenés a Polgármesteri Hivatalban, lehetőség van az előzetes időpontfoglalásra is, így már senkinek sem kell sorban állással töltenie az idejét.
 
Számos előnye van
 
Nekünk, hegyvidéki polgároknak egyszerűbbé válnak a mindennapjaink, a hivatalok munkája pedig gördülékenyebb lett. Az új rendszer ugyanis kiszűri a hibákat, lecsökkenti a bürokráciát, a papíralapú kommunikációt. Nem kell egy-egy papirosért bemenni a hivatalba, mert a szükséges dokumentumokat könnyedén letölthetjük magunknak. Ráadásul mindez azt eredményezi, hogy nem terheljük feleslegesen élő környezetünket, magunk körül a természetet!
Ha szeretne többet megtudni az egyszerűbb, hatékonyabb és gyorsabb ügyintézésről, akkor az ügyfélszolgálat munkatársai örömmel állnak a rendelkezésére a 06-1-224-5916-os telefonszámon. Persze, ha ön könnyedén mozog a világhálón, akkor e-mailben is érdeklődhet ezen a címen: ugyfelszolgalat@hegyvidek.hu
 
 Az első lépés
 
A Hegyvidék új ügyintézési rendszere ön előtt is nyitva áll. A biztonságos használat érdekében csupán egyetlen alkalommal kell kapcsolatba lépnie a Polgármesteri Hivatallal, hogy regisztráltathassa magát. Megteheti személyesen, mégpedig soron kívül az Ügyfélszolgálaton, illetve amennyiben rendelkezik ügyfélkapuval, akkor a magyarorszag.hu belépési lehetőséget választva online is a https://eugyintezes.hegyvidek.hu címen. Mindez ingyenes és pár perc alatt megvan. Ráadásul – ha ön ezt kéri - a hivatal munkatársai mindenről részletesen felvilágosítják, és azt is elmagyarázzák, hogyan érdemes a rendszert használni. Ezt követően ön is egyre többfajta ügyet el tud intézni ilyen gyors és biztonságos módon. 
 
 

Ajánló
Ajánló
Az élet egyik értelme – gondolatok a boldogság világnapján

Az élet egyik értelme – gondolatok a boldogság világnapján

Tíz évvel ezelőtt arról döntött az ENSZ Közgyűlése, hogy március 20. legyen a boldogság...

Dacolva vésszel és viharokkal – február 21. az anyanyelv nemzetközi napja

Dacolva vésszel és viharokkal – február 21. az anyanyelv nemzetközi napja

Szerencsés az a nemzet, amelynek gyermekei korlátozások és a megtorlástól való félelem nélkül...

A jó könyvek otthona – február 14. a könyvtárimádók világnapja

A jó könyvek otthona – február 14. a könyvtárimádók világnapja

Az év első hónapjaira rengeteg olyan hazai és nemzetközi emléknap esik, melyek kapcsolódnak a...