Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2021-11-25

Divat lett az ősz haj – Hogyan kezeljük?

Divat lett az ősz haj – Hogyan kezeljük?

Míg régebben az öregedés egyik fontos és esetleg szégyellnivaló jele volt a deresedő haj, amit sokan igyekeztek festéssel eltüntetni, mára a természetesség jegyében egyre több híresség is fel meri vállalni őszülő tincseit. Ahhoz azonban, hogy fejünk ékessége maradjon ősz hajkoronánk, érdemes gondosan ápolni!


Hajunk és szőrzetünk őszülése természetes és visszafordíthatatlan folyamat. A fodrászok egyre gyakrabban találkoznak manapság korán, a húszas-harmincas éveikben őszülőkkel. Ez nem véletlen, hiszen sokszor az őszülés folyamatát a stresszel hozzák összefüggésbe, és a modern életvitel nem kedvez hajunk állapotának sem.

Ugyanakkor a genetika és a kor is szerepet játszik abban, mikor és mennyire őszülünk meg. Egy dán tanulmányban több egypetéjű ikerpárt is megfigyeltek, akik életkörülményeiktől függetlenül egyszerre kezdtek el őszülni, tehát a genetikai állományuk meghatározóbbnak bizonyult ebben a tekintetben, mint maga a stressz, ami érte őket. Ugyanakkor a lecsökkent fehérjebevitel, a B12-vitamin és a folsav hiánya, valamint a vashiány is eredményezhet pigmenthiányos állapotot.
 
A figyelmes ápolás kedvez a szép hajnak

Mivel az ősz hajból egy fontos alkotóelem, a színpigment hiányzik, nem csoda, hogy sérülékenyebb, a szálak végei könnyen töredeznek, és az is előfordulhat, hogy a tincsek elveszítik természetes fényüket, tehát mattabb, fakóbb összhatást eredményeznek. A megfelelően ápolt, vágott és formázott ősz frizura azonban ugyanolyan szép lehet, mint bármelyik másik hajszín, sőt, mostanában kifejezetten trendinek számít. Ha úgy érezzük, tanácsra van szükségünk, hogyan gondozzuk ősz hajunkat, vegyünk igénybe professzionális segítséget.
 
Hajunk szakértője a fodrászunk

A megfelelő tisztító és ápoló termékek kiválasztása az elsődleges feladat, és ebben a fodrászunk lehet a legnagyobb segítségünkre. Előfordulhat ugyanis, hogy samponból és balzsamból teljesen másfajtát kell választanunk, ugyanis előbbit a fejbőrünkre, míg utóbbit a hajszerkezetünkre választjuk, és a kettőnek gyakran egymástól teljesen eltérő igényei lehetnek.

Mivel az ősz haj könnyebben töredezik, érdemes hathetente felkeresni a fodrászt, hogy felfrissítse a hajvégeket. Az öregedéssel, őszüléssel a haj szerkezete is markáns változásokon eshet át: a haj gyakran lesz hullámos, csökken a tartása, más lesz a tincsek esése. Ezért fontos a frizurát ehhez igazítani. Lényeges, hogy otthon is könnyen kezelhető, formázható fazont válasszunk, hogy ezzel ne kelljen bajlódnunk a mindennapokban.

Az ősz haj gyakran elveszti fényét, fodrászszalonokban viszont elérhető olyan hajszínező, amely megtartja az ősz alapszínt, és izgalmasabb, ragyogó ezüst fényt ad a frizurának. Mivel a matt, rugalmatlan tincseknek a hidratálás a legjobb ellenszere, heti két-három alkalommal bevethetünk gazdagabb pakolásokat, hajmaszkokat vagy időszakonként hajápoló ampullakúrákat is, amelyek koncentrált hatóanyag-tartalmuknál fogva hosszabb távra is feltankolják a hajunkat.
 
Hajbeültetés és őszülés

Természetesen, ha komoly hajhullással küzdünk, akkor a hajbeültetés lehet tartós megoldás a problémánkra. A Hair Hungary szakembereinek tapasztalata szerint az őszülő hajú páciensek rendszerint érdeklődnek afelől, hogy nem lesz-e természetellenes, ha őszülő hajukba eredeti színű hajszálakat ültetnek be. A válasz a kérdésre: nem.

A klinika orvosai, ahogy a hajbeültetés minden területén, úgy az ősz hajnál is arra törekszenek, hogy esztétikailag minél természetesebb hatást érjenek el. Ezért a donorterület felmérésekor figyelembe veszik azt is, hogy mennyi ősz hajszálat ültessenek át, így egy természetes átmenetet képeznek az új, eredeti hajszínű tincsek és a meglévő őszes haj között.

Ajánló
Ajánló
Ha folyton fáradtak vagyunk – A pajzsmirigy megbetegedései

Ha folyton fáradtak vagyunk – A pajzsmirigy megbetegedései

A pajzsmirigybetegség egyik tipikus tünete, amikor akár tíz óra alvás után is fáradtnak,...

Család születik program

Család születik program

A Maternity Magánklinika a várandósság teljes ideje alatt, egészen a szülés pillanatáig mindenben...

Mentsük meg a fogainkat!

Mentsük meg a fogainkat!

Amikor fáj a fogunk, mindent megtennénk, hogy megszabadítsanak minket ettől a kíntól, még a...