Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-01-12

Érintésmentes látásvizsgálat - a legjobb szemüveg érdekében

Érintésmentes látásvizsgálat - a legjobb szemüveg érdekében

Biztosan mindannyian éreztük már egy szemvizsgálat során, hogy az elénk helyezett lencsék közül nem tudjuk eldönteni, melyik a jobb, és végül szinte találomra választottuk ki a megfelelőnek tűnőt. Utána aztán úgy álltunk fel a vizsgálószékből a kapott korrekcióval a kezünkben, hogy ez a szemüveg nem biztos, hogy a lehető legjobb lesz. Mostantól ettől nem kell tartanunk!


A szemünk ritkán romlik el egyik pillanatról a másikra, az agyunk pedig sokáig képes korrigálni az eltéréseket a mindennapokban. Épp ezért nem garantált, hogy látásvizsgálat nélkül, mi magunk is időben észrevesszük a fokozatos, aprólékos romlást, változást. Pedig az apró elváltozások komoly problémákat, akár belgyógyászati betegségeket is jelezhetnek.

A rendszeres szemészeti ellenőrzés rendkívül fontos. Nemcsak akkor időszerű, amikor a látásvizsgálat az érvényes jogosítványhoz kell, hanem éves rendszerességgel lényeges beiktatni. A fiatal korban kialakuló szembetegségek megelőzése érdekében javasolt a gyakori látásvizsgálat gyerekeknek is.
 
Érintésmentes látásvizsgálat Budán

A Galéria Optikában olyan intelligens algoritmust alkalmaznak a vizsgálat során, ami minimálisra csökkenti a hibák lehetőségét. Búcsút inthetünk az elavult próbakereteknek. Többet nem kell kételkednünk abban, hogy vajon jól adtuk-e meg, melyik lehetőség volt az élesebb a vizsgálat közben. 

Essilor AVA technológia

Az elérhető legpontosabb szemüveg alapját 5 pillér biztosítja:
 
1. Vision R-800:
Egészen eddig a szemünk korrekcióját csak ¼-es lépésközökkel, kerekítéssel lehetett megállapítani. Mostantól az új, innovatív látásvizsgáló eszköz segítségével elérhetővé vált a 1/100-os lépték, ami a legpontosabb korrekció. Az új vizsgálómodulban a legkorszerűbb, korlátlanul variálható folyékonylencse-technológiával változtatják a dioptriát a vizsgálat során. Így a dioptriaváltások olyan érzést biztosítanak, mintha a fókuszt állítanánk egy fényképezőgépen.

2. Wave Analyzer 700:
Az új hullámfrontvizsgáló diagnosztikai eszközzel nemcsak idő előtt felismerik a szem különböző elváltozásait, de bemutatják és közérthetően elmagyarázzák nekünk a jelenségeket és javaslatot tesznek a megoldásra vagy megelőzésre. Hét precíz mérést végeznek 90 másodperc alatt. Ez egy teljes körű vizsgálat a legmagasabb szakmai színvonalon: a szem objektív vizsgálatától a nonkontakt szemnyomásmérésig.

3. Visioffice:
Ezzel a modern centráló eszközzel meghatározzák szemüvegviselési szokásainkat: a fejmozgást, a testtartást, az olvasási és szemüveghordási szokásokat. Meghatározzák szemünk egyedi forgáspontját, amit három dimenzióban jelenítenek meg. Ez az úgynevezett Eyecode technológia: szemünk egyedi kódjával dolgoznak.

Az F360 technológiával a keret minden lehetséges paraméteréhez igazítják a lencsét. Az NVB-mérés során úgy pozicionálják a lencse közeli tartományát, hogy az olvasási szokásoknak a legmegfelelőbb legyen a lencse kialakítása. Megállapítják, hogy melyik a domináns szemünk, hogy mozgás közben is a lehető legmagasabb teljesítményt biztosítsa a szemüveg. Ezzel a méréssel a lencse minden egyes pontjára személyre szabják az adott korrekciót, ezzel elérve, hogy szemüvegünk a legmagasabb látásélményt nyújtsa.

4. Essilor AVA lencsék:
Az Essilor AVA szemüveglencsék a legmagasabb precizitású megoldást adják. Megmutatják, mennyit is láthatunk a világból igazán: újradefiniálják az éleslátást. 

5. Országos szinten kiemelkedő szakértelem:
A Galéria Optikában rendkívül magas szakmai elvárások vannak az ott dolgozókkal szemben. Azt vallják, hogy hiába a több 10 milliós eszközpark, ha nincs, aki kezelje. Náluk nem elég a „papír”. Szakmai gárdájukat olyan kollégák alkotják, akik folyamatosan képezik magukat és nem elégszenek meg a szakmai középszerűséggel.

Ajánló
Ajánló
Mentsük meg a fogainkat!

Mentsük meg a fogainkat!

Amikor fáj a fogunk, mindent megtennénk, hogy megszabadítsanak minket ettől a kíntól, még a...

Hatékony immunválasz – Mindent a lázról

Hatékony immunválasz – Mindent a lázról

Az őszi-téli időszakban gyakoribbá válnak a különböző fertőzéses megbetegedések. Ha tudni...

Szüleink, nagyszüleink – rajtunk is múlik jóllétük

Szüleink, nagyszüleink – rajtunk is múlik jóllétük

Ez a cikk a Hegyvidéken élő szépkorú lakosok számára íródott, és mégis az ő gyermekeikhez,...