Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-04-14

Tegyünk az egészségünkért! - Egyetlen nap, teljes körű szűrővizsgálat

Tegyünk az egészségünkért! - Egyetlen nap, teljes körű szűrővizsgálat

A legegészségesebb életmód mellett is előfordulhat, hogy komolyan megbetegszünk. A beteg-ségek időben való felfedezése jelentősen javítja túlélési esélyeinket, épp ezért megelőzéskép-pen is érdemes rendszeresen szűrővizsgálatokra járnunk.


Magyarországon a szív- és érrendszeri betegségek jelentik a vezető halálokot, a második he-lyen a daganatos megbetegedések állnak, és ez sajnos évek óta változatlanul így van. Ezek a betegségek úgy kerülhetők el a legbiztosabban, ha már 40-50 éves korunk környékén – még tünetmentesen – részt veszünk egy általános szűrővizsgálaton, és utána ezt a komplex szűrő-vizsgálatot az orvos által javasolt gyakorisággal ismételjük. A szűrés során ugyanis egyértel-műen felismerhetőek a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának korai jelei, illetve a da-ganatos betegségek egy részének jelenlétére utaló eltérések.
 
A magánegészségügyi ellátásában számos szűrővizsgálat elérhető, amelyek segítenek a leg-gyakoribb és az életünket leginkább veszélyeztető betegségek minél korábbi felismerésében. Ezek egyenként, külön-külön is elvégeztethetők, az Istenhegyi Klinika azonban olyan, egyet-len nap alatt végigjárható prémium szűrőcsomagot kínál, amely egyben tartalmazza a legfonto-sabb szűrővizsgálatokat és a kapott eredmények gyors kiértékelését.
 
Milyen vizsgálatokat tartalmaz a Prémium Szűrőcsomag? 

Az általános belgyógyászati szakorvosi vizsgálat mellett tartalmaz egy kardiológiai, illetve egy nőgyógyászati és egy urológiai szakorvosi vizsgálatot, amelyeket többféle szerv (has, emlő, here, pajzsmirigy, szív, nyaki főütőér) ultrahangos vizsgálatával és széles körű labor-vizsgálatokkal (például a teljes vérkép és vizelet, pajzsmirigy-panel, székletvér-vizsgálat) egészítenek ki. Ezen vizsgálatok összességében már alkalmasak lehetnek a leggyakoribb szívproblémák, illetve egyes daganatos betegségek (emlőrák, méhnyakrák, petefészekrák, prosztatarák, vastagbélrák) jelenlétének felismerésére. Kérésünkre opcionálisan a leggyako-ribb tumormarker-vizsgálatokat is el tudják végezni kedvezményes áron.

A pontos diagnózis felállítása ezen vizsgálatok alapján ugyan nem mindig lehetséges, azon-ban ha bármilyen betegség gyanújára okot adó eltérést tapasztalnak, akkor javaslatot tesz-nek a további, diagnosztikus értékű vizsgálatok elvégzésére. Vastagbéltükrözést javasolnak például abban az esetben, ha a székletvér-vizsgálat eltéréseket mutat, és szívultrahang-vizsgálatot akkor, ha a vérnyomásmérés és az EKG-vizsgálat eredmények alapján valami-lyen szívprobléma fennállására gyanakszanak.

A Prémium Szűrőcsomag mindezek mellett tartalmaz egy bőrgyógyászati és egy szemészeti szakorvosi vizsgálatot is, amelyekkel mód nyílhat a bőrrák, a melanoma, valamint a fej-nyaki daganatok esetleges jelenlétének felismerésére is.

A laborvizsgálatok során vércukorszintmérést is végeznek, ami fényt deríthet az előrehala-dott állapotban számos komoly szövődményt okozó cukorbetegség jelenlétére. 

A D-vitaminszint meghatározása szintén megtörténik: ez azért fontos, mert a D-vitamin túlzottan alacsony szintje – amellett, hogy folyamatos fáradtságot, levertséget okoz – sze-repet játszhat a 2-es típusú cukorbetegség, a szívelégtelenség, sőt egyes daganatos betegsé-gek (emlőrák és vastagbéldaganatok) kialakulásában is.

Mennyi időt vesz igénybe a szűrés?

A teljes kivizsgálás mindössze egyetlen munkanapot vesz igénybe: ezekre a vizsgálatokra a szerdai napokon kerül sor, amikor reggel bemegyünk a klinikára, és délutánra már el is végzik rajtunk az összes fontosabb szűrővizsgálatot. Az eredmények kiértékelését két héten belül a belgyógyász szakorvos végzi el, az összefoglaló, az összes lelet alapján készülő írásos kiértékelését emailben megküldik nekünk. Ha szükséges, javaslatot tesznek a további vizsgála-tokra, illetve az életmódunkban esetlegesen szükséges változtatásokra.

Ajánló
Ajánló
Ha folyton fáradtak vagyunk – A pajzsmirigy megbetegedései

Ha folyton fáradtak vagyunk – A pajzsmirigy megbetegedései

A pajzsmirigybetegség egyik tipikus tünete, amikor akár tíz óra alvás után is fáradtnak,...

Család születik program

Család születik program

A Maternity Magánklinika a várandósság teljes ideje alatt, egészen a szülés pillanatáig mindenben...

Mentsük meg a fogainkat!

Mentsük meg a fogainkat!

Amikor fáj a fogunk, mindent megtennénk, hogy megszabadítsanak minket ettől a kíntól, még a...