Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-11-16

Van megoldás a hajhullásra!

Van megoldás a hajhullásra!

A haj külsőnk, megjelenésünk egyik legfontosabb eleme – legyen szó akár férfiakról, akár nőkről. Épp ezért természetes, hogy mindenkit megvisel, ha a haja hullani kezd, és gyors, tartós megoldásra törekszik, hogy a helyzet megváltozzon.

A hajhullás, bár gyakrabban érinti a férfiakat, a nőknél is okozhat problémát. A hajritkulás, a kopaszodás leggyakoribb oka genetikai eredetű, azaz örökölt hajlam a férfi vagy a női típusú hajhullásr, amely férfiak esetében 95%, nők esetében 5% gyakorisággal fordul elő. Az ehhez társuló életmódbeli, táplálkozási tényezők együttes hatása sem elhanyagolható, de a hajhullás lehet komplex, több betegség jelenlétének együttes hatása is.

A hajhullás egy rövid idő alatt lezajló esemény tünete is lehet, ami után a haj visszanő. Ilyen a stressz, a terhesség vagy valamilyen gyógyszer mellékhatása. A különböző hormonok, gyógyszerek és betegségek önmagukban is képesek megváltoztatni a haj növekedését, állapotát és hajhullást okozni. Ilyenkor az okok kiderítését és kezelését követően a haj visszaáll a normális növekedési és hullási időre.


Mikor kell aggódnunk?
 
Napi 100-150 hajszál kihullása teljesen normális, ez a haj természetes cserélődése. Azonban átlagban napi 150 szál feletti hajveszteség esetén már valamilyen kezelendő probléma áll a háttérben.

A normális mértéket meghaladó hajhullás azt jelzi, hogy valamilyen rendellenes folyamat zajlik a szervezetben. A hajhullás oka lehet a hormonális egyensúly hiánya, betegség, külső behatás – például gyógyszerek, mérgezés.
 
A női hajhullás okai
 
A nők hajhullásának kb. 80-85 százaléka hormonális eredetű. A hormonháztartásra ható események, például petefészek-daganat, férfihormon-tartalmú fogamzásgátlók szedése, terhesség, menopauza vagy átmeneti hormonális változások okozzák az elváltozást. A hajhullástól szenvedő nők többi 15-20 százalékánál a stressz, gyulladásos, illetve immunalapú okok állnak a háttérben.

A nők többsége nem kopaszodik, hanem az egész fejen jelentkező, úgynevezett diffúz hajhullástól szenved. Tehát a nők egész fejtetőjét érinti a hajvesztés, de viszonylag ritka a hajatlan terület, inkább az jellemző, hogy a hajuk mindenhol ritkul. 
 
A hajbeültetés látványos eredményt hoz

A hajbeültetés nőknél és férfiaknál egyaránt a hajtüszők újraelosztásának folyamatát jelenti. Az eljárás során a kopaszodási folyamatra érzéketlen hajhagymákat eltávolítják, majd a befogadó területre helyezik. Az eljárás célja, hogy a hajat technikailag és esztétikailag megfelelően ültessék be a maximális eredmény elérése érdekében, ami a magas túlélési és kinövési arányt, valamint a természetességet jelenti. A nőknek kifejlesztett hajbeültetés egyik előnye a Long Hair FUE technika alkalmazása, így a pácienseknek nem szükséges rövidre nyírniuk a hajukat, valamint az eredmény szinte azonnal látható.
 
Milyen technikát alkalmaznak?

A Hair Hungary a dr. Roberto Trivellini által szabadalmaztatott hajkivételi módszert alkalmazza, hogy a lehető legkevesebb trauma érje a donorterületet és a lehető legpontosabb eredményt tudják elérni. A rendelkezésükre álló eszköztár a jelenlegi egyetlen, a szakma által elfogadott multifázikus rendszer, és ennek a hosszú hajas hajkivételi funkciót magában foglaló eszköze a Long Hair Trivellini Mamba.

Az eszköznél a beállítások között egy olyan speciális opció mellett tud dönteni az operatőr, amelynek segítségével – illetve egy ehhez külön kifejlesztett tűvel – a hajtüszőegységeket hosszú hajas formában sérülés nélkül távolítják el, és ugyanilyen formában ültetik be, mintha egy normál FUE-eljárást végeznének, azonban a különbség a hajtüszőegység végén lévő hosszú hajszál. 

Az eljárást minden esetben orvosi konzultáció előzi meg, ahol felmérik az igényeinket, feltérképezik a lehetőségeket, hogy a majdani végeredmény esztétikailag a lehető legoptimálisabb legyen, a teljes természetesség megtartásával. A legkorszerűbb orvosi technika segítségével olyan aktív hajhagymákat ültetnek át a tarkó környékéről a ritkább területekre, amelyek érzéketlenek a hormonális változásokra, így az idő múltával sem halnak el.

A sejtregenerációs technológiák mind a műtétet követő gyógyulás időszakában, mind a saját, nem átültetett hajhagymák reaktiválásában hatékony szolgálatot tesznek, éppen ezért az alkalmazott regeneratív terápia a klinikán alapvetésként képezi a műtéti protokoll részét, nem pedig extra szolgáltatás. A Trivellini FUE hajátültetésrendszerben minden egyes páciens egyedi adottságaihoz tudják igazítani az eszközt, így növelve a sebességet, a precizitást, a műtéti trauma minimalizálása mellett.

Ajánló
Ajánló
Mentsük meg a fogainkat!

Mentsük meg a fogainkat!

Amikor fáj a fogunk, mindent megtennénk, hogy megszabadítsanak minket ettől a kíntól, még a...

Hatékony immunválasz – Mindent a lázról

Hatékony immunválasz – Mindent a lázról

Az őszi-téli időszakban gyakoribbá válnak a különböző fertőzéses megbetegedések. Ha tudni...

Szüleink, nagyszüleink – rajtunk is múlik jóllétük

Szüleink, nagyszüleink – rajtunk is múlik jóllétük

Ez a cikk a Hegyvidéken élő szépkorú lakosok számára íródott, és mégis az ő gyermekeikhez,...