Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-10-12

Millió lépés az életért – Járjuk a szív útját az egészségünkért!

Millió lépés az életért – Járjuk a szív útját az egészségünkért!

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége az idén ismét elindította a Millió lépés az életért elnevezésű programját, amelynek idei célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a mozgás jelentőségére a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében.


A Wáberer Medical Center számára kiemelt fontosságú a prevenció – ebben elkötelezett Wáberer György is, a magánkórház társtulajdonosa, ezért támogatják ezt a társadalmi egészségkampányt, amelynek a középpontjában az idén a szív egészsége áll. A WMC-nek magas szintű specializált orvosi szaktudása és 21. századi diagnosztikai háttere van a kardiológiai területen, mert ez tényleg a szívügye.
 
Miről szól ez a program?

A Szív útja kihívás célja, hogy a társadalom minél szélesebb rétegeivel ismertesse meg a szív és az érrendszer működését, betegségeinek megelőzését, a szívátültetés történetét. Az ismeretátadáson túl a program egy nagyszerű, mozgásra sarkalló kihívás, hiszen tíz héten keresztül együtt sportolva, mozogva mi magunk is fittebbek, egészségesebbek leszünk. Bővebb információ: milliolepes.hu
 
Mit kell tennünk, hogy teljesítsük a kihívást?

A szeptember 26-án indult tízhetes kihíváshoz nem kell mást tenni, mint letölteni a Milliólépés 2.0 applikációt, majd pedig csak mozogni. A telefon vagy a hozzá csatlakoztatott okoseszköz automatikusan méri a megtett lépéseket, de lehetőség van arra is, hogy több mint 60 mozgásformát közvetlenül rögzítsünk.

A kihívást ötfős csapatokban lehet teljesíteni. Az applikáció segítségével egy térképen követhetjük a mozgásunkat, és az összegyűjtött lépéseinkkel virtuálisan bejárhatjuk a teljes magyarországi Kéktúra útvonalát. 
 
Hogyan működik az applikáció?

A regisztrációt csak az applikáción keresztül lehet elvégezni. Adjuk meg a nevünket, az e-mail-címünket és egy jelszót, illetve válasszunk egy becenevet, amit feltüntetünk a mindenki által látható eredménytáblákban. Ezenkívül válasszunk egy ligát, majd adjuk meg a nemünket, az életkorunkat és a megyénket, hogy részt vehessünk az ezen kategóriák szerint is létrehozott egyedi versenyekben. Végül pedig fogadjuk el az Adatkezelési feltételeket. (Ügyeljünk arra, hogy szóközök ne legyenek az e-mail-címünk előtt és után!)
 
Nézzük a teendők sorrendjét:

1. Töltsünk le az applikációt! (Milliolepes 2.0)
 
2. Regisztráljunk!
Hozzuk létre a felhasználói fiókunkat (e-mail-cím, jelszó és becenév kell hozzá), válasszunk ligát (amatőr, profi vagy szervátültetett), és adjuk meg a nemünket, az életkorunkat és a megyénk nevét.
 
3. Szinkronizáljunk!
Kapcsoljuk össze a Milliólépés applikációt androidos telefonon a Google Fit, iOS-en pedig az Apple Health programmal.
 
4. Hozzuk létre a saját csapatunkat vagy csatlakozzunk egy meglévőhöz!
A kihívásban ötfős csapatok vehetnek részt. Csapatot bárki létrehozhat, utána pedig csapatkapitányként meghívhat másokat is. A csapathoz kóddal is lehet csatlakozni.
 
5. Lépjünk és mozogjunk minél többet!
Ezek után már csak lépkedünk kell nekünk és a csapattagjainknak. A telefon által automatikusan mért lépések mellett manuálisan is rögzíthető több mint hatvanféle mozgásforma, amelyeket lépésekké konvertálhatunk és hozzáadhatunk az összteljesítményünkhöz. Így tehát választhatjuk a nekünk leginkább testhezálló mozgásformát. Induljon hát a tíz hétig tartó kihívás, ezúttal szívünk egészségéért!

Ráadás

A napi átlag 5.000 lépést teljesítő egyének között hetente értékes egészségügyi szűrőcsomagokat sorsolnak ki!
 
1 db DR 24 Egészség csomag 90.000 Ft értékben

1 db Wáberer Kardiológiai szűrőcsomag 55.000 Ft értékben

5 db Synlab „Élni jó” általános állapotfelmérő csomag 7500 Ft értékben

Ajánló
Ajánló
Ha folyton fáradtak vagyunk – A pajzsmirigy megbetegedései

Ha folyton fáradtak vagyunk – A pajzsmirigy megbetegedései

A pajzsmirigybetegség egyik tipikus tünete, amikor akár tíz óra alvás után is fáradtnak,...

Család születik program

Család születik program

A Maternity Magánklinika a várandósság teljes ideje alatt, egészen a szülés pillanatáig mindenben...

Mentsük meg a fogainkat!

Mentsük meg a fogainkat!

Amikor fáj a fogunk, mindent megtennénk, hogy megszabadítsanak minket ettől a kíntól, még a...