Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-04-11

Húsmentes hétfő – április

Húsmentes hétfő – április

Ahogyan azt beharangozó cikkünkben is elmondtuk, a Hegylakó Magazinban havonta olvasható húsmentes receptekkel nem a teljesen vegetáriánus életmódra szeretnénk rávenni olvasóinkat, hanem egy olyan alternatívát mutatunk be, amellyel saját és családjuk egészséges étkezése mellett a karbonlábnyomot is csökkenthetik.

Ráadásul minden hónapban szezonális zöldségekből készülő recepteket mutatunk be, április hónapban például a medvehagyma kerül terítékre.
 
Beszerzési tippek

A medvehagyma legegyszerűbb beszerzési módja az, ha megrendeljük a Nekedterem weboldaláról, de ha vesszük a fáradtságot, és egy kirándulás keretében saját magunk szeretnénk leszedni az erdőben termő leveleket, akkor arra is van lehetőség.

Viszont ebben az esetben járjunk el felelős erdőjáróként, és arra is figyeljünk, nehogy összetévesszük a mérgező gyöngyvirággal!

Medvehagyma-pestos tészta

Ha nagyobb mennyiségű medvehagymához jutunk, akkor érdemes azt pestonak feldolgozni, mert így az esetleg azonnal fel nem használt maradék kencét üvegekbe rakva és a hűtőben tárolva a későbbiekben is gyors és finom ételeket készíthetünk belőle.

Hozzávalók:
4 csokor medvehagyma, 2 csokor újhagyma zöldje, 4 gerezd fokhagyma, 12 db bazsalikomlevél, 1 teáskanál fenyőmag, só, őrölt fekete bors, kakukkfű, oregánó, 3 evőkanál olívaolaj, 5 dkg parmezán sajt
1 csomag száraztészta
 
Elkészítés:
1. A fenyőmagot megpirítjuk. 
2. Közben felaprítjuk a hozzávalókat, a sajtot lereszeljük. 
3. Egy keverőtálban a hozzávalókat összekeverjük, fűszerezzük, kézi botmixerrel pépesítjük.
4. A csomagoláson szereplő előírás szerint al dante-ra (nem teljesen készre) főzzük a választott száraztésztát, és a keverőtálban lévő pestoba forgatjuk.
5. Tálaláskor ízlés szerint még parmezán sajttal megszórhatjuk.

Heti húsmentes kínálat

A Hegyvidéki Ízlelő Étteremben minden héten találnak húsmentes ételeket az ebédmenüben. Április 11 -14. között (április 15-én, Nagypénteken az étterem zárva tart) például ezek közül választhatnak:

Hétfő
Sült paprika krémleves
Rántott karfiol, rizs
 
Kedd
Minestrone leves
Francia rakottburgonya

Szerda
Toszkán zöldségkrémleves
Négysajtos gnocchi
 
Csütörtök
Gombaleves
Tojásos galuska
 
Jó étvágyat kívánunk!

Ajánló
Ajánló
Töltött finomság változatos ízekben: a hasé

Töltött finomság változatos ízekben: a hasé

Bár mai, felgyorsult életünkben egyre kevesebb időnk van a családi, baráti kapcsolatok ápolására,...

Somlói galuska, a desszertek királynője

Somlói galuska, a desszertek királynője

Ki ne ismerné és szeretné a cukrászdák egyik legnépszerűbb édességét, a somlói galuskát? Vajon...

Együnk több halat, változatosan!

Együnk több halat, változatosan!

Jó hír, hogy az utóbbi években lassan, de folyamatosan nőtt a hazai halfogyasztás, azonban lenne...