2022-04-11
Húsmentes hétfő – április

Ahogyan azt beharangozó cikkünkben is elmondtuk, a Hegylakó Magazinban havonta olvasható húsmentes receptekkel nem a teljesen vegetáriánus életmódra szeretnénk rávenni olvasóinkat, hanem egy olyan alternatívát mutatunk be, amellyel saját és családjuk egészséges étkezése mellett a karbonlábnyomot is csökkenthetik.
Ráadásul minden hónapban szezonális zöldségekből készülő recepteket mutatunk be, április hónapban például a medvehagyma kerül terítékre.


Beszerzési tippek
A medvehagyma legegyszerűbb beszerzési módja az, ha megrendeljük a Nekedterem weboldaláról, de ha vesszük a fáradtságot, és egy kirándulás keretében saját magunk szeretnénk leszedni az erdőben termő leveleket, akkor arra is van lehetőség.
Viszont ebben az esetben járjunk el felelős erdőjáróként, és arra is figyeljünk, nehogy összetévesszük a mérgező gyöngyvirággal!
Medvehagyma-pestos tészta
Ha nagyobb mennyiségű medvehagymához jutunk, akkor érdemes azt pestonak feldolgozni, mert így az esetleg azonnal fel nem használt maradék kencét üvegekbe rakva és a hűtőben tárolva a későbbiekben is gyors és finom ételeket készíthetünk belőle.
Hozzávalók:

1 csomag száraztészta
Elkészítés:
1. A fenyőmagot megpirítjuk.
2. Közben felaprítjuk a hozzávalókat, a sajtot lereszeljük.
3. Egy keverőtálban a hozzávalókat összekeverjük, fűszerezzük, kézi botmixerrel pépesítjük.
4. A csomagoláson szereplő előírás szerint al dante-ra (nem teljesen készre) főzzük a választott száraztésztát, és a keverőtálban lévő pestoba forgatjuk.
5. Tálaláskor ízlés szerint még parmezán sajttal megszórhatjuk.
Heti húsmentes kínálat
A Hegyvidéki Ízlelő Étteremben minden héten találnak húsmentes ételeket az ebédmenüben. Április 11 -14. között (április 15-én, Nagypénteken az étterem zárva tart) például ezek közül választhatnak:
Sült paprika krémleves
Rántott karfiol, rizs
Kedd
Minestrone leves
Francia rakottburgonya
Szerda
Toszkán zöldségkrémleves
Négysajtos gnocchi
Csütörtök
Gombaleves
Tojásos galuska
Jó étvágyat kívánunk!