Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-04-11

Húsmentes hétfő – április

Húsmentes hétfő – április

Ahogyan azt beharangozó cikkünkben is elmondtuk, a Hegylakó Magazinban havonta olvasható húsmentes receptekkel nem a teljesen vegetáriánus életmódra szeretnénk rávenni olvasóinkat, hanem egy olyan alternatívát mutatunk be, amellyel saját és családjuk egészséges étkezése mellett a karbonlábnyomot is csökkenthetik.

Ráadásul minden hónapban szezonális zöldségekből készülő recepteket mutatunk be, április hónapban például a medvehagyma kerül terítékre.
 
Beszerzési tippek

A medvehagyma legegyszerűbb beszerzési módja az, ha megrendeljük a Nekedterem weboldaláról, de ha vesszük a fáradtságot, és egy kirándulás keretében saját magunk szeretnénk leszedni az erdőben termő leveleket, akkor arra is van lehetőség.

Viszont ebben az esetben járjunk el felelős erdőjáróként, és arra is figyeljünk, nehogy összetévesszük a mérgező gyöngyvirággal!

Medvehagyma-pestos tészta

Ha nagyobb mennyiségű medvehagymához jutunk, akkor érdemes azt pestonak feldolgozni, mert így az esetleg azonnal fel nem használt maradék kencét üvegekbe rakva és a hűtőben tárolva a későbbiekben is gyors és finom ételeket készíthetünk belőle.

Hozzávalók:
4 csokor medvehagyma, 2 csokor újhagyma zöldje, 4 gerezd fokhagyma, 12 db bazsalikomlevél, 1 teáskanál fenyőmag, só, őrölt fekete bors, kakukkfű, oregánó, 3 evőkanál olívaolaj, 5 dkg parmezán sajt
1 csomag száraztészta
 
Elkészítés:
1. A fenyőmagot megpirítjuk. 
2. Közben felaprítjuk a hozzávalókat, a sajtot lereszeljük. 
3. Egy keverőtálban a hozzávalókat összekeverjük, fűszerezzük, kézi botmixerrel pépesítjük.
4. A csomagoláson szereplő előírás szerint al dante-ra (nem teljesen készre) főzzük a választott száraztésztát, és a keverőtálban lévő pestoba forgatjuk.
5. Tálaláskor ízlés szerint még parmezán sajttal megszórhatjuk.

Heti húsmentes kínálat

A Hegyvidéki Ízlelő Étteremben minden héten találnak húsmentes ételeket az ebédmenüben. Április 11 -14. között (április 15-én, Nagypénteken az étterem zárva tart) például ezek közül választhatnak:

Hétfő
Sült paprika krémleves
Rántott karfiol, rizs
 
Kedd
Minestrone leves
Francia rakottburgonya

Szerda
Toszkán zöldségkrémleves
Négysajtos gnocchi
 
Csütörtök
Gombaleves
Tojásos galuska
 
Jó étvágyat kívánunk!

Ajánló
Ajánló
Alternatív nassolás

Alternatív nassolás

Ma már szinte el sem tudjuk képzelni, hogy egy mozifilmet pattogatott kukorica vagy nachos...

Tüdővédő étrend

Tüdővédő étrend

A tél végi, kora tavaszig tartó időszakban, amikor gyakoribbak a légúti megbetegedések,...

Fedezzük fel a magkrémeket!

Fedezzük fel a magkrémeket!

Télen, amikor a szervezetünk amúgy is vitaminhiánytól szenved, turbózzuk fel az étkezésünket...