Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-03-14

Váltsunk könnyebb ételekre! – 100 kalóriás desszertek

Váltsunk könnyebb ételekre! – 100 kalóriás desszertek

Megérkezett a március, a tavasz első hónapja, reménykedve várjuk a jó időt. Lassan lekerülnek rólunk a nagykabátok, és most igazán szembesülhetünk a téli kiadós étkezések eredményével, a felszedett kilókkal. Ha szeretnénk, hogy ne feszüljön a derekunkon a nadrág és megszabaduljunk a túlsúlytól, váltsunk könnyebb, kevesebb kalóriát tartalmazó ételekre.


Ha elhatározzuk, hogy diétázni kezdünk, és kiiktatjuk a hízásért felelős szénhidrátot az életünkből, az önkéntelenül is sóvárgást eredményez. Ettől kezdve másra sem tudunk gondolni, csak az édességekre. 

Sokkal jobban járunk, ha eszünk desszertet, de csak olyat, amelynek a fogyasztása nem jelent hatalmas kalóriabevitelt szervezetünk számára. Szerencsére nem kell teljesen lemondanunk a finomságokról, a Naturpont bioboltban beszerezhetjük az egészséges hozzávalókat. 
 
Áfonyahab
 
Hozzávalók:
1 lap zselatin, 90 g áfonya, 2 kk. folyékony édesítőszer, 1 tojásfehérje, 1 kk. citromlé
 
Elkészítés:
1. Áztassuk hideg vízbe a zselatint. A megmosott, lecsöpögtetett áfonyát kevés vízben forrósítsuk fel, de ne főzzük. Az enyhén kinyomott zselatint oldjuk fel az áfonyában, tegyük bele az édesítőszert. Hűtsük le és tegyük a hűtőbe. 
2. Amikor a massza kezd megkötni, verjünk kemény habot a tojásfehérjéből, amihez fokozatosan adjuk hozzá a citromlevet. 
3. A habot keverjük az áfonyakrémhez és a hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni.
 
Túró málnavelővel
 
Hozzávalók:
100 g friss vagy mélyhűtött málna, 1 kk. citromlé, csipet gyömbérpor, folyékony édesítőszer, 65 g sovány túró, 1 ek. ásványvíz, 4-5 mentalevél
 
Elkészítés:
1. A friss málnát mossuk meg, csöpögtessük le, a mélyhűtöttet hagyjuk kiolvadni. Citromlével és gyömbérporral ízesítve turmixgépben készítsünk belőle pürét, közben adjuk hozzá a folyékony édesítőszert. 
2. A túrót alaposan keverjük el az ásványvízzel, majd tegyük tálkába. Öntsük rá a málnapürét. 
3. A mentaleveleket darabolva szórjuk a desszertre. 
 
Eperszorbet
 
Hozzávalók:
200 g eper, 100 g joghurt, 3 kk. folyékony édesítőszer, 1/4 kk. egész zöldbors
 
Elkészítés:
1. A megmosott epret törjük át szitán és készítsünk belőle pürét. Keverjük habosra a joghurtot, aztán adjuk hozzá az eperpürét. Ízesítsük az édesítőszerrel, majd kis fémtálban tegyük a mélyhűtőbe. 
2. Alkalmanként villával keverjük át, hogy krémszerű legyen. Addig fagyasszuk a szorbetet, amíg a kívánt sűrűséget eléri. 
3. Végül borsszemekkel szórjuk meg.
 
Répasüti
 
Hozzávalók:
25 dkg sárgarépa, 2 tojás, 2 ek. kókuszolaj, 1/2 csomag sütőpor, 1 kk. szódabikarbóna, 1 citrom leve, 5 dkg mandula, 5 dkg aszalt gyümölcs, 1 marék mazsola, 15 csepp rumaroma, 3 ek. eritrit, 1 tk. fahéj
 
Elkészítés:
1. A tojásfehérjéket habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a kókuszolajjal, az édesítővel, a sütőporral, hozzáadhatjuk a fahéjat is. 
2. Ezt követően a reszelt sárgarépát összekeverjük az aprított mandulával, az aszalt gyümölccsel és a többi néhány hozzávalóval. Ha jól összekevertük, hozzáadjuk a tojássárgás masszát, majd a tojásfehérjehabot. 
3. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt sütőformában sütjük 170 fokon 40 percet.

Ajánló
Ajánló
Levesek a nagyvilágban

Levesek a nagyvilágban

A magyarok magukat levesevő nemzetnek tartják, ezért nézzünk szét egy kicsit a világban, hogy hol...

Céges rendezvények – érdemes időben gondolni rá

Céges rendezvények – érdemes időben gondolni rá

Az emberek többsége hajlamos halogatni a dolgokat, hiszen még csak október van, hol van még az év...

Sütizzünk mentesen!

Sütizzünk mentesen!

Sokak fejében kapcsolódik össze az egészséges ételek, különösen az édességek fogalma a...