Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-02-16

Beszéli a szeretet nyelvét?

Beszéli a szeretet nyelvét?

Bár a Valentin-napot nem mindenki ünnepli hazánkban, mégis remek alkalom arra, hogy újra kifejezzük szeretetünket kedvesünk felé. Ezt ráadásul drága ajándékok helyett egészen apró gesztusokkal is megtehetjük, főleg, ha ismerjük a másik szeretetnyelvét.

A szeretetnyelv fogalmát Gary Chapman, a híres amerikai párkapcsolati szakértő, író alkotta meg – feltevése szerint mindenki öt jellemző mód egyikével képes leginkább kifejezni szeretetét és kötődését. A boldog kapcsolat és házasság érdekében tehát érdemes mielőbb megfejteni, hogy társunk mitől is érzi igazán szeretve magát.

1. Elismerő szavak
Amennyiben azt vesszük észre, hogy életünk párja többre értékeli a dicsérő szavakat a tetteknél (és az ajándékoknál), akkor egészen biztosan ez lesz az ő nyelve. Férfiakra például kifejezetten jellemző, hogy akkor érzik magukat igazán biztonságban egy kapcsolatban, ha társuk időről időre hangot ad a bennük fellelt pozitívumoknak, de ez sok hölgyre is igaz. Természetesen nem bálványozásról, hanem őszinte elismerésről van szó, de egy szerelmes levéllel, vallomással vagy
néhány kedves sorral tökéletesen megörvendeztethetjük a másikat.

2. Minőségi időtöltés
Aki ebbe a csoportba tartozik, az a kellő mennyiségű rá irányuló figyelem hatására érzi majd legjobban magát. Ez szintén nem azt jelenti, hogy valaki a saját fényében szeret fürdőzni, sokkal inkább azt, hogy a rá fordított időnket rendkívüli módon értékeli. Nem a program a lényeg, hanem a közös élmények, így egy otthoni meglepetés vacsora, egy beszélgetés vagy egy közös fürdő lehet a nap fénypontja.3. Szívesség
Ha társunk általában minden tárgynál nagyobbra értékeli, hogy például átvállaltuk a mosogatást tőle, akkor meg is fejtettük a titkot. Aki ezt a szeretetnyelvet ”beszéli”, annak mindennél többet jelent, ha megkönnyítik az életét, ez ugyanis odafigyelést feltételez. Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy gyors porszívózás, a kocsi lemosatása, vagy a vásárlást nem kedvelő férfiak esetében például a helyettük beszerzett árucikkek megvásárlása nagy piros pontot ér majd.

4. Testi érintés
Sokan magától értetődőnek veszik, hogy az érintés egy kapcsolat természetes velejárója, tehát bőven akad belőle, pedig akinél ez a szeretet és törődés igazi kifejezője, annak jóval többre van szüksége az átlagosnál. Az ebbe a csoportba tartozók általában imádják a hosszas és összefonódó öleléseket, simogatást, kézen fogva sétálgatást, így számukra egy kényeztető masszázs többet jelent majd minden szónál.


5. Ajándékozás
Természetesen az ajándékok is szeretetünk kifejezői, ezt viszont nem szabad összekeverni az anyagiassággal. Az apróságoknál nem az értékük, hanem az általuk kifejezett figyelem a lényeg – az örömhöz és biztonságérzethez sokaknak már a tudat is elegendő lenne, hogy párjuk időt szánt a meglepetés kiválasztására. A jelképes ajándék mértéke persze mindenkinél mást jelent, ezért fontos, hogy saját lehetőségeinkhez mérten, és ne a hangzatos reklámoknak megfelelve keresgéljünk.

Ajánló
Ajánló
Imposztor-szindróma - Ha úgy érzi, nem elég jó

Imposztor-szindróma - Ha úgy érzi, nem elég jó

"Nem vagyok elég jó!" - ismerős ez az önkorlátozó mondat? Korunk egyik legelterjedtebb problémája...

Hogy legyünk azok, akik mindig is lenni akartunk?

Hogy legyünk azok, akik mindig is lenni akartunk?

Életünk során sokan eltávolodunk a gyermekkorunkban önmagukról kialakult képtől, ám ennek nem...

Adjon 30 napot az intuícióinak!

Adjon 30 napot az intuícióinak!

A nyári szabadság alatt több szabadidőnk van, amikor magunkra is jobban odafigyelhetünk....