Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2024-06-27

Milyen játékot vigyünk ajándékba, ha babalátogatóba megyünk?

Milyen játékot vigyünk ajándékba, ha babalátogatóba megyünk?

Az újszülött-látogatásra készülő rokonok, barátok sokszor tanácstalanok, mit érdemes ajándékba vinni, ha babanézőbe indulnak. Különösen nehéz a kérdés, ha a környezetükben nincs kisgyerek, így nincs közvetlen tapasztalatuk. Most megmutatjuk azokat a játékokat, amik érdekesek lehetnek akár a csecsemők számára is. 
 
Újszülött kortól kezdve nagyon lényeges, hogy milyen ingerek, eszközök veszik körül a babákat. Természetes, hogy ajándékba olyan játékot szeretnénk vinni, ami izgalmas a kicsik számára, ugyanakkor hasznos is, tehát elősegíti a fejlődésüket. 
Persze a másik oldalról, szülőként arra érdemes figyelnünk, hogy a gyerek előtt egyszerre ne legyen túl sok játék, hiszen ez a figyelmi idejét is befolyásolja. Egyszerre maximum 1-2 dolgot válasszunk ki, azokat cserélgessük időnként.
Nézzük, milyen játékok a legjobbak a babák számára, amelyeket akár a kerületünkben lévő Manubaba üzletében is beszerezhetünk, vagy a webshopról megrendelhetünk.
 
Keljfeljancsi
A keljfeljancsi jó választás, hiszen egy apró mozdulat elég ahhoz, hogy a játék mozgásba lendüljön. A babák figyelmét nagyon jól leköti, így fejleszti a szem-kéz koordinációt, és a mozgatással a finommotoros képességeket is. A Little Dutch keljfeljancsi gúnár figurája pihe-puha plüssből készült. Ráadásul mozgás közben csörgő hangot hallat, és ez az inger is arra készteti a babákat, hogy utánanyúljanak, megérintsék. A keljfeljancsi meglökve dülöngélni, billegni fog, majd visszaáll eredeti állapotába.
Készségfejlesztő labda
Méretének és formájának köszönhetően a textilből készült labda könnyen kézbe vehető játék. Többféle anyagból álló összetétele és finom hangja miatt a gyerekek imádni fogják. Segíti a babaujjak nyújtását, az akaratlagos fogás-elengedés tanulását. Hason fejfordításhoz, fejemeléshez nagyszerű motiváció lehet. Később fordulásnál, gurulásnál, kúszásnál szintén jó motiváló eszköz, hiszen ha hozzáér a baba, elgurul, és neki valahogy el kell érnie, utána kell mennie. A Moulin Roty labdája kontrasztos színei miatt segíti a vizuális észlelést, fejleszti a figyelmet is.
Golyóvezetős babajáték
A golyóvezetős babajáték igazán sokoldalú első játéka lehet a legkisebbeknek. Csavarható, forgatható kis formákkal, pörgethető golyókkal fejleszti a szem-kéz koordinációt és a kézügyességet. Elsősorban a finommotoros képességek fejlesztésére ideális eszköz, ezenfelül pedig a hasalást segíti, ami az első néhány hónapban kiemelt jelentőségű a megfelelő mozgásfejlődés szempontjából. A forgatható formáknak, golyóknak és golyóvezetőknek köszönhetően hosszasan eljátszik vele a baba, így segíti a hason töltött idő időtartamának növelését is. 
Rumbatök
Bármilyen hangszer felkelti a kisbabák érdeklődését, hiszen a hangok ugyanolyan izgalmasak számukra, mint a vizuális ingerek. A rumbatök azért jó választás, mert a nyelét megragadva a csecsemő önállóan is tud vele játszani, aztán hosszú ideig a hangszere lehet, hiszen egészen óvodáskorig szívesen rázza a játékot. Az első időszakban a kicsivel együtt fogva, két kézzel is zenélhetünk vele, és váltogatva a mozdulatokat, fej fölé emelhetjük, ezzel jól átmozgatjuk a kicsi vállövét is. Kellemes hangja ritmusosságot ad a mozdulatoknak. Háton, illetve hason fekve is fejfordításra késztethetjük a rumbatök megrázásával, a baba a hangot követve fordítja majd a fejét, ezzel fejlesztve a hallási figyelmét is.  
 

Ajánló
Ajánló
Egy különleges közlekedési eszköz krónikája – megnyílt a Fogaskerekű 150 kiállítás

Egy különleges közlekedési eszköz krónikája – megnyílt a Fogaskerekű 150 kiállítás

Izgalmas és igazán különleges kiállítás várja azokat, akik szeretnének többet megtudni szűkebb...

Kellemes zenei kikapcsolódás – 2024 Nyáresti Koncertek

Kellemes zenei kikapcsolódás – 2024 Nyáresti Koncertek

Idén nyáron is izgalmas előadóművészek, a maguk területének elismert mesterei, valamint...

Ha nyár, irány a legzöldebb budai vizestábor!

Ha nyár, irány a legzöldebb budai vizestábor!

Kitört a vakáció: a MOM Sportban az idén is várnak minden 4–14 év közötti, 110 centimétert...