Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-12-06

Merjünk álmodozni! – január 13. az álmok valóra váltásának világnapja

Merjünk álmodozni! – január 13. az álmok valóra váltásának világnapja

A mai világban éles határvonal húzódik a valóság és az álmok birodalma között. Sokan lenézik azokat, akik felnőtt fejjel is ugyanúgy ábrándoznak. Pedig ha valakinek sikerül valóra váltania az álmait, akkor könnyen megtörténhet, hogy nemcsak a saját életét teszi jobbá, de akár az egész emberiségét is.


A legnagyobb feltalálók, a neves újítók és a világhírű művészek életrajzát áttanulmányozva gyakran felfigyelhetünk arra, hogy bár az Einsteinhez, Teslához, Madame Curie-hez, Gábor Déneshez, Wigner Jenőhöz hasonló gondolkodók napjainkban a maguk jól megérdemelt helyén állhatnak egy képzeletbeli dicsőségcsarnokban, fiatalabb korukban jó néhány nehézséggel és akadállyal kellett szembenézniük.

Sok kortársuk képtelen volt felfogni, mivel is foglalkozik Einstein vagy a hozzá hasonló zsenik. Megpróbálták megtörni a lelkesedésüket, és igyekeztek rávenni őket, hogy adják fel az álmaikat. Ám a Teslához, Harsányi Jánoshoz, Oláh Györgyhöz hasonló gondolkodók ragaszkodtak az álmaikhoz, és valóra is váltották azokat.
 
Ne kössünk kompromisszumokat!

Az álmok fontos szerepet játszanak az életünkben. A pszichológusok a megmondhatói annak, mennyire megviseli a 21. század emberét, hogy csak a munkájának él, és az álmai valóra váltása helyett az olcsó szórakozásban és a rázúduló információk özönében keres menedéket. Nem nehéz ilyen embereket találni a közvetlen környezetünkben sem. Látszik rajtuk, hogy lemondtak az álmaik valóra váltásáról, és már csak sodródnak. Nincs meg bennük az akarat ahhoz, hogy úgy éljenek, ahogy azt fiatalabb korukban elképzelték.Pedig az álmok megvalósítása egyáltalán nem lehetetlen.
 
Egy különleges nap

Az elmúlt évtizedek során, hála a világhálónak és a különféle közösségi oldalaknak, felületesen ugyan, de egyre több ember gondolataiba láthatunk bele. Megtudhatjuk, hogyan látják a világot a hozzánk hasonló élethelyzetben lévő, de adott esetben a föld távoli pontjain élők.

Napjaink nem hivatalos ünnepei közé tartozik január tizenharmadika. Ezen a napon rengetegen gondolkoznak el arról, hogyan lehetne az Einsteinhez hasonló nagyszerű alkotók példáját követve valóra váltani az álmaikat.

Minden ember boldogságra vágyik. Szeretne teljes életet élni, ám sokan nem teszik meg az első és legfontosabb lépést. Egyre csak halogatják az útkeresést. Egy helyben topognak, és estéről estére úgy fekszenek le, hogy azon a napon semmi jó nem történt velük. Az álmok valóra váltásával kapcsolatban a legfontosabb felismerés, hogy mi vagyunk a sikerünk kovácsai!
 
Lehet, hogy ebben a pillanatban a külvilág csak akadályokat gördít az utunkba, ám ha megtesszük az első lépést, akkor hirtelen a helyükre kerülnek életünk kirakós játékának darabkái, és megjelenik előttünk az a kép, ami addig csupán az álmainkban villant át a tudatunkon.
 
Mi legyen ez az első lépés?

Január tizenharmadikán világszerte azt ünneplik az emberek, hogy képesek megfogalmazni önmaguknak, hogy mitől lehetne jobb az életük. Leülnek, áttekintik az álmaikat, és a legfontosabb célkitűzéseiket felírják maguknak. Eldöntik, hogy ezen a napon elindulnak egy szebb jövő felé. Nem azt várják, hogy nyerjenek a lottón, hanem a saját kezükbe veszik a sorsuk alakulását. Az addigi tétlenkedés helyét átveszi az aktivitás.

Ha pedig már megvan a cél, átgondolják, hogy milyen lépésekkel juthatnak el odáig. Felkészülnek arra, hogy a boldogság beragyogja a mindennapjaikat. Tisztábbá teszik az életüket, kiiktatják a hétköznapjaikból a szorongást, a felesleges stresszelést, nagyobb önfegyelmet tanúsítanak, és az önmaguk elé kitűzött célra összpontosítanak.

Ebben segíthet, ha olyan emberekkel beszélgetünk, akiknek az életútja példát jelenthet. Kapcsolatba léphetünk olyanokkal, akik miatt lelkesedés tölt el minket. Körülnézhetünk az interneten vagy egy könyvesboltban, hogy ezzel a témával kapcsolatban milyen műveket találhatunk.

Elkezdhetünk távolságot tartani azoktól, akik kételkednek bennünk, ok nélkül bírálnak, megaláznak minket. Az ilyen emberek helyén nem marad üresség az életünkben. Olyan új ismerőseink lehetnek, akik látják és érzik, hogy a magunk útját járjuk, ezért tisztelnek és támogatnak. Eközben maradjunk a valóság talaján.
 
Haladjunk apró lépésekkel a cél felé, és ne bizonytalanodjunk el, ha az utunk rögössé válik. A végén ugyanis csodálatos jutalom vár ránk: a boldogság és az elégedettség önmagunkkal.

Január tizenharmadika kiváló alkalom arra, hogy elköszönjünk a halogatástól, az időhúzástól, és bátran belevágjunk az ábrándjaink megvalósításába.

Ajánló
Ajánló
Minden élet alapja – december 5. a talaj világnapja

Minden élet alapja – december 5. a talaj világnapja

Az egyik legfontosabb természeti kincsünk a termőtalaj. Ennek megőrzése során egymásra...

A világ legnépszerűbb sportága! – december 10. a labdarúgás világnapja

A világ legnépszerűbb sportága! – december 10. a labdarúgás világnapja

Kevés olyan sportág létezik, amelynek népszerűsége vetekedhetne a labdarúgás elismertségével....

Megfontoltan és bajok nélkül – november 30. a számítógépes biztonság világnapja

Megfontoltan és bajok nélkül – november 30. a számítógépes biztonság világnapja

Az elmúlt negyven évben elképesztő mértékben elterjedtek a különféle számítógépek. A biztonságos...