Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-12-23

Az év legszebb ünnepén - karácsonyi köszöntő

Az év legszebb ünnepén - karácsonyi köszöntő

Otthonainkban, de a kerületi templomokban és a Polgármesteri Hivatal előtt is szépen sorban felragyognak az adventi gyertyák. Közeledik a karácsony, az egész esztendő legszebb ünnepe. Szeretnénk boldog, békés ünnepet és sikerekben gazdag újévet kívánni magazinunk olvasóinak. 

A decembert még azok is meseszép hónapnak tartják, akik amúgy nem szeretik a hideget, a sötétet, és a legjobban nyár derekán érzik magukat, lehetőleg a vízparton napozva, a júliusi, augusztusi hőséget élvezve. Nem csoda, hogy még ők is ellágyuló arckifejezéssel gondolnak az év utolsó hónapjára, hiszen december rengeteg csodálatos dolgot tartogat mindannyiunk számára.

Adventi visszaszámolás

Sok családban az adventi koszorú készítése vezeti fel e különleges időszakot. Ahogy telnek a hetek, egyre több gyertya fénye ragyog vasárnaponként az asztalon. Olyankor, amikor összegyűlik az egész család, mind gyakrabban kerül szóba a közeledő ünnep. A karácsony valamennyiünk számára fontos, sokan a Megváltó születéséről emlékeznek meg ilyenkor, mások pedig annak örülnek, hogy újra találkozhatnak rég látott szeretteikkel.

A karácsonyfa gyertyáinak szívet melengető fényében felidézhetjük a hasonló estéink megannyi csodálatos emlékét. Egy pillanatra becsukva szemünket, átadhatjuk magunkat az édesbús álmodozásnak. Miközben felcsendül a Mennyből az angyal…, lelki szemünkkel magunk előtt láthatjuk gyermekkorunk meghitt ünnepeit. Akkor is olyan emberek mellett álltunk a karácsonyfa előtt, akiket nagyon szeretünk.

Néhányan közülük már nincsenek velünk, ám emlékük elevenen él, és pontosan tudjuk, ők is boldogok lennének, ha látnának most minket rokonaink, gyermekeink vagy éppen unokáink társaságában. A szenteste a családi összetartozás legszebb ünnepe.
 
Séta a ragyogásban

A gyerekek nagyon is tisztában vannak azzal, hogy közeledik a karácsony. Ne hagyjuk, hogy a tévéből, az áruházak kirakatából rájuk zúduló reklámözön megmérgezze lelkükben az ünnep tiszta ragyogását. Üljünk le velük beszélgetni, és magyarázzuk el, miért annyira fontos ez az ünnep.
December 24-én délután szürkületkor és a sötétség első óráiban gyakran találkozunk olyan gyerekekkel, akik egyik szülőjük vagy éppen nagymamájuk, nagypapájuk kezét fogva sétálnak az utcán. Pontosan tudják, mire hazaérnek, már nem kell sokat várniuk arra, hogy megszólaljon a csengő hangja, és a feltáruló ajtó túloldalán megpillanthassák a fényárban úszó karácsonyfát. Ez a séta kiváló alkalom a beszélgetésre. Elmehetünk megnézni egy közeli templomban a betlehemet, vagy éppen körülnézhetünk a Böszörményi úton a Hegyvidéki Adventi Vásár forgatagában.

A karácsony a legszebb példa arra, hogy a sötétség, a hideg és a magány nem arathat diadalt. Miközben hazafelé sétálunk, ott látjuk az ünnep fényeit az emberek tekintetében, mosolyukban pedig felfedezhetjük a karácsony melegségét.


Köszönet az olvasónak

A Hegylakó Magazin valamennyi munkatársa nevében szeretnénk köszönetet mondani olvasóinknak, akik a végéhez érő esztendő folyamán megtisztelő figyelmükkel kísérték internetes és nyomtatott magazinunk első évfolyamát. Nagyszerű érzés volt átélni a felénk irányuló szeretetet, támogatást és figyelmet. Jövőre ugyanúgy várjuk észrevételeiket, leveleiket, segítő hozzászólásaikat, mint 2017-ben.

Holnap mi is meggyújtjuk otthon a karácsonyfa gyertyáit. Erre gondolva kívánunk boldog, békés ünnepet és sikerekben gazdag újesztendőt olvasóinknak és a Hegyvidék minden polgárának.

Ajánló
Ajánló
Minden élet alapja – december 5. a talaj világnapja

Minden élet alapja – december 5. a talaj világnapja

Az egyik legfontosabb természeti kincsünk a termőtalaj. Ennek megőrzése során egymásra...

A világ legnépszerűbb sportága! – december 10. a labdarúgás világnapja

A világ legnépszerűbb sportága! – december 10. a labdarúgás világnapja

Kevés olyan sportág létezik, amelynek népszerűsége vetekedhetne a labdarúgás elismertségével....

Megfontoltan és bajok nélkül – november 30. a számítógépes biztonság világnapja

Megfontoltan és bajok nélkül – november 30. a számítógépes biztonság világnapja

Az elmúlt negyven évben elképesztő mértékben elterjedtek a különféle számítógépek. A biztonságos...