Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-07-12

Maradjon fitt nyaralás közben is!

Maradjon fitt nyaralás közben is!

Szeretné a nehezen megszerzett álomalakot pihenés közben is megtartani, anélkül, hogy a szabadság rovására menne? Ezzel a néhány trükkel szigorú napirend nélkül is menni fog! 


Tornaterem a bőröndben

Vakáció alatt szinte lehetetlen, és nem is kell azt az edzésmenetrendet követni, amit megszoktunk - már napi 15-20 perc mozgás elég hozzá, hogy szinten tartsuk magunkat akkor is, ha nincs a közelben konditerem vagy csoportos aerobikóra. Csak dobjunk be egy gumiszalagot, és az edző- vagy futócipőnket – a szalaggal amellett, hogy minimális helyet foglal, tökéletesen átmozgathatjuk testünk minden porcikáját akár egy szállodai szobában is. Ha nagyobb terhelésre vágyunk, akkor két flakon vízzel a súlyzózást is megoldhatjuk, de ne erőltessük túl magunkat – sokan hajlamosak elfelejteni, hogy bár a szokásos edzés kimaradt, de egyébként órákat vízibicikliztek, kirándultak, labdáztak, sétáltak, ami éppen elegendő aktivitás a szabadság alatt.

Víz, víz, víz

Figyeljünk rá, hogy folyamatosan hidratáljuk szervezetünket! Erre nemcsak a magas hőmérséklet és napsugárzás miatt van szükség, hanem testünk anyagcsere folyamatait is segíti – még, ha nassoltunk vagy koktéloztunk is, a sok víz segíti a méreganyagok kiürülését, támogatja a belső szerveink munkáját, illetve bőrünk állapotát szintén hatékonyan javítja. A cukros üdítőket természetesen hagyjuk ki, de mindig ellenőrizzük, hogy iható-e a csapvíz, mert több mediterrán országban nem javasolják a fogyasztását!

Óvatosan a svédasztallal!

A szállodák minden földi jóban dúskáló svédasztalainak, és az all inclusive ellátásnak a nyomai bizony már egy hét után is jelentkezhetnek, de a bőségből előnyt is kovácsolhatunk. Egy kiadós és egészséges reggelit például jóval könnyebb ilyen helyen összeválogatni, mint az otthoni rohanásban: válasszunk tojásos ételeket sok zöldséggel, natúr joghurtot friss gyümölcsökkel, ami a helyi kínálat miatt mindenképpen érdekesebb lesz a szokásosnál, ráadásul még a macerásabb ételeket sem nekünk kell elkészíteni. A pékáruval, édességekkel bánjunk csínján, és igyekezzünk étkezéseink számát is a megszokotthoz, sőt, még inkább igényeinkhez igazítani! A hőségben általában jóval kisebb az étvágyunk, így előfordulhat, hogy nincs is kedvünk ebédre meleget enni, de a szállodai szolgáltatás miatt megtesszük – figyeljünk magunkra, és csak azt csináljuk, ami jólesik!

Gyümölcslevet csak mértékkel

Az üdítőket természetesen messze kerüljük el, de ügyeljünk a frissen facsart gyümölcslevekre is! Mivel isteniek, utóbbival alapos túlzásba lehet esni, viszont magas cukortartalmuk miatt nem célszerű sokat fogyasztani belőlük – gondoljunk csak bele, egy pohárban akár 3-4 darab egész gyümölcs leve landol! Ennyit biztosan nem fogyasztanánk el egyszerre, így viszont rendkívüli módon képes megbolygatni vércukorszintünket. 

Csak lazán!

Próbáljuk szem előtt tartani, hogy pihenni és kikapcsolódni megyünk! Természetes, hogy szeretnénk a jó formánkat megtartani, esetleg még szebbé varázsolni, de ha lelkiismeret-furdalásunk lesz minden fagyitól, csak még feszültebben érkezünk haza, mint ahogy elindultunk. Ráadásul szervezetünknek is szüksége van regenerálódásra, éppen ezért ne számolgassuk a kalóriákat, nyugodtan kóstoljuk meg a helyi gasztronómia jellegzetes fogásait, és ha úgy esik jól, töltsük passzív pihenéssel a nyaralást – testünk úgyis jelezni fog, figyeljünk rá.

Ajánló
Ajánló
A legjobb szilveszter közel s távol

A legjobb szilveszter közel s távol

Legtöbbünk számára a szilveszter a bulizásról szól, vagy otthon egy kisebb baráti összejövetelen,...

Egy nap legyen csak az öné!

Egy nap legyen csak az öné!

Fontos, hogy megtanuljunk magunknak is megajándékozni, és sokszor a legnagyobb luxus a szabadidő....

Szaunázz, mint a finnek

Szaunázz, mint a finnek

Ahogy beköszönt a hideg idő, testünk melegségre vágyik. A finn szaunakultúra jól bevált és...