Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-07-17

Instant városnézés

Instant városnézés

Ahhoz, hogy alaposan megismerjük úti célunkat, nem feltétlenül kell drága, idegenvezető által kísért túrákra befizetnünk. Elég, ha felpattanunk a helyi közlekedési eszközökre. Összegyűjtöttük a legjobb városnézésre is alkalmas járatokat, amelyekkel költséghatékonyan barangolhatjuk be Európa népszerű városait.

Velence – 1-es és 2-es vaporetto


A vaporettók, azaz vízibuszok útja a Canal Grandén vezet keresztül, így minden fontos látnivalóhoz eljuthatunk velük, és egyben a csatornán való hajózás kihagyhatatlan élményét is átélhetjük. A 2-es számú járat egy kicsit gyorsabb a másiknál, mert nem áll meg mindenhol, így ez a jó választás, ha konkrét helyre igyekszünk, az egyes számúval viszont negyven percnyi kellemes utazgatás vár ránk, sőt, a Lido szigeten lévő strandra is eljuthatunk vele. Ráadásul a gondolázás borsos ára miatt anyagilag is jóval kifizetődőbb napijegyet váltani ezekre a járművekre, amelynek ára 20 euró.

Lisszabon – 28-as villamos
 

A portugál főváros 28-asának vonalát a világ legszebb útvonalai között tartják számon – nem véletlenül, ugyanis modern járművek helyett még mindig az 1930-as években készült autentikus hangulatú kocsik járnak itt. Pontosabban egyetlen kocsi, az óriási magasságkülönbségek miatt ugyanis csak ez tud felaraszolni a hegytetőre. Érdemes a végállomáson felszállni rá, és legalább egyszer végigutazni a vonalon, így talán még ülőhelyünk is lesz - a nagyobb nevezetességeknél rengeteg turista próbál felszállni a legendás járatra, de így a legjobb helyről csodálhatjuk meg a város olyan híres pontjait, mint például a Sé katedrális.

Amszterdam – 2-es villamos

Ha meguntuk a kerekezést a bringabarát városban, érdemes felpattanni erre a szerelvényre, amivel kényelmesen bejárhatjuk a város legnépszerűbb pontjait. A virágpiactól a Van Gogh Múzeumig mindent villámgyorsan elérünk vele, de egy gyors hangulatgyűjtésre is kiváló, így akkor is remek megoldás, ha csak néhány napunk van a városnézésre. A napijegy ára 7,5 euró.


London – 211-es busz
 
Egynapos városlátogatás esetén sem maradhat ki a programok közül az ikonikus emeletes busz kipróbálása - ezzel a járattal nemcsak ezt, de a városnézés jó részét is kipipálhatjuk. A busz érinti a Westminster-apátságot, a Parlamentet, a Big Bent, a Temzét, a Chelsea focicsapat stadionját, és egy ugrásra áll meg a Buckingham-palotától, szóval mindent megnézhetünk vele, amit csak látnunk kell az angol fővárosból. A járat a híres Kings Road bevásárlóutcán is áthalad, így még a szuvenír vásárlással sem veszítünk sok időt.

Róma – 64-es busz

Hogy Róma hét dombra épült, azt városnézés közben elég hamar megtapasztaljuk, így egy kis pihenőt iktathatunk be, ha a belvárost ezzel a járattal nézzük végig. A római buszok száma évről évre változik, de ez az egy biztos pontnak számít. Igazi olasz hangulat fogad bennünket, hiszen nyüzsgő emberek hada próbál feljutni a Terminitől induló buszra, udvariaskodásnak pedig nincs helye – ha fel szeretnénk szállni, nyugodtan tülekedjünk, mert erőfeszítéseinket csodás panorámával hálálja meg a város.

Ajánló
Ajánló
A legjobb szilveszter közel s távol

A legjobb szilveszter közel s távol

Legtöbbünk számára a szilveszter a bulizásról szól, vagy otthon egy kisebb baráti összejövetelen,...

Egy nap legyen csak az öné!

Egy nap legyen csak az öné!

Fontos, hogy megtanuljunk magunknak is megajándékozni, és sokszor a legnagyobb luxus a szabadidő....

Szaunázz, mint a finnek

Szaunázz, mint a finnek

Ahogy beköszönt a hideg idő, testünk melegségre vágyik. A finn szaunakultúra jól bevált és...