Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-12-12

Szökjünk el egy napra karácsony előtt!

Szökjünk el egy napra karácsony előtt!

Ha hosszabb útra már nem is vállalkozunk decemberben, egy-egy kiruccanás azért még beleférhet az ünnepek előtt, ezért összegyűjtöttük a legjobb környékbeli karácsonyi vásárokat, ahová egy napra is ellátogathatunk. 


Adventi Téli Fesztivál és Vásár - Győr 

Decemberben ünnepi fénybe burkolózik Győr városa. Az adventi időszak idén is felejthetetlen hangulatot és sok meglepetést tartogat az érdeklődőknek. A belváros díszfénybe öltözik, a forralt bor és a sült gesztenye varázslatos illata lengi be az utcákat. A fesztiválon a felnőttek és a gyerekek is találnak maguknak érdekes programokat. A Széchenyi téren ismét felállítják mindannyiunk karácsonyfáját, lesz a téren betlehem, és a gyerekek nagy örömére rénszarvasszán is. A megnyitón felgyúltak az ünnepi fények, bekapcsolták a város díszvilágítását. A Széchenyi téren ismét megcsodálhatjuk majd az ünnepi fényjátékot. Budapesttől autópályán körülbelül egy óra alatt, de vonattal is nagyon gyorsan megközelíthető a város, és utóbbi esetben még a forralt borról sem kell lemondanunk. 


Karácsonyi csodaország - Brno

A cseh város idén harcba száll a legjobb európai karácsonyi vásár címért, így egészen biztos, hogy különleges élményben lesz része az odalátogatóknak. Készülnek például egy hatalmas, fehér dómmal, ahol a világ különböző tipikus karácsonyi italait is végig lehet kóstolni, de dizájnvásár, és olyan modern szórakoztató megoldások várnak mindenkit, mint a VR-technika – a virtuális valóság segítségével takaró alól élvezhetjük a város látnivalóit. Autóval a legjobb megközelíteni, lényegesen közelebb van, mint Prága, így mindössze három és fél óra az út.


Vásár az Eszterházy kastélyban - Eisenstadt 

Az osztrák városka Sopronhoz nagyon közel, épp csak a határ túloldalán található, így nem kell félnapos utazásra számítani, a gyönyörű Eszterházy kastély parkjában megrendezett vásárt pedig egyszer mindenképp látni kell! Az Esterházy Magánalapítvány idén két hétvégén, december 8-10. és 15-17. között a kastély csodálatos dísztermeivel az adventi vásár idejére újra megnyitja kapuit, és ünnepi sokadalmával vár mindenkit, ahol hagyományos, nemzetközi kézműves vásár, sok kedves ajándékötlet, karácsonyfavásár, forralt bor, puncs és sült gesztenye is lesz. Érdemes úgy időzíteni, hogy sötétedés utáni pompájában is megcsodáljuk a kastélyt, az élmény feledhetetlen! Utazáshoz autó helyett válasszuk a vonatot, a MÁV Advent Expressz ettől az évtől már ide is közvetlenül elvisz bennünket.

Karácsonyi kaland - Zágráb 

Kevesen tudják, de az egyik legjobbnak mondott karácsonyi vásár a horvát fővárosban vár ránk – sorozatban kétszer választották ugyanis Európa első számú adventi vásárává a zágrábit. Nem csoda, hiszen a város hatalmas téli karnevállá alakul ilyenkor, és mozgalmas programlehetőséggel, fantasztikusan látványos dekorációval tökéletes kikapcsolódás az ünnepi készülődés közepén, ráadásul egy nap alatt is megjárható, hiszen autóval csak szűk négy óra az út. A város főterén egy hatalmas adventi koszorút állítanak fel, ez a rendezvények központja. Itt és a környező utcákban szinte egymást érik a forralt bort kínáló helyek és az ajándékárusok. Az Európa téren modern hangulatú vásár, mellette pedig korcsolyapálya várja az érdeklődőket. A zágrábi adventi vásár külső része a Zrinjevac parkban található. Szépen kivilágított fák, pavilonok, szökőkutak teszik még hangulatosabbá a rendezvényt.
 
Advent a Hegyvidéken

Ha a szokásosnál rövidebb, háromhetes adventi időszakban még sincs időnk kimozdulni a városból, de a karácsonyi vásározás hangulatáról semmiképp sem szeretnénk lemondani, akkor is van megoldás! A Hegyvidék adventi vásárán az igényes kínálaton és finom falatokon kívül, számos ingyenesen látogatható programot kínálnak a hét minden napján, szombaton és vasárnap például bábszínházi előadások, mesék, gyerekkoncertek, kézműves foglalkozások, betlehemes játékok várnak minket.

Ajánló
Ajánló
A legjobb szilveszter közel s távol

A legjobb szilveszter közel s távol

Legtöbbünk számára a szilveszter a bulizásról szól, vagy otthon egy kisebb baráti összejövetelen,...

Egy nap legyen csak az öné!

Egy nap legyen csak az öné!

Fontos, hogy megtanuljunk magunknak is megajándékozni, és sokszor a legnagyobb luxus a szabadidő....

Szaunázz, mint a finnek

Szaunázz, mint a finnek

Ahogy beköszönt a hideg idő, testünk melegségre vágyik. A finn szaunakultúra jól bevált és...