Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-11-27

Bajai halászlé Larus módra

Bajai halászlé Larus módra

A Hegylakó Életmód Magazin novemberi adásának online változatára még várnotok kell egy kicsit, de a forgatáson annyira finom halászlét kóstolhattam, hogy muszáj róla nektek is beszámolnom!

Nálunk karácsonykor általában hagyományos fogások vannak, kezdve a még nagymamámtól ránk maradt recept szerint elkészített szabolcsi töltött káposztával, és lezárva anyukám mennyei zserbójával.

A halételeket is nagyon szeretjük, de mivel egyikünk sem szereti a hal előkészítésével járó, nem túl kellemes munkálatokat, illetve a szálkától is tartok, bármennyire szeretjük, halászlé általában nem kerül az asztalra.

Igazán kíváncsi lettem, amikor megtudtam, hogy a novemberi adásban szereplő Larus étteremben az előre megrendelhető, karácsonyi „elviteles” menü egyik fő eleme a bajai halászlé, és nem csak beszélgetni fogok róla Várvizi Péter séffel, hanem meg is kóstolhatom! cool

Péter a felvétel alatt elmondta, hogy nagyszülei révén mohácsi kötődésű, így már egész kisgyerek korától kezdve ott állt a bogrács mellett, és segédkezett a bajai típusú halászlé elkészítésében. Ennek az a különlegessége, hogy gyufatészta is kerül bele, amitől akár főfogásnak is megállja a helyét.

A felvétel sajnos nem adja vissza az illatokat, de elhihetitek, már belépéskor nagyon ínycsiklandóak voltak! Azt is megtudtam, hogy a jó leves alapja a jó minőségű hal, amihez csak hagyma, pirospaprika és só lesz hozzáadva.

A főzés végeredménye engem nagyon meggyőzött, a halszeletek teljesen szálkamentesek voltak, a lé pikánsan csípős, a gyufatészta pedig pont megfelelő állagúra főtt!

Természetesen a halászlén kívül más is megrendelhető a karácsonyi vacsorához, 2 féle hideg előétel, 4 féle főétel és 3 féle desszert közül tudtok válogatni. A főételek úgy vannak elkészítve, illetve konyhakészre csomagolva, hogy rövid idő alatt otthon tudjátok azokat befejezni, így tényleg frissen lehet tálalni.
 
A teljes választékot, illetve az online rendelési felületet itt találjátok:
http://larusetterem.hu/elvitelesetelek
 
Amit még jó, ha tudtok, hogy a rendeléseket december 22. 18:00 óráig tudjátok leadni, az ételeket pedig december 24. 09:00 – 14:00 óra között vehetitek át.
 
Akár saját magatok készítitek, akár megrendelitek a Larus étteremből, az ünnepi ételekhez jó étvágyat kívánok!

Ajánló
Ajánló
Miért lett fióka a Fióka?

Miért lett fióka a Fióka?

A Városmajor az egyik kedvenc helyem a kerületben, és akár télen, akár nyáron egy kiadós...

Karácsonyi csokibonbon készítő foglalkozás

Karácsonyi csokibonbon készítő foglalkozás

Akik ismernek, azok tudják, hogy a kávé mellett a csokoládé is a nagy kedvenceim közé...

A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek!

A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek!

Én már megnéztem a jövő nyári műsorokat, és azt kell, hogy mondjam, sok olyan program...