Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2018-02-05

Hollywood-i mosoly

Hollywood-i mosoly

A Hegylakó Életmód Magazin októberi adásában jártam először az Egressy Dental Buda fogorvosi rendelőben, akkor és ott hallottam először a mosolytervezésről.

Kisgyerekkoromban belém lett nevelve, hogy reggel-este fogmosás! Ezt a mai napig betartom, de sajnos még így is voltak rossz fogaim, sőt olyan is volt, amit ki kellett húzni, ami miatt az első fogaim közti rés megnőtt, és be kell, hogy valljam, ez engem nagyon zavart.
 
Utánajártam, milyen megoldásokat kínálnak a fogak közti rések „eltüntetésére”. Az első, amit találtam, az a fogszabályozás volt, amin csodálkoztam, mert azt hittem ezt csak gyerekkorban lehet/érdemes megcsináltatni, de mint kiderült, ma már vannak felnőtteknél is alkalmazható megoldások. Viszont ez egy hosszabb, 1 vagy akár 2 éves folyamat lett volna.

A másik megoldás ígéretesebbnek tűnt, amiről épp ezen a korábban említett októberi forgatási napon értesültem, ez a porcelánhéj. Ráadásul, mivel az egyik első fogam éle sérült volt, ez a módszer még arra is megoldást kínált.

Némi gondolkodás és a szakértőkkel való konzultáció után a porcelánhéj mellett döntöttem, és a januári Hegylakó Életmód Magazinban láthatjátok is az eredményt!

Ami a felvételen nem látszik, az az előkészítő kezelés, úgyhogy azt még elmesélem nektek. Először is elég jól tűröm a fájdalmat, viszont tűfóbiám van, ezért amikor a fogorvos azt mondta, hogy a porcelánhéj felhelyezését előkészítő kezelés során nem muszáj beadnia az érzéstelenítő injekciót, akkor én rögtön beleegyeztem. Ez viszont nem volt jó döntés… úgyhogy megtanultam, ha a doktornő érzéstelenítőt javasol, akkor ott bizony érzéstelenítő kell!

Az injekció után már semmi kellemetlenség nem ért az előkészítés során, pedig a fognyomat levételekkel és a fogak formára csiszolásával együtt egy órán át tartott a kezelés. A végleges héj elkészültéig, azaz egy hétig ideiglenes héjat kaptam, amit gyorsan kötő kompozitból készítettek ott a helyszínen, és mivel ideiglenesen rakták fel, jobban kellett rá vigyázni. A doktornő elmondta, hogy se chipses zacskót, se pedig sört ne nyissak a fogaimmal – és én mindkettőt becsülettel betartottam! laugh

Egy kellemetlen dolgot még tapasztaltam, a két kezelt fogam fokozottan érzékeny volt az ideiglenes héj alatt. Mivel pont beköszöntöttek a mínuszok, igyekeztem az utcán keveset beszélni, és inkább az orromon vettem a levegőt, mert a hidegtől kicsit megfájdultak a fogaim, de más negatívumot nem tudok mondani.

A második kezelés előtt vicces volt látni a gipszmintán „figyelő fogaimat”, de már akkor feltűnt, hogy mennyire természetesek, egyáltalán nem volt mesterséges hatásuk, sem a színük, sem pedig a formájuk miatt. Az ideiglenes héj eltávolítása nem fájt, de az eredeti fogak fokozott érzékenysége miatt megint kicsit kellemetlen volt a lemosásuk, és utána a felület szárítása miatt ráfújt levegő is okozott egy kis fájdalmat. Viszont itt már egyáltalán nem volt szükség érzéstelenítő injekcióra, persze ha valaki ezt kéri, akkor arra is lehetőség van. Ez a második időpont kevesebb, mint fél órát vett igénybe. 

Másnapra reggel a tükörbe nézve már újra a természetes, rések nélküli fogsoromat láttam, úgyhogy nem bántam meg a döntésemet!

Üdv,
 

Ajánló
Ajánló
Miért lett fióka a Fióka?

Miért lett fióka a Fióka?

A Városmajor az egyik kedvenc helyem a kerületben, és akár télen, akár nyáron egy kiadós...

Karácsonyi csokibonbon készítő foglalkozás

Karácsonyi csokibonbon készítő foglalkozás

Akik ismernek, azok tudják, hogy a kávé mellett a csokoládé is a nagy kedvenceim közé...

A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek!

A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek!

Én már megnéztem a jövő nyári műsorokat, és azt kell, hogy mondjam, sok olyan program...