Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2018-09-13

Fiatalok a Hegyvidéken - Stábel Szofi, menedzser, edző, tanácsadó

Fiatalok a Hegyvidéken - Stábel Szofi, menedzser, edző, tanácsadó

Stábel Szofi eredetileg azért keresete meg a Hegylakó Magazint, mert szerette volna, ha beszámolunk hegyvidéki táncos tanítványai sikereiről, nevezetesen a Fashion Dance országos magyar bajnoki döntőn elért 6 első és 10 második helyezésről. Mivel minden sikeres sportoló mögött ott áll egy olyan edző, aki segíti őt, ezért a tanítványok mellett Szofit is szeretnénk bemutatni nektek. 

Varga Ági (VÁ): A leveledből rögtön észrevehető volt, hogy nagyon büszke vagy a tanítványaidra, a Németvölgyi Általános Iskola tanulóira. Mióta foglalkozol tánctanítással és mióta tanítod a hegyvidéki gyerekeket?

Stábel Szofi (SSZ): Általános iskolás korom óta saját táncokat találok ki, de az oktatással hivatalosan hatodik éve foglalkozom. A Németvölgyi Iskola tanítványait közel öt éve tanítom heti rendszerességgel.

VÁ: Te magad is versenyeztél, vagy esetleg még most is versenyzel?

SSZ: Igen, versenyeztem és nagyon imádtam. Minden egyes alkalommal meg tudtuk mutatni, hogy többek lettünk aznap, mint akik előtte voltunk. Az érem-, oklevél- és kupagyűjteményemet a mai napig őrzöm, és büszke vagyok rájuk.
Az utolsó versenyszezonom tavaly volt, amikor egyesületünk felnőttcsapatával ki is jutottunk az Európa-bajnokságra. Sajnos ellenfelek hiányában törölnünk kellett a nevezésünket, de többszörös országos dobogós helyezéseket értünk el Magyarországon.

VÁ: Ha egy teljesen kívülállónak kellene elmondanod, hogy milyen tánc a Fashion Dance, akkor hogyan tudnád leírni? Szerinted miért jó, ha valaki, mondjuk, egy általános iskolás gyerek megismerkedik kedik ezzel a tánccal?

SSZ: A legújabb zenékre táncolunk, így a gyerekek nagy része örömmel táncol az imádott kedvenceire. A Fashion Dance röviden a hiphop és a jazzbalett ötvözete, mely általunk fejlesztett sajátos tematikával rendelkezik minden korosztály számára. A legösszetettebb mozgásformáról beszélünk, amit érdemes minél fiatalabb korban elkezdeni, mivel a tánc kiváló lehetőség a koordinációs és egyensúlyérzék fejlesztésére, ad egy testtudatot, egészséges testtartást és remek alkalom a kikapcsolódásra, feltöltődésre a fejlődés mellett.

VÁ: Mi a legelső emléked, ami a tánchoz köthető? Volt a családban más is, aki ebben a művészeti ágban tevékenykedett, vagy te voltál az első? Hogyan fogadták a szüleid, amikor eldöntötted, hogy edző leszel, támogatták a választásod?

SSZ: A legelső táncos emlékem ovis koromra tehető vissza, amikor életem első táncórájáról sírva mentem anyáékhoz, hogy ez nem tetszik, mert szigorú az edző.

Szerencsére a családom nem hagyta annyiban, és kerestünk egy gyerek barátibb tánc foglalkozást, ahova heti rendszerességgel hoztak-vittek mindig, nagy örömmel jöttek a fellépéseimre, bemutatóimra. Látták, hogy élvezem és imádok mozogni, mai napig táncolva mosok fogat például laugh Biztos vagyok benne, hogy ahol most tartok, az a családomnak köszönhető, ők adták meg a kellő löketet és motivációt.

 
Hivatásos versenyző nincs a családomban, de a mai napig együtt úszunk a nagymamámmal, kirándulunk, síeltünk közösen.

Meglepetésként érte őket a döntésem, mert a kezdetben csak hobbiként indult, de aztán sikert sikerre halmoztam, és így idővel ők is elfogadták.

VÁ: Az e-mail aláírásodban az szerepel a neved mellett, hogy „manager, edző, tanácsadó”. Ezek szerint a gyerekek edzése nem az egyetlen munkakör, amit betöltesz. Elmondod, hogy a másik kettő mit takar?

SSZ: Rengeteg háttérmunkálattal, felkészüléssel jár egy-egy csapat koordinálása, így az Egyesületünkön belül vannak ezek a pozíciók kialakítva. Egy életmód és táplálkozás tanácsadói tanfolyamot is elvégeztem, aki igényli, annak örömmel állok rendelkezésére.

VÁ: Te mit tartasz az eddig elért legnagyobb eredményednek? Mire vagy a legbüszkébb?

SSZ: Ennyi idősen nagyon jól be tudtam osztani az időmet, így mindent, amit célként kitűztem mindent elértem. Természetesen sok-sok további célom van, amiért minden meg fogok tenni, hogy sikerüljön. A legbüszkébb a táboraimra vagyok, évek óta töretlenül megkapom a 100%os elégedettségi visszajelzést.

VÁ: Vannak példaképeid? Ha igen, akkor kik azok, és miért épp ők?

SSZ: Nincs, tisztelek minden szakmabelit, és azokat, akik a pedagógus pályára hivatottak.
Viszont Selena Gomezt nagyon szeretem, amiért önmaga maradt gyerekkora óta, és így ért el nagy sikereket, komplexen sok mindenben profi- színészet, szinkronizálás, táncolás, éneklés csak hogy néhányat említsek. 
 
VÁ: Hol szeretnél tartani, mondjuk 5 év múlva? Szerinted a tánc akkor is a mindennapjaid része lesz?

SSZ: Tanítványaimat kinevelni edzővé, sok-sok versenyen részt venni, Európa Bajnokságra kijutni. Biztos vagyok benne, hogy a mindennapjaim része lesz a tánc.

VÁ: Képzeld azt, hogy üzenhetsz valamit a 18 éves önmagadnak, mi lenne az üzeneted?

SSZ: Azt üzenem, hogy semmi miatt nem kell izgulni és minden okkal történik

Szofit itt tudjátok követni:

Weboldal: www.fashionszofi.com
 
Instagram: @szofidream

Ajánló
Ajánló
Miért lett fióka a Fióka?

Miért lett fióka a Fióka?

A Városmajor az egyik kedvenc helyem a kerületben, és akár télen, akár nyáron egy kiadós...

Karácsonyi csokibonbon készítő foglalkozás

Karácsonyi csokibonbon készítő foglalkozás

Akik ismernek, azok tudják, hogy a kávé mellett a csokoládé is a nagy kedvenceim közé...

A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek!

A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek!

Én már megnéztem a jövő nyári műsorokat, és azt kell, hogy mondjam, sok olyan program...