Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-12-14

Különös vagy különleges lesz a Szilveszter?

Különös vagy különleges lesz a Szilveszter?

A meghitt karácsonyi ünnepek után egy héttel már inkább a társasági élet vonzza az embert, sokan, köztük én is szeretjük baráti körben, jó programokkal, és főleg jó zenével búcsúztatni az Óévet. 

Van egy olyan mondás, hogy olyan lesz az újév, mint amilyen az éjfél utáni első perced, ezért én, biztos, ami biztos, szeretem azt vidáman tölteni! Sokan a házibulikra esküsznek, de azért szétnéztem itt a kerületben is, hogy milyen szilveszteri szórakozási lehetőségeket vannak.

Elsőként rögtön az egész évben fantasztikus kulturális programokat kínáló MOM Kulturális Központ jutott eszembe, és most sem kellett csalódnom: nemcsak szilveszteri, hanem előszilveszteri és újévi programjaik is vannak!

December 30-án az 1985-ben alakult Hot Jazz Band koncertjén a ’20-as, ’30-as, ’40-es évek a korai jazz, swing és dixieland revival dalai kelnek életre egy teljesen új produkció keretében.
 

Szilveszter napján a Budapest Bár ad koncertet, nem is csak egy, hanem két időpontban. Őket sem kell nagyon bemutatni, jól ismert a zenekar összetétele, és most is a megszokott énekesekkel, köztük Lovasi Andrással, Mező Misivel vagy Ferenczy Györggyel egészülnek ki.
Mind a délutáni, mind pedig az esti koncerten állójegyek megvásárlásával lehet tombolni a színházteremben a földszinten, amely ezúttal átalakul, kikerülnek a nézőtérről a színházi székek. A kevésbé vállalkozó szelleműek az erkélyről nézhetik a zenészeket és a földszinti tombolást. laugh

Az újév második napján Orosz Zoltán világjáró harmonikaművész fergeteges újévi koncertsorozata folytatódik, immár negyedik alkalommal örvendezteti meg a rajongókat lélekemelő zeneiségével, elképesztő virtuozitásával, szenvedélyes előadásmódjával. Az újévi örömkoncert jó hangulatához többek közt Kossuth- és Liszt-díjas barátai is hozzájárulnak.

Visszakanyarodva a szilveszteri mulatságokhoz, ha nem csak könnyed esti tombolásra vágysz, akkor csak egy kicsit kell továbbmenned, és a Larus étteremben akár másnap reggelig is szórakozhatsz a Jazzy 2017. Gourmet Szilveszteren.
 

Azt hiszem, mind a Larus étterem, mind pedig a Jazzy rádió neve garancia a magas színvonalra, ezért nem lepődtem meg a menü és műsor láttán. cool
 
Nem akarom felsorolni a Várvizi Péter séf által kitalált összes fantasztikus fogást, de a novemberi Hegylakó Életmód Magazin forgatásán is említette, hogy személyes kedvence a kacsamájterrine, amit most sült almával és szilveszteri kaláccsal kínál. Ezen kívül lesz például Streetfood sarok, ahonnan nekem a tépett gyömbéres kacsahús, pirított gyozába töltve keltette fel az érdeklődésemet. A klasszikus vonal kedvelőinek ott lesz akár a sörrel locsolgatott malactarja, petrezselymes, szalonnás kelbimbóval, azok pedig, akik nem szeretnének húst enni, bátran megkóstolhatják a zsályás, sütőtökös rizottót, amit extraszűz olívaolajjal és sült sárga céklával kínálnak.

Éjfél után a klasszikus lencse, illetve a roppanós virsli is választható lesz, és a jegy árába foglalt italok - üdvözlő ital, sör, borok, üdítők, ásványvíz, kávé - egész este korlátlanul fogyaszthatók.

A vacsora ideje alatt Pálinkás Gergely aláfestő gitár élőzenéjét hallgathatjuk, és amiatt sem kell aggódni, hogy a sok finomság miatt hamar elálmosodunk, mert a Group’n’Swing zenekar három részből álló koncertjének szüneteiben, illetve a koncert után is Jazzkovács László zenéi biztosan nem hagyják, hogy sokáig ücsörögjünk az asztal mellett!
A program kezdési idejének 19:00 óra van megadva, viszont záróra nem szerepel a leírásban… wink
 
Jó szórakozást az Óesztendő búcsúztatásához, akár otthon, akár házibuliban, akár a felsorolt helyek egyikén.

 
 2018-ra pedig mindenkinek a legjobbakat kívánom! 
 

Ajánló
Ajánló
Karácsonyi csokibonbon készítő foglalkozás

Karácsonyi csokibonbon készítő foglalkozás

Akik ismernek, azok tudják, hogy a kávé mellett a csokoládé is a nagy kedvenceim közé tartozik,...

A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek!

A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek!

Én már megnéztem a jövő nyári műsorokat, és azt kell, hogy mondjam, sok olyan program lesz a...

A „dress code”, és ami mögötte van

A „dress code”, és ami mögötte van

A megfelelő munkahelyi öltözet gyakran kritikus pontja a ruhatárnak. Miért kell bizonyos...