Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2018-10-16

Párhuzamosok a Várkert Bazárban

Párhuzamosok a Várkert Bazárban

Tavaly csatlakozott Hegyvidék kártya elfogadóhelyeinkhez a Várkert Bazár, amely az állandó kiállítások és kulturális programok mellett például divatbemutatók kedvelt helyszíne is.

A gyönyörűen felújított épületegyüttes sokak fantáziáját megragadja a divat világában is, így nem csoda, ha sok fotózást és divatbemutatót szerveznek ide. Most két különböző, mégis hasonló bemutatóról szeretnék nektek mesélni.

DKM
( A felhasznált képeket a Phoenix Feather Photography készítette)

Idén nyáron hívtam fel a figyelmeteket egy, a kerületünkben lakó blogger, Török Orsi, és egy szombathelyi blogger, Mák Dóri jótékonysági kezdeményezésére.

Dóri az általa vezetett alapítványon keresztül „Divatbemutató Kicsit Másképp” elnevezéssel ezidáig Szombathelyen tartott divatbemutatókat, ahol a megszokott modellek helyett, ahogy ő fogalmaz, életrevaló mindennapi kis hősök kapnak lehetőséget a kifutón.

Szeptemberben egy nagy álom vált valóra azzal, hogy ezt a bemutatót Budapesten, mégpedig a Várkert Bazárban tarthatták meg. Így még több emberhez eljutott a rendezvény, és ezzel együtt az Alapítvány üzenete, miszerint nincs különbség és különbözőség. 

A bemutató legifjabb modellje Mári, egy 5 éves downszindrómás kislány volt, aki magabiztosan vonult Mák Dóri mellett a kifutón, ahol mindkettőjük a magyar Navona márka által készített ruhákat viselte.

Az élmény szinte teljesen olyan volt, mint bármelyik másik divatbemutatón, egy nagy különbség mégis akadt.

Amíg a modellek bemutatták a Benetton, vagy épp a Dockyard márkák ruháit, a műsorvezető őket mutatta be a közönség számára, így a ruhák mellett élettörténeteket is megismerhettünk.

Számomra a rendezvény és az itt megismert modellek többek közt azt üzenték, ha ők el tudják fogadni, hogy nem olyanok, mint más, akkor fogadjuk ezt el mi is. Lehet, hogy kerekesszékben vagy éppen látássérülten nem teljesen olyan életet élnek, mint mi, de attól még ugyanúgy lelkesedhetünk dolgokért, jelen esetben a divatért!

Dóriék még sok ilyen bemutatót szeretnének tartani, akit érdekelnek a részletek, megtalálja őket a facebookon!
 
BCEFW

Egy hónappal Dóriék bemutatója után egy másik rendezvény, A Budapest Central Europaian Fashion Week is a Várkert Bazárt választotta helyszínül.

Számos újdonsággal, a hazai és nemzetközi szakma legnagyobb neveivel készül a Magyar Divat & Design Ügynökség a divathétre, ahol a 2019-es tavaszi-nyári kollekciókat bemutató esemény programjain a magyar tervezők mellett a régió dizájnerei, illetve divatszakértők, hírességek és influencerek is jelen lesznek.

A három nap során olyan, a divatszakmában méltán híres személyek látogatnak el hozzánk, mint az olasz Vogue újságírója, Alberto Calabrese, a több mint 660.000 követővel rendelkező influencer, Bryanboy, vagy a híres modell, Sita Abellan. 

A divathét programját tovább színesítik a témához szorosan kapcsolódó események, prezentációk, valamint Young Talents bemutatók.
 
A szervezők egyik fő célkitűzése, hogy a főváros még aktívabban bekapcsolódjon a divatipar nemzetközi vérkeringésébe, erősítve ezáltal a nemzetközi kapcsolatokat.

Ennek egyik első lépéseként a Magyar Divat & Design Ügynökség három évre szóló stratégiai megállapodást kötött a Camera Nazionale della Moda Italiana-val, az Olasz Divat Nemzeti Intézetével.

„A közeljövőben nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a divatipar korszerűsítésére, a gyártásfejlesztésre, az oktatásra, illetve kiemelt figyelmet szentelünk a mentoring programjaink elindítására és a fiatal tehetségek támogatására is.” – tette hozzá Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat és Design Ügynökség vezérigazgatója.

A képre kattintva további részleteket is megtudhattok a rendezvényről.

Ajánló
Ajánló
Karácsonyi csokibonbon készítő foglalkozás

Karácsonyi csokibonbon készítő foglalkozás

Akik ismernek, azok tudják, hogy a kávé mellett a csokoládé is a nagy kedvenceim közé tartozik,...

A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek!

A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek!

Én már megnéztem a jövő nyári műsorokat, és azt kell, hogy mondjam, sok olyan program lesz a...

A „dress code”, és ami mögötte van

A „dress code”, és ami mögötte van

A megfelelő munkahelyi öltözet gyakran kritikus pontja a ruhatárnak. Miért kell bizonyos...