Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2022-06-09

Leonce és Léna – kedvjáték a Barabás Villában

Leonce és Léna – kedvjáték a Barabás Villában

A Köszönjük, Magyarország! program célja, hogy a pandémiás időszak elmúltával a hivatásos előadóművészek továbbra is aktív szereplői maradhassanak a kulturális életnek. Továbbá, hogy a program keretében megvalósuló produkciók által az újraindult kulturális élet országszerte gyarapodhasson, a közönség pedig a tehetséges fiatal előadóművészekkel, illetve az ország neves előadóival egyaránt találkozhasson.


Ezen program részeként több előadásnak is részesei lehetünk itt, a kerületben a Barabás Villában is, június 16-án este 8-kor pedig a TIM Studió haladó csoportjának vizsgaelőadását tekinthetjük meg.

Kedvjáték

A vizsgaelőadáson Georg Büchner Leonce és Léna című drámája alapján készült kedvjátékot láthatjuk, ami „víg”-nek is nevezhető. 

A darab a társulat szerint: „A huszonéves fiatalok lázadástörténete a hatalmi elrendelésekkel szemben. Kilátástalan jövőképpel rendelkező fiatalok bolyongása a saját ambícióik és ideáljaik sűrűjében. Kétségbeesett kutatás az intellektuális kiégés közterén. Lehetőségeik nem elérhetetlenek, éppen csak korlátozva vannak, így nem tudják eldönteni, merre induljanak el. A fölöttük álló hatalom, ami egyben szülői kép is, homályos és élettelen, az általa kínált lehetőségek nem élhetők, így elindulnak megtalálni a saját útjukat. A nekik elrendelt sorssal csak akkor tudnak találkozni, ha maguknak tapasztalják meg, nem pedig külső nyomásra. Eközben észrevétlenül simulnak bele abba a rendszerbe, amitól menekültek.”

A társulatról

A magukat leginkább egy közösségként, csapatként leíró, a TIM Stúdió köré szerveződő, kapcsolódási pontok után kutató fiatalokból álló társulat, az önazonosságot és az alkotási lehetőséget keresi. Alternatív színházi stúdiójukban egyszerre fontos a színházi kifejezés és a megismerés, az önismeret, az önkifejezés. Eszköztáruk leginkább a színpadi gyakorlatokból, módszerekből, technikákból táplálkozik. Közös projektjeik mellett támogatják egymást saját – művészi és nem művészi – céljaik elérésében is.

A csoport magja 2013-ban a kiskunmajsai gimnázium média tagozatos osztályában, Tőzsér István Martin vezetésével jött létre, majd fokozatosan Budapestre helyeződött a súlypont. 2019-ben pedig több csoporttal megalakult a Tehetséges Ifjúság Műhelye (TIM) Egyesület, amellyel újabb lehetőségek nyíltak meg. Az elmúlt években a budapesti és kiskunmajsai partnereikkel együttműködve több pályázati támogatással újabb tréningeket, táborokat szerveztek tehetséges fiataloknak. 

Az előadás

A vizsgaelőadás premierjére a Barabás Villa Rendezvénytermében és kertjében kerül sor június 16-án, csütörtökön, 20 órától (esőnap: június 19., vasárnap) 

További előadások: 
Július 12., kedd, 20 óra (esőnap: július 17., vasárnap)
Július 26., kedd, 20 óra (esőnap: július 31., vasárnap)
Augusztus 9., kedd, 20 óra (esőnap: augusztus 14., vasárnap)
Szeptember 13., kedd, 20 óra

Szereplők: Oláh Dániel, Hesz Maya, Mikáči Mirjam, Miklós Franciska, Erdély Fanni, Kósa Jázmin, Kelemeny Máté 

Rendező: Vadász Krisztina 

Zeneszerző: Gecsei Balázs 

Projektvezető: Tőzsér István Martin 

A programon való részvétel ingyenes, de a Barabás Villa honlapján regisztrációhoz kötött!

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...