Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-08-09

A nyárnak nincs még vége – csináljuk a fesztivált!

A nyárnak nincs még vége – csináljuk a fesztivált!

Régen úgy tartották, hogy Magyarországon augusztus 20. után már nincs igazi nyár, a kisgyerekes szülők el kezdenek készülődni az iskolakezdésre, a nyaralókból visszajönnek az emberek a városba. Azonban augusztus második fele is remek szórakozási lehetőségeket tartogat, ezek közül válogatunk most.


A Várkert Bazár fiatalabb előadókkal várja a látogatókat, míg a Margitszigeti Színházban nosztalgiázhatunk, és jazzdallamok kíséretében fesztiválozhatunk. A cikk végén a Hegyvidék nyárzáró, őszköszöntő rendezvényére is fény derül.

Várkert Bazár

Augusztus 24., 19.00 (esőnap: augusztus 29.)
Boggie: Ez vagyok én
Tízéves jubileumi koncert

Csemer Boglárka „Boggie” Parfüm című dalával és annak innovatív klipjével vált a magyar és a külföldi könnyűzene meghatározó alakjává. Az idén tízéves Boggie produkciót az énekesnő augusztus 24-én egy nagyszabású jubileumi koncerttel ünnepli meg a Várkert Bazárban.
Boggie dalai a magyar és a francia kultúrából egyaránt merítenek: a popdalok, a sanzonok és a jazz világa is megjelenik a lemezeken, létrehozva ezzel egy egyedi és különleges hangzásvilágot.

Az idén a negyedik nagylemeze Fragilité (Törékenység) címmel jelent meg, a jubileum alkalmából pedig Boggie egy bakelitlemezzel is kedveskedik a közönségnek, amin helyet kapnak az elmúlt tíz év legjobb dalai. Az ünnepi koncertre nagy izgalommal készül, az estén a ma már klasszikusnak számító dalok, mint a Parfüm vagy a Japánkert mellett felhangzanak az új album legjobb dalai. A koncerten a zenekar mellett egy vonósnégyes is fellép, új színnel gazdagítva ezzel a már jól ismert dallamokat, valamint Boggie számára kedves vendégművészek is emelik az est fényét.

Augusztus 25., 20.00 (Esőnap: augusztus 27.)
Zságer Balázs – Electric Lounge

Zságer Balázs a Žagar vezetőjeként immár húsz éve a hazai elektronikus zenei színtér vezető egyénisége. Az albumai több nemzetközi, fórumon visszhangra találtak, a Wings of Love című számát több külföldi rádióadó és tévécsatorna játszotta. Jó néhány színházi és filmzenei munka kapcsolódik a nevéhez.

A BBC és a CNN műsorai mellett a CSI helyszínelőkben is hallható zenéi. A sok díj és szakmai elismerés mellett igazi erénye a folyamatos, megújulás és változni tudás, az új szólóprojektjében inkább az ambient és a kísérletező kedvű elektronikus zenék felé kalandozik. Élő fellépésein többnyire álom- és meseszerű, túlvilági hangzásvilágot alkot, szintetizátor textúrákkal és lassan változó folyamatokkal. Zenéjében megjelenik a transzcendens lehetőség érzése; kompozíciói gyakran éppoly erőteljesek és szembetűnők, mint bensőségesek, organikusak és gyengédek, miközben igyekszik hipnotikus flow-érzetben tartani hallgatóját.

Margitszigeti Színház

Augusztus 26., 20.00 (Esőnap: augusztus 27.)
Fenyő Miklós-koncert – Szerelmes Sziget
 
A koncertről és Fenyő Miklósról külön cikket olvashat ITT.

Augusztus 29., 20.00 (Esőnap: szeptember 5.)
Budapest Bár – Pesti történet

Dalok és sztorik a pesti éjszakákról – régiek és újak, bohémekről, zenészekről és szerelmekről. A dalokat Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Ferenczi György, Keleti András, Szűcs Krisztián, Kiss Tibor és a nagyszerű Budapest Bár zenekar tolmácsolja, a történeteket elmeséli két csodálatos színész: Jordán Adél és Vecsei H. Az irodalom és a zene találkozása teszi különlegessé az estét, ami megidézi a Nyugat szellemiségét és a régi kávéházi hangulatot a Margitsziget színpadán.

A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920–30-as évekbeli budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és jó néhány zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra.

A zenekar tagjai:
Farkas Róbert (hegedű, gitár), Ürmös Sándor (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika), Farkas Richárd (nagybőgő), Kisvári Bence (dob)
Ének:
Behumi Dóri, Németh Juci, Keleti András, Kiss Tibor, Rutkai Bori, Szűcs Krisztián, Ferenczi György

Városháza tér, Hegyvidék

Augusztus 31.–szeptember 2.
Hegyvidéki Sörfesztivál

A nyarat lezárni, és az őszt köszönteni nem is lehetne stílusosabban, mint egy színvonalas szabadtéri rendezvénnyel, ezért az idén ismét lesz Sörfesztivál a XII. kerület központjában. A részletes programot a képre kattintva olvashatja el, illetve a Facebook-eseményt megtalálja: ITT.

Ajánló
Ajánló
Zenélő Budapest: izgalmas ingyenes koncertek a Hegyvidéki Kulturális Szalon előtti téren

Zenélő Budapest: izgalmas ingyenes koncertek a Hegyvidéki Kulturális Szalon előtti téren

Az idén nyáron is felcsendülnek kerületünkben a legszebb dallamok – a világ muzikális kínálatának...

Milyen játékot vigyünk ajándékba, ha babalátogatóba megyünk?

Milyen játékot vigyünk ajándékba, ha babalátogatóba megyünk?

Az újszülött-látogatásra készülő rokonok, barátok sokszor tanácstalanok, mit érdemes ajándékba...

Egy különleges közlekedési eszköz krónikája – megnyílt a Fogaskerekű 150 kiállítás

Egy különleges közlekedési eszköz krónikája – megnyílt a Fogaskerekű 150 kiállítás

Izgalmas és igazán különleges kiállítás várja azokat, akik szeretnének többet megtudni szűkebb...