Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-12-11

Ökoajándékok a karácsonyfa alá

Ökoajándékok a karácsonyfa alá

Nem könnyű az ajándékozás, hiszen nehéz eltalálni, hogy a családtagjaink mire vágynak igazán. Ha viszont bármelyikük elindult a környezettudatosság útján, mi megsegítünk benne, és jó ötletekkel szolgálhatunk.


Semmi más dolgunk nincs, mint elgondolkodni azon, hogy az ökoajándékok bőséges kínálatából kiindulva merre induljunk. Tűnődjünk el picit a megajándékozandó személyiségén: mit szeret jobban, a hasát, az egészségét, a praktikus dolgokat, és ennek fényében máris megvan a terület, ahonnan válogathatunk. Az is lehet persze szempont, hogy ismerve őt, tudjuk, mivel nem kényeztetheti magát soha az illető, és akkor olyan tárgyat választunk neki, amire titokban vágyik, de sajnálná rá a pénzt.

A tervezés tehát fontos az ajándékozásnál, egy dolog azonban megkönnyíti az életünket: bármilyen területet szemeltünk is ki, a Zöldboltban biztosan rátalálunk arra az ökoajándékra, amitől a bolygónk jövőéért aggódó családtagunknak fülig ér majd a szája. És ki tudja, közben nem lepjük-e meg magunkat is egy aprósággal, amelynek saját környezettudatos mindennapjainkban vesszük hasznát jövőre?! 
 
Bambusz fogkefe és -tok

Klímasemleges bambusz fogkefék, kőolajmentes sörték, vízsemleges, vegán és méltányos termékek hulladékszegény csomagolásban, ez bizony tuti ajándék! Ha a megajándékozott speciális fogkefét használ, egy hozzáillő, vonzó megjelenésű toknak biztosan örül majd.
 
Szilárd sampon

Sokan indulnak el az ökoéletmód felé vezető úton egy apró változtatással. Ez lehet például a szilárd kozmetikumok kipróbálása. Mivel a samponnal ellentétben a vizet a használatkor adjuk hozzá, egyszerre spórolunk vizet, a szállítás ökolábnyomát és a szállítási költséget. A szilárd sampon – a samponszappannal ellentétben – nem igényel ecetes öblítést, ugyanúgy használható, mint a hagyományos samponok. 
 
Bélelt kenyeres zsák

Kenyeret, pékárut mind fogyasztunk, sőt jó néhány egyéb célra is felhasználható egy ilyen dekoratív bélelt zsák. Élelmiszerbiztos PUL-bélésének köszönhetően vízhatlan, mégis jól szellőzik. Zöldséget, gyümölcsöt, süteményt, sőt extrém esetben vizes fürdőruhát is bátran szállíthatunk benne.
 
Termoszok és termoszbögrék

Egyre többen használnak kulacsot sportoláshoz, túrázáshoz, de szinte mindig jól jön, ha az ember elindul otthonról. Télen viszont természetes, hogy jobban esik egy meleg tea, mint egy jeges limonádé. Ha szeretnénk valakinek a szívét és a testét is megmelengetni, kiváló ajándék egy rozsdamentes fémtermosz. Magunkat is meglephetjük, és az idei karácsonyi jótéteményünk lehet, ha kedvenc kávézónkban bevezetjük, hogy termoszbögrében kérjük a latte macchiatót, a jó példát látva talán mások is követnek majd minket.
 
Csíráztatóedény, magok

A csíra és a mikrozöld a legegyszerűbben termeszthető, mindig friss szuperélelmiszer. A csíráztatóedénnyel pedig elkerülhető a kezdő csíráztató összes félelme: a penészedés, a rothadás és a kiszáradás. Ha ezt az ajándékot választjuk, érdemes mellé beszereznünk a jó minőségű csíramagokat is!
 
Kanálgép

Egy strapabíró kanálgép – más néven hordozható evőeszközszett – egy örök ajándék, és a kempingezésen kívül sok más élethelyzetben is jól jöhet. Annyira tartós, hogy egyedül az jelent rá veszélyt, ha elveszítik, de ha így történik, akkor jó eséllyel utána más használja még évtizedekig!
 
Beltéri komposztáló

Ez akár közös családi ajándék is lehet! A különböző méretben és dizájnnal elérhető, újrahasznosított anyagból készült komposztáló lehetővé teszi, hogy lakásban is komposztálhassunk. Nemcsak zöldségmaradék, de főtt, sült étel maradéka, hús, csont, hal vagy sajt is kerülhet bele, így a kommunális kuka nem csupán kevésbé lesz tele, de kevésbé büdösödik. A komposztálóból pedig tápoldatot és virágfölddel keverhető zöldtrágyát is szüretelhetünk. 
 
Ajándékutalvány

Ha pedig letaglóz minket a bőség zavara, és képtelenek vagyunk választani a jobbnál jobb ökotárgyak közül, még mindig megmenthet minket az ajándékutalvány, amely természetesen itt hulladékmentes és online módon működik.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...