Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2024-01-11

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen tünetekbe nem szabad beletörődni. Természetes, hogy a hideg és a szél, de még a központi fűtés által okozott szárazabb levegő is kikezdi testünk legnagyobb és legérzékenyebb szervét, a bőrünket. 


Ebben az évben a téli időszak bőven tartogat számunkra meglepetéseket. Ha az elmúlt esztendőkben azt gondoltuk, elfelejthetjük a januári fagyokat, a havazást és a csípős hideget, Tél tábornok teljes erejével ránk rúgta az ajtót, és emlékeztetett minket arra, hogy ilyenkor ő az úr. Nem csoda, hogy azok is szenvednek a bőrüket érintő kellemetlen tünetektől, bőrszárazságtól, elmélyülő ráncoktól, akiknek egyébként normál, különösebb problémákat nem okozó bőrük van. Nézzük, hogyan orvosolhatjuk ezeket a gondokat!  
 
Hidratáljuk naponta a bőrünket! 

A megfelelő mennyiségű vízivás is szükséges, de a bőrszövetről külön is gondoskodni kell. Most vásárolhatunk akár sűrűbb, zsírosabb állagú krémeket is, mint amiket megszoktunk, de lehetőleg a tartósítószer nélkülieket és az illatmenteseket válasszuk, hogy ne terheljük pluszban az érzékeny bőrt. A tiszta növényi olajok is jó szolgálatot tehetnek ilyenkor, hiszen antioxidánsokban, flavonoidokban és vitaminokban gazdag készítmények, amelyek természetesek és könnyen bejutnak a bőrbe, védve és táplálva azt. 
 
Óvjuk magunkat a széltől! 

Az óvatosabbak és fázósabbak ügyelnek arra, hogy alaposan felöltözzenek, ha metsző, hideg szél fúj, de soha ne feledkezzünk meg a fedetlen területekről, az arcunkról és a kezünkről sem! Ha kell, tekerjünk sálat az arcunkra, és ne hagyjuk otthon a kesztyűnket sem. A mostanság különösen fontos gyakori kézmosás miatt gondoskodjunk külön a kezeink hidratálásáról, krémezzük őket rendszeresen. Az éjszakai kézpakolás is eredményes lehet: a vastagon bekrémezett kezeinkre húzzunk pamutkesztyűt, bújjunk így az ágyba, hogy az éjszaka folyamán visszapótlódjon az elveszített nedvesség.
 
Járjunk kozmetikushoz!

Ha felerősödnek a tüneteink, hámlani kezd, kisebesedik a bőrünk vagy a viszketés fokozódik, szakembertől kérjünk tanácsokat. A kreatív kozmetika területén a hatóanyagokat gépi kezeléssel, mélyebb rétegekhez juttatva viszik a bőrünkbe, így azok sokkal eredményesebbek lehetnek, mint amikor csak a bőr felszínén alkalmazzuk őket. Az ultrahang és az iontoforézis is segíthet a száraz bőr kezelésében, és hosszabb távon is megoldást jelenthet bőrproblémáinkra.
 
Párásítsunk otthon! 

Minél szárazabb a levegő, annál több nedvességet von el a bőrünktől, különösen, ha intenzíven fűtünk is. Ezt ellensúlyozhatja egy modern párásító berendezés a szobában, amely segít abban, hogy megfelelően lélegezzen a bőrünk, és kellőképpen hidratálva legyen a benti, száraz közegben.
 
Tartsunk vitaminkúrát! 

Természetesen a C-vitamin szedése sem árt ahhoz, hogy topon legyen az immunrendszerünk, ami a megfázásos, influenzás időszakban nagyon fontos.

Ugyanakkor a D-vitamin pótlására is szükségünk lehet ahhoz, hogy a bőrünk szép és egészséges maradhasson a fagyos napokon. Egy multivitaminos készítmény kúraként alkalmazása is csodákat tehet, hiszen a bőrünk meghálálja, ha ilyen formában is törődünk vele.
 
Barnuljunk télen is!

Ha már nagyon vágyunk a nyári nap üdítő sugaraira, és most is szeretnénk a bőrünknek megadni a szükséges gondoskodást, magunknak pedig egy pici kikapcsolódást, akkor használjuk a KiwiSun szoláriumait és barnulást segítő, tápláló krémjeit. Menjünk el felüdülni a téli napokon a hozzánk legközelebb eső szalonjukba!

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...