Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2024-01-16

A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első olyan diódalézere, ami teljes szőrmentességet tud nyújtani, fájdalommentesen és négyszer gyorsabban éri el mindezt, mint a korábban megjelent lézerek. 


A borotválás, a gyantázás vagy a szőrtelenítő krémek alkalmazása már nem a legjobb megoldás, ha sima bőrt szeretnénk, hiszen bármelyik eredménye ideiglenes, és használatuk egy csomó kellemetlenséggel járhat, szőrtüszőgyulladással, a bőr kipirosodásával, kipattogzásával. A lézeres kezelés örökre megszabadít minket ezektől a mellékhatásoktól, és elfelejthetjük azokat a naponta, hetente ismétlődő szokásokat, amit testünk különböző területeinek szőrszálaktól való megszabadítása jelent.
 
A szőr három növekedési fázisa 

1. A szőrtelenítés szempontjából a legfontosabb az anagén, azaz növekedési fázis. Ebben a fázisban a szőrszál és a szőrtüsző kapcsolata folyamatos, ebben a kapcsolati fázisban termelik a pigmentsejtek a szőrszál festékanyagát. Genetikától, életkortól és testtájtól függ, hogy meddig maradnak ebben az állapotban. 

2. A második fázis a katagén, azaz átmeneti fázis, a szőrszál növekedése ebben a fázisban lelassul és idővel meg is áll, ilyenkor a szőrtüsző összezsugorodik, a szőrszál elkezd távolodni tőle.

3. A harmadik pedig a telogén, azaz nyugalmi fázis, a szőrszál lassan eléri a bőrfelszínt, a szőrszál kihullásig a szőrcsatornában marad. A nyugalmi fázis testrésztől és életkortól függően 2–6 hónapig tarthat.
 
Hogyan működik a kezelés? 

Az Elysion Pro diódalézeres szőrtelenítőgép egy újgenerációs, nagy teljesítményű diódalézer, amely az orvostudomány legfrissebb fejlesztésein alapul. A lézeres kezelés során a lézersugár a bőrön keresztül a szőrszál gyökeréig jut el, ott a keletkező hő elöli a szőrtüszőt, és megakadályozza a későbbi szőrnövekedést. 

Csak abban az esetben érhető el a szőrtüsző, amíg a szőrszál és a szőrtüsző kapcsolatban vannak, tehát az anagén fázisban, ebben a szakaszban egyszerre a testszőrzet kb. 20 százaléka van, ezért van szükség 6-8 kezelésre. A katagén és telogén fázisban lévő szőrszálakat hiába hevítik, a folytonos kapcsolat hiánya miatt már nem érik el a szőrtüszőt.
 
Valóban fájdalommentes a kezelés? 

A Villa Medicinában használt Elysion Pro gép előnye, hogy a kezelési beállításokat mindenkinél optimális módon személyre tudják szabni, hogy komfortossá tegyék a kezelést.

Egyénenként és testrészenként azonban szintén eltérő lehet az érzet. A csipkedő érzés és a melegség érzete normális a kezelés során. 
 
A lézeres szőrtelenítés nem alkalmazható:
ősz, világos szőke, illetve vörös szőr esetén, tehát ha a szőrszál nem tartalmaz elég melanint
ha a szőr világosabb a bőrnél
bizonyos egészségügyi problémák fennállása esetén (herpes simplex, fényérzékennyé tevő gyógykezelések, cukorbetegség, keloid hegesedés, rosszindulatú daganat, epilepszia, fémimplantátum)
terhesség alatt
gyulladt, égett bőrön
tetoválás helyén (a kezelés során a teljes tetoválást lefedik)
szén-dioxid lézeres kezelés, dermabrázió esetén.
 
Mennyi időnként kell megismételni a kezelést? 

Hat-nyolchetente területtől függően javasolják a kezeléseket, a szőr növekedési fázisait figyelembe véve. A kezelések befejeztével előfordulhat, hogy évek múlva szükség lesz ismét egy-egy emlékeztető kezelésre, ugyanis hormonális változás, egészségügyi állapot vagy egyéb kezelések hatására megjelenhet néhány kallódó szőrszál.
 
Van-e minimum életkori határa a kezelésnek? 

Nincs, de 18 éves kor alatt szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. Serdülő lányoknál érdemes megvárni egy teljes éves rendszeres menstruációs ciklust a hormonváltozás miatt, mert az befolyásolja a szőrnövekedést.

Ajánló
Ajánló
Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...