Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2024-01-17

Tippek a legjobb gyerekjelmezekhez

Tippek a legjobb gyerekjelmezekhez

A február az óvodai, iskolai farsangok ideje. Ami a gyerekek számára színtiszta öröm, nekünk, szülőknek sokszor fejtörést okoz. Nevezetesen: mi legyen a gyerek a farsangon? Ezek az ötletek segítenek abban, hogy mindenki elégedettségére megoldódjon a probléma.


Kétféle szülőtípus létezik: az egyik az utolsó pillanatra hagyja a jelmezkészítést, a másik már novemberben tudja, mibe öltözteti majd a gyermekét. Bármelyik típusban is ismerünk magunkra, akár az otthon talált tárgyakból oldjuk meg ötletesen a farsangi kosztümöt, akár energiát spórolva készen vásároljuk meg, a gyermeknek nem kell jelmez nélkül maradnia. Mutatjuk, miből lehet az idei maszkabál legjobb kosztüme!
 
Nézzünk körül otthon!

Ha nem szeretnénk, vagy idő hiányában nem is tudnánk túlbonyolítani a jelmezkérdést, nézzünk körül otthon, és vessünk mindenre úgy egy pillantást mint potenciális jelmezkiegészítőre. Észrevettük már például, hogy egy befestett tojástartó doboz megszólalásig hasonlít egy legodarabra? Vagy tekintettünk már úgy egy nagy kartondobozra, hogy akár egy kártyapaklit is kihozhatunk belőle? Vagy néztünk már meg egy átlátszó esernyőt úgy, mintha egy medúza teste lenne? Akár a gyerekkel is végigvehetjük a lakás tárgyait, hogy együtt ötleteljünk, melyikből lesz az ideális kellék a jelmezéhez.
 
Egy kis kézügyességgel határ a csillagos ég

Akinek van egy kis kézügyessége és ideje, belevághat egy fokkal komolyabb jelmezek készítésébe. Hajtogathatunk csigaházat egy gyerektakaróból, amit két pánttal a gyerkőc hátára erősíthetünk, varrhatunk királynős palástot csillogó anyagból vagy póklábakat egy tornadresszre, szóval számtalan variációt kitalálhatunk. Aki pedig igazán profin űzi a jelmezkészítést, brillírozhat az arcfestés terén is, amivel még inkább fel lehet dobni a maskarát!
 
Készen is megvehetjük 

Nem kell elkeserednünk akkor sem, ha idő és ötlet hiányában inkább a kész megoldások közül választanánk. A Manubaba kínálatában nemcsak trendi, de környezetbarát jelmezeket is kaphatunk, amelyekbe azért mégiscsak beletehetjük a saját kezünk munkáját. Nem kell rá sok időt szánni, 1-2 óra alatt összeállíthatók ezek a menő darabok, amelyek FSC-minősítésű kartonból készültek. Akár unikornis, akár tündér, T-Rex vagy űrhajós akar lenni a lurkó, minden megoldható. Ráadásul a közös jelmezkészítésnél kevés jobb programot találhatunk egy borongós télvégi délutánra.
 
Döntsünk okosan!

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy egy nekik tetsző, látványos jelmezt erőltetnek a gyermekükre. A legfontosabb szempont azonban az, hogy a gyerek szeresse a jelmezt, élvezze a farsangi átalakulást, hiszen ő viseli majd, az összes barátja és az egész ovi, suli látni fogja benne. 
 
Nem utolsó szempont az sem, hogy a jelmez kényelmes legyen, jól szellőzzön és ne irritálja a bőrt. Egy-egy farsangi buli órákig is eltart, és gyakran csap át hatalmas futkorászásba, ami persze az egyik legjobb dolog a világon, de a kiizzadást követő nátha már kevésbé.
 
Kerüljük a kicsik jelmezénél a lufis megoldásokat, ne legyenek például szőlők vagy buborékok, hiszen a lufik kidurranhatnak, a kis darabkáik pedig könnyebben elzárhatják a légutakat, mint hinnénk. 
 
Ha a jelmezhez arcfestést is alkalmazunk, válasszunk bőrbarát festéket, ami tartós, ugyanakkor nap végén könnyen, szintén bőrbarát anyaggal eltávolítható a kis bulihuligánok pofijáról.
 
Egy otthoni farsangozós bulit, amire a gyerek barátait is meghívjuk, jól megoldhat egy készen vett, 6 darabos maszkcsomag, ami szintén a Manubabában beszerezhető, különböző tematikájú, például dzsungeles, és amit minden meghívott kisvendégnek biztosíthatunk. Máris kész a karneváli hangulat!

Ajánló
Ajánló
Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...