Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-03-21

Bőrgyógyászati vizsgálat? Intézzük otthonról, kényelmesen!

Bőrgyógyászati vizsgálat? Intézzük otthonról, kényelmesen!

A mai, felgyorsult világban sokszor arra sincs időnk, hogy az egészségünkkel megfelelően törődjünk. Mostantól azonban segítségünkre van egy olyan távbőrgyógyászati klinika, amely egyetlen kép alapján is képes diagnosztizálni a problémánkat és megfelelő kezelési tervet felállítani. Érdemes tehát kipróbálnunk a jövő digitális egészségügyét.


Tudjuk, hogy mi mindent kellene tennünk saját egészségünk védelme érdekében. Ismerjük a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságát, életmentő szerepét, előfordulhat azonban, hogy hétköznapjaink tennivalóinak sokasága messze sodor minket ezektől a feladatoktól. 
 
Miért fontos a bőrgyógyászati vizsgálat?
 
A bőrünkön észlelt anyajegyeket és egyéb elváltozásokat fontos szakemberrel megvizsgáltatnunk, hiszen így megelőzhetők, illetve időben felismerhetők a bőr rosszindulatú daganatai. Különös jelentőségű és rendszeres szűrést igényel a gyakran igen korai stádiumban áttétet adó rosszindulatú bőrdaganat, a melanoma korai felismerése. Ráadásul a különböző bőrelváltozások mögött sokszor belgyógyászati betegségek húzódnak meg, ezért komplex kivizsgálást is érdemes igénybe vennünk. 

Hagyományosan a bőrgyógyászat keretein belül kezelik a szexuális úton terjedő betegségeket is, mivel ezek első tünetei a bőrön, illetve a nyálkahártyákon figyelhetők meg. A gyermekeket sem kímélik a különböző bőrproblémák: a koszmótól a bárányhimlős sebek kezelésén át a tinédzserkori aknés bőr kezeléséig sok mindenben segít a bőrgyógyászat.
 
Milyen bőrelváltozásokkal forduljunk orvoshoz?

Anyajegyek elváltozásai
Atópiás dermatitisz
Allergiás vagy autoimmun eredetű bőrbetegségek
Aknés, pattanásos bőr
Belgyógyászati/ tumoros eredetű betegségek bőrtünetei
Foglalkozási bőrártalmak
Gombás fertőzések
Különböző bőrkiütések
Rosacea
Szemölcsök
Szexuális úton terjedő betegségek
 
Ha problémánk van, de nincs sok időnk

Ha bármilyen bőrproblémánk van, vagy akármilyen elváltozást észlelünk magunkon, mostantól nincs más dolgunk, csak lefotózni az érintett bőrfelületet. Az AIP Labs kanadai–magyar egészségügyi innovációs cég és a Swiss Prémium Egészségközpont ugyanis megnyitotta magyarországi közös vállalkozását, az AIPDermet. Ez egy távbőrgyógyászati klinika, ahová a hét bármely napján feltölthetünk képet a bőrproblémánkról, és három napon belül garantáltan diagnózist, valamint kezelési tervet is kapunk. A világszinten is egyedülálló rendszert Európában elsőként itt integrálták az országos egészségügyi ellátásba.

Az applikáció az év minden napján elérhető, miközben az orvosok munkáját egy döntéstámogató mesterséges intelligencia gyorsítja és pontosítja. A rendszer így olyan hatékonyságnövelésre képes, amely lehetővé teszi, hogy a szolgáltatás a piaci árnál jóval alacsonyabban érhető el, 9990 forintért.

Az AIPDerm okostelefonról, tabletről és asztali gépről is elérhető, és egy a tünetes bőrfelületről beküldött kép alapján képes diagnosztizálni.

Legyünk mi az elsők, aki kipróbáljuk a jövő digitális egészségügyét!

Ajánló
Ajánló
Ha folyton fáradtak vagyunk – A pajzsmirigy megbetegedései

Ha folyton fáradtak vagyunk – A pajzsmirigy megbetegedései

A pajzsmirigybetegség egyik tipikus tünete, amikor akár tíz óra alvás után is fáradtnak,...

Család születik program

Család születik program

A Maternity Magánklinika a várandósság teljes ideje alatt, egészen a szülés pillanatáig mindenben...

Mentsük meg a fogainkat!

Mentsük meg a fogainkat!

Amikor fáj a fogunk, mindent megtennénk, hogy megszabadítsanak minket ettől a kíntól, még a...