Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2024-01-17

Egyszerű megoldás a visszértágulat kezelésére

Egyszerű megoldás a visszértágulat kezelésére

Akinek visszeres a lába és gyakran bedagad, feszít, fáj, az valószínűleg felületi vénás refluxbetegségben (krónikus vénás elégtelenségben) szenved. Csak az Egyesült Államokban közel 25 millió ember küzd ezzel a problémával. Az orvosok az egész világon folyamatosan kísérleteznek különböző modern műtéti beavatkozásokkal, így született meg a VNUS Closure eljárás.


A VNUS Closure jóval egyszerűbb, kényelmesebb, mint a hagyományos, fájdalmas vénaeltávolító műtét, és a felépülési szakasza is sokkal rövidebb és biztonságosabb.

„A Closure eljárással, rádiófrekvenciával történt betegek kezelése nemcsak a hagyományos, vénaeltávolító eljáráshoz képest, de a lézeres kezeléshez képest is kedvezőbbnek mutatkozott. A beavatkozáson átesettek jóval kevesebb és kisebb fájdalmakról számoltak be, mint a lézeres kezelésben részesült páciensek. A tapasztalataim és statisztikai adatok alapján is kimutatható, hogy a rádiófrekvenciával végzett műtéteknél kevesebb a komplikáció és a káros következmény, mint a lézeres beavatkozásoknál” – emelte ki dr. Berek Péter specialista, az Istenhegyi Klinika érsebésze.
 
Vénaeltávolítás vs. rádiófrekvenciás kezelés

A hagyományos vénaeltávolító műtétnél eltávolítják a vénát, az ágyékon és a lábikrán/belbokán vágásokat ejtenek, majd egy vénába fűzött eszköz segítségével a vénát kihúzzák/kitépik a lábból. A vénaeltávolítás fájdalmas és gyakran jelentkezik bevérzés. A Closure eljárás során azonban csak egy kis bemetszést ejtenek, és a vénát nem húzzák ki a lábból, hanem egy rádiófrekveniciás katéter segítségével belülről összezárják azt, ez az ér a későbbiekben magától felszívódik. A Closure eljárás kiküszöböli mind a fájdalmat, mind a bevérzést.

Az érrendszer anatómiája

Az érrendszer vénák hálózata, amelybe beletartoznak a bőr felületéhez közel elhelyezkedő felületi vénák, a jóval mélyebben található mély- és a perforáló vénák, amelyek a felületi vénákat kötik össze a mélyvénákkal. A fájdalmas visszerek gyakori okozója a vénás refluxbetegség (krónikus vénás elégtelenség), amely a Closure műtéttel a felületi vénás rendszerben hatékonyan és biztonságosan kezelhető.

A vénás refluxbetegség

Az egészséges láb vénái szelepeket tartalmaznak, amelyek folyamatosan kinyílnak és bezárulnak, így áramoltatják a vért az alsó végtagok és a szív között. A vénás refluxbetegség akkor fejlődik ki, amikor a szelepek károsodnak, rendellenesen kezdenek el működni, így ez a hiányos szelepzárás lehetővé teszi a vérvisszaáramlást. A vénaszelepek nem megfelelő záródása vénás pangást és a vénák tágulatát, visszerességet idéz elő, aminek tünete lehet a lábfájdalom, nehéz láb érzése, lábremegés, görcs-, sajgás-, égésérzet a lábban, lábfáradtság, bőrelváltozások vagy lábszárfekély.

A fenti tünetek jelentkezésekor célszerű orvosi vizsgálattal, ultrahanggal meggyőződni arról, hogy fennáll-e a felületi vénás refluxbetegség, amelynek kialakulását az életkor, a nem, a terhességek száma, a családi kortörténet, a túlsúly, az álló munkavégzés is befolyásolja.

A Closure eljárás – kevesebb fájdalom, kevesebb komplikáció
 
A klinikai eredmények azt igazolják, hogy a VNUS Closure eljárás hosszútávon, tartósan szünteti meg a vénás reflux tüneteit.
A Closure eljárás ambulánsan, helyi érzéstelenítéssel elvégezhető. 
Az eljárást követően a bemeneti területre egy egyszerű kötést helyeznek, de szükség esetén kiegészítő nyomókötés is alkalmazható.
 
Közvetlenül a műtét után a 
betegek lábra állnak, sőt 1-2 napon belül visszatérnek a mindennapi tevékenységükhöz, azonban egy rövid ideig tanácsos tartózkodni a fárasztó, hosszas álló tevékenységektől.
A Closure eljárás minimális heggel, sebbel, bevérzéssel, lábdagadással jár, a végeredménye kozmetikai szempontból is kiváló. Az eljárás évi hatékonysági mutatója 97,4 százalék.
A Closure eljáráson átesett betegek arról számoltak be, hogy a műtét hihetetlenül egyszerűen és könnyen zajlott, szinte semmi fájdalmat nem éreztek, és a beavatkozást követően a lábaik ruganyosak, könnyedek, energikusak lettek.

Ajánló
Ajánló
Család születik program

Család születik program

A Maternity Magánklinika a várandósság teljes ideje alatt, egészen a szülés pillanatáig mindenben...

Mentsük meg a fogainkat!

Mentsük meg a fogainkat!

Amikor fáj a fogunk, mindent megtennénk, hogy megszabadítsanak minket ettől a kíntól, még a...

Hatékony immunválasz – Mindent a lázról

Hatékony immunválasz – Mindent a lázról

Az őszi-téli időszakban gyakoribbá válnak a különböző fertőzéses megbetegedések. Ha tudni...