Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2018-12-05

Időtlen szépség új módszerekkel

Időtlen szépség új módszerekkel

Napjainkban az élet számos területén tanúi lehetünk a technológia rohamos fejlődésének. Nem kivétel ez alól a szépségápolás sem. Némelyik új termék, új eljárás egészen meglepő, viszont nagyon hasznos. A legkorszerűbb módszerek kiválóan alkalmasak arra, hogy szebb legyen a bőrünk, a hajunk, javuljon az alakunk, eltűnjön rólunk a zsír, vagy éppen ugyanolyan fiatalosak maradjunk, mint akár egy évtizeddel korábban voltunk. 

Természetes emberi igény, hogy szép külsőre és vonzó megjelenésre törekszünk. Nem volt ez másképp az ősi időkben sem, a történelem hajnalán az egykori szépségipar fontos szerepet játszott például az ókori egyiptomiak vagy a rómaiak életében. Az ősi romokat feltáró régészek értetlen arccal forgatták kezükben a leletek egy részét, ám szerencsére azonnal segítségükre siettek feleségeik, lányaik, és elmondták, hogy például a királynő múmiája mellett talált kis edények, tégelyek, üvegecskék a különféle szépítőszerek, krémek és kenőcsök tárolására szolgáltak.
 
A tudomány bűvöletében

Manapság a szépségipar módszerei is egyre jobban hasonlítanak a többi fejlett iparágban alkalmazott eljárásokhoz. Mind gyakrabban tartanak olyan technológiai fesztiválokat, melyeken a legnevesebb cégek vonultatják fel legújabb találmányaikat és forradalmian új módszereiket. A szépségápolás területén is ugyanolyan pezsgés tapasztalható, mint a többi csúcstechnológiás iparágban. A hagyományos cégóriások egyre újabb, korszerű laboratóriumokat rendeznek be, és a fejlesztések területén együttműködnek a váratlan ötletekkel előálló, forradalmian gondolkozó start-up vállalkozásokkal.

Manapság tekintélyes kutatók vitatják meg az arckontúr feljavításának, a ráncok eltüntetésének, a különféle bőrproblémák orvoslásának lehetséges megoldásait. Szuper hatékony berendezések segítenek abban, hogy dúsabbnak tűnjön hajkoronánk. A szépség szolgálatába állították a nagy intenzitású, fókuszált ultrahangot, de a különféle bőrnedvesítőket, az oxigénnel vagy vízzel frissítő eljárásokat is.

Egyre kevesebben vonják csodálkozva magasba szépen megformált szemöldöküket, ha kedvenc kozmetikusuk bioorganikus készítményeket vagy esetleg mágneses biorezonanciával elvégzett állapotfelmérést javasol nekik. A kerületben működő PP-Biokozmetikában például már elérhető a világ egyik legtisztább és leghatékonyabb arcfiatalító kezelése. Jelszavuk: “A biónál is van bióbb!”
 
A bőr és a haj szolgálatában

Azokat a berendezéseket hívják „okosnak", amelyek nem csupán a legkorszerűbb eljárásokat alkalmazzák, hanem képesek kommunikálni is a felhasználójukkal. Ilyen például a nemzetközi díjakkal kitüntetett Hair Coach okoskefe. Ez a figyelemreméltó szerkezet gondosan megvizsgálja fésülködés közben hajunkat és a fejbőrünket, majd a kapott adatokat egy mobil alkalmazás segítségével eljuttatja okostelefonunkra. Ily módon pontos képet kaphatunk hajunk minőségéről, és a berendezés a számunkra legelőnyösebb hajápolási módszerekre is javaslatot tesz.

A szép haj mellett az egészséges, rugalmas bőr is a jó megjelenés egyik alapfeltétele. Egyre kevesebben vannak a sápadt bőr hívei, míg a napozásnak és a csokibarnaságnak megvan a maga milliós tábora.

Csakhogy a barnulás komoly veszélyekkel is járhat! Ha nem figyelünk oda, napszúrást kaphatunk, leéghet a bőrünk, és megnő a bőrrák kialakulásának veszélye is. Mindezek ellen kiváló a My UV Patch okosérzékelő.

Cseppet sem meglepő módon a hasznos készüléket is mobiltelefonunk közbeiktatásával tudjuk használni. Nagy előnye, hogy úszás és sportolás közben is igénybe vehetjük, vagyis éppen akkor, amikor a legnagyobb a leégés esélye.

Az érzékelő figyelemmel kíséri a káros napsugarakat, és figyelmezteti felhasználóját, ha beavatkozásra van szükség. Az applikációt mindenki a saját hajszínének és a bőrtípusának legjobban megfelelő fokozatra állíthatja be. 
 
Virtuális valóság ránk szabva

Sokan álmodoznak szebb, előnyösebb megjelenésről, akadnak közöttük olyanok, akiket az tart vissza egy plasztikai beavatkozástól, hogy félnek, mert nem tudják, hogyan néznek majd ki a műtét után. Nekik jelent nagy segítséget a Crisalix 3D képalkotó program. Ez a hasznos plasztikaisebészeti szimuláció ugyanis az egyik legkorszerűbb technológiát alkalmazó infraszkennerrel néhány másodperc alatt megmutatja, milyen lesz a tervezett beavatkozás – például egy mellplasztika – eredménye. 

Nagy előnye, hogy az eredmény nem egy arctalan bábu testén jelenik meg, hanem az érdeklődő személyre szabott, anatómiailag megfelelő, valós képet kap, ugyanis a szimulációs modell az ő arcával és testével mutatja meg az eredményeket. Ráadásul egyszerűen kipróbálható többféle külső is, és a tervezett beavatkozás során alkalmazott implantátum mérete és formája bármikor módosítható. Ezt a műtét előtti bemutató módszert alkalmazzák a Dr. Vancsó Péter által vezetett Hair Aesthetic Clinic-nél is.

Ajánló
Ajánló
Mi történik az űrszeméttel?

Mi történik az űrszeméttel?

Az elmúlt 70 év során rengeteg űrhajó és rakéta járt a világűrben. Hónapról-hónapra nőtt a...

Saláta és időgép – egy nagy áttörés küszöbén állunk?

Saláta és időgép – egy nagy áttörés küszöbén állunk?

Az ember már nagyon régóta álmodik arról, hogy lerázza magáról az idő bilincseit....

Az utasszállító repülők forradalma

Az utasszállító repülők forradalma

A közeli jövőben érdekes, előremutató, ám kezdetben csupán viszonylag kevés embert érintő...