Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-05-30

Kulturális programok júniusban – MOM Kult

Kulturális programok júniusban – MOM Kult

Ezen a nyáron is érdemes lesz ellátogatni a MOM Kulturális Központba, ahol ismét a megszokott színvonalas és sokrétű programok széles választékával várják az érdeklődőket. Rengeteg koncert, tánc, előadás, valamint egy nagyszerű kiállítás megnyitója szerepel számos más izgalmas pont mellett a júniusi kínálatban.

Június elseje igencsak eseménydús nap a kulturális központban. Ekkor kerül sor a fiatal zongoraművész, Szilasi Dávid koncertjére. A Virtuózok sztárja, aki most a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem első éves hallgatója, Bach, Beethoven és Schumann műveiből ad elő válogatást. 
A Sirály sétányon pedig az elmúlt évtizedek titokzatos fekete bakelit lemezei kerülnek elő. Érdemes elhozni ide a gyerekeket is, mert a klasszikus jazz és rock lemezek mellett gyerekeknek szóló zenét és mesét is hallgathatunk. 
 
Ha pedig már itt vagyunk, akkor délután hasznos elmenni a Szülői Akadémiai kerekasztal beszélgetésére, ahol neves szakemberek délután öt órától arról beszélnek, hogy milyen veszély fenyegeti a gyerekeket a világhálón. Érdemes meghallgatni 17:00-18:30-kor Dr. Belső Nóra pszichiátert, Dr. Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértőt, Prof. dr. Kósa Éva pszichológust, egyetemei tanárt és Jakpucsek Gabriella kommunikációs szakértőt. 
 
Ön szerint mikor van húsvét? Lehetséges, hogy júniusban? Nem, a Játékszín és a TG Production művészei nem kerültek időzavarba. Húsvét nyáron címmel egy olyan komédiát adnak elő, amelyik tavaszi ünnep idején játszódik. Jean Poiret darabjában többek között Szabó Győzőt, Bata Évát és Grisnik Petrát láthatjuk a színpadon.

Június 8-án egy egészen különleges előadó lép reflektorfénybe. Jó oka van annak, hogy Pál Feri katolikus papot Prima Primissima-díjjal tüntették ki. A kiváló mentálhigiéniás szakember az élet legfontosabb dolgairól beszélget meglepően vidám, derűlátó módon.
 
Kétnapnyi forgatag
 
Természetesen a MOM Kulturális Központ is aktívan kiveszi a részét a Hegyvidéki Napok lenyűgöző kulturális kínálatából. Ennek programjáról egy külön cikkben olvashatnak itt, a Hegylakó Magazinban.
 
Júniusi koncertek

Hetedikén lép fel a Melodika Project. Bemutatják új lemezüket, és színpadra hívják a vendégüket, Bognár Szilvia népdalénekest. Másnap Kardos-Horváth János játssza el gitáron a Kaukázus, a Kafkaz és a Hahó Együttes dalait. 
 
A jazz rajongók megtekinthetik az új nemzedék legtehetségesebb basszusgitárosának, az amerikai Ben Williamsnak a fellépését. Június 15-én Takács Nikolas tart lemezbemutató koncertet. 16-án egy egészen rendhagyó zenei rendezvényre kerül sor. A Hegyvidéki Solti György zenekar lép fel. 21-én akusztikus zenét játszik Jobbágy Bence és Méhes Adrián, vagyis a Kodachrome akusztikus duó.

 
Tánc és zene
 
14-én a Vasas művészegyüttes tánckara lép fel. A Perdülj, fordulj… című előadás ragyogó alkalom felidézni azt, hogy a tánckar idén ünnepli a 70. születésnapját.
17-én a nagyvilág ifjú karmestereit és karnagyait köszönthetjük a színpadon. A Szolnoki Mesterkurzus tehetségei vezénylik a Bartók Béla Kamarakórust és a Szolnoki Szimfonikus Zenekart.
 
Nyári festmények
 
A nyár első hónapját mivel is lehetne szebben lezárni, mint egy csodálatos képzőművészeti kiállítás megnyitójával? Péter Mária festőművész a nyár csendjét, nyugalmát, a béke pillanatait örökíti meg a képein.
 
A MOM Kulturális Központ még számos más érdekességgel és programmal várja az érdeklődőket.

Ajánló
Ajánló
A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

November 10-én egészen különleges élményben lehet részük azoknak, akik szeretik a magyar...

Novemberi kavalkád

Novemberi kavalkád

Késő ősszel sem áll meg az élet a Hegyvidéken! Nézzük meg programokkal várnak minket a kerületben...

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

A naptárra pillantva egyértelműnek tűnik, hogy tényleg ránk köszöntött az ősz, bár kint néha...