Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-06-12

Oázis a Böszörményi úton - a Kulturális Szalon nyári programjai

Oázis a Böszörményi úton - a Kulturális Szalon nyári programjai

A hegyvidéki polgároknak nem kell messzire menniük ahhoz, ha sokszínű és színvonalas szórakozási, kikapcsolódási lehetőségre vágynak. Kerületünk egyik jelentős kulturális központjában, a Hegyvidéki Kulturális Szalonban júniusban is nagy örömmel és a legkülönfélébb érdekes programokkal várják a gyerekeket, felnőtteket egyaránt. Rövid áttekintésünkben bemutatjuk ezek közül a legérdekesebbeket.

Magazinunkban már korábban is írtunk a Böszörményi út 34/a-ban működő Kulturális Szalonról. Az intézmény munkatársai tisztában vannak azzal, hogy nyáron több az emberek szabadideje, és mindenekelőtt a gyermekes családok körében nő meg az igény a kulturált kikapcsolódás lehetőségei iránt. 
 
Lebilincselő előadások
 
A Kulturális Szalonban meghitt menedék várja a nyugalomra és kikapcsolódásra várókat.  14-én kerül sor a Szalon Egyetem diplomaosztó ünnepségére. Ezen a napon „nagyon különleges lényekről” beszélgethetünk Pászli István klubvezetővel a tudományos társalgók körében. 
 
Egészen más téma jön szóba hat órakor a Keresztény Értelmiségek Szövetsége Hegyvidéki csoportjában. Tóth Gáborral, a KOLPING szervezet igazgatójával beszélget a Zugligeti Általános Iskola igazgatója, dr. Bernyák Adrienn. Az est áttekinti a keresztény szakképzés jelenjét és jövőjét Magyarországon. Természetesen júniusban is működik a bélyeggyűjtők és a nyugdíjasok klubja, valamint a Kiskakukk Játszóház is.
 
Kíváncsiság és varázslat
 
19-én Nagy Katalin klubvezető Madame Tussaud panoptikumába, a világhírű személyiségek viaszszobrai közé kalauzolja el a Kíváncsiskodók Klubjának tagjait. 21-én a Harmónia Életmód Klub az ízületi panaszok ellen használható természetes módszerekről és házi gyógymódokról nyújt felvilágosítást. 
 
26-án a világ legkülönlegesebb helyeire kalauzol el minket Konta Fanni, a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium egykori tanára. A lélekben utazni vágyók másnap is folytathatják a csodálatos utazást. Szász Éva tanárnő a Varázslatos Földünk sorozat első részében a geológia és a geográfia párbeszédét mutatja be. 28-án Kapitánffy Krisztinával, a „Kelet felől hajnalodik” című könyv szerzőjével találkozhatunk, aki kínai utazásra invitál minket. Hallhatunk a jóscsontok titkairól, de a sanghaji felhőkarcolók érdekességeiről is. 29-én finom teát kortyolva tehetünk egy lépést a kiteljesedés felé. A varázslók teadélutánjának háziasszonya, Görög Erika a lélek, a tudat és a fizikum egységéről beszélget velünk.
 
A múzsák ligetében
 
A nyári hónapokat is remekül kihasználhatjuk arra, hogy énekeljünk, muzsikáljunk, táncoljunk. Június 12-én Mihalekné Kádár Magdolna vezetésével tanulhatunk dalokat. „A derűs percek Dolnával” vendége Vőneki Luca énekes lesz. Magdolna, a kiváló pedagógus pályafutásáról a pedagógus napról szóló cikkünkben írtunk részletesebben.
 
29-én csodálatos nyári dallamok csendülnek fel. A zenés délutánon Hegyi Erzsi, Kemény Ági, Péter Anna, Kovács András, Németi Pál, és a zongorán játszó Cselényi László tolmácsolásában hallhatunk vidám dallamokat. Karcagi Gyuláné és Bucsai Gyuláné pedig minden páros hét csütörtökén a Szupernagyi népdalkörben várja a dalos kedvűeket.
 
Ép testben ép lélek
 
A Kulturális Szalonban azok sem fognak csalódni, akik aktív mozgásra, sportra, táncra, zenére vágynak. Tóth Krisztina június 27-ig az ötven felettieket várja a Szenior örömtánc foglalkozásaira. Akiket a keleti táncok érdekelnek, azok Rezes-Molnár Eszter tanfolyamát nézhetik meg. Bojtor Marika táncra alapozott mozgáskoordinációs órákat tart. Közben a résztvevők megismerhetik a népek táncait. Ha valaki esetleg elégedetlen volna a hasizmaival,  24-én a LoveYourBelly hasizomfejlesztő és -regeneráló tanfolyamon tehet ez ellen. Az irodai munkában megfáradt gerincünk panaszaira Glatz Zsuzsa gerinctornájával, vagy Ott Cecília jógamódszereivel találhatunk gyógyírt. Cecília ezenfelül Hatha jógatanfolyammal is várja az érdeklődőket.
 
 
További információt a Hegyvidéki Kulturális Szalon programjairól itt találhat:
Telefon: 0612022509
www.kulturalisszalon.hu

Ajánló
Ajánló
A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

November 10-én egészen különleges élményben lehet részük azoknak, akik szeretik a magyar...

Novemberi kavalkád

Novemberi kavalkád

Késő ősszel sem áll meg az élet a Hegyvidéken! Nézzük meg programokkal várnak minket a kerületben...

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

A naptárra pillantva egyértelműnek tűnik, hogy tényleg ránk köszöntött az ősz, bár kint néha...