Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-06-29

Zene, egészség és képzőművészet - júliusi programajánló

Zene, egészség és képzőművészet - júliusi programajánló

A Hegyvidék kulturális intézményeiben a nyár második hónapjában is színvonalas, érdekes és sokrétű programok várják a pihenésre és kikapcsolódásra vágyó polgárokat. Nézzük meg a legérdekesebb júliusi kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket! Képzeletben eljuthatunk távoli, meseszép tájakra, csodálatos muzsika csendül a fülünkben, és a harmóniát magunkhoz ölelve elindulhatunk a testi-lelki feltöltődések útján. 


MOM Kulturális Központ

A hónap első napja egy egzotikus-kulturális élmény jegyében telik. Az Aloha Fesztivál a távoli Hawaii-szigetek álomszép kultúráját hozza el a Hegyvidékre. A Magyar–Hawaii Kulturális Egyesület tagjai a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt várják. 14 órától szabadtéri programokat, 19 órától a színházban pedig táncszínházi előadást tartanak. A kézműves foglalkozásukon megtanulhatjuk a virágfűzés titkait, Kutics Mariann és Bovanovics Zoltán ismeretterjesztő előadásai pedig valósággal elrepítenek minket a gyönyörű szigetekre.
 
Zenei kavalkád

Ugyanezen a napon kerül sor a távoli Ausztráliából érkező Loreto Normanhurst kórus koncertjére. A katolikus lányfőiskola diákjai szakrális és világi kórusműveket adnak elő.

Másnap folytatódik a Get Closer koncertek sorozata. Madeleine Peyroux a megszentelt és a profán dalok különleges keverékével lép fel.

Az sem fog csalódni, aki a vonós hangszerek zenéit kedveli. Július 5-én a Caulfield Grammar School ifjú művészei tesznek tanúbizonyságot virtuóz tudásukról. Két vonós zenekaruk Ausztráliából érkezett hozzánk. 6-án Horváth Otília és Kővári Péter lép színpadra az Oti Voice & Bass koncertjén.

A hónap zenei kínálata egyszerűen lenyűgöző. 6-án a százharminc énekesből és zenészből álló Unisson kórus áll a közönség elé. A francia énekesek és zenészek Karl Jenkins műveit mutatják be. 12-én pedig Barna Margit énekes-dalszerzőt láthatjuk.

Ugyancsak a muzsika világához kapcsolódik 13-án a Mamma Mia!, majd pedig augusztus 1-jén az Ének az esőben című zenés film. 

Végezetül a MOM Kult egy kiállítását ajánljuk olvasóink figyelmébe. 28-án megtekinthetjük Breszkovics Bernadett festményeit. A látogatókat „hangok, fények, helyszínek – foltok, színek, ritmusok” várják.
 
A MOM Kulturális Központ még számos más érdekességgel és programmal várja az érdeklődőket. További információt itt talál:
Telefon: 06 1 319 9854/222
Internet: www.momkult.hu
 
Hegyvidéki Kulturális Szalon

Július 3-án, hétfőn Psota Irénről tart előadást Szebényi Ágnes, 4-én Rokolya Péter mesél a Világjáró klubban Brazília csodáiról. 5-én kerül sor Molnár János kiállításának, a „Kettős képeknek” megnyitójára. 6-án Szabó Péter várja mindazokat, akiket a svéd költők érdekelnek.
10-én továbbra is Dél-Amerika a téma, a Kíváncsiskodók klubjában. Megismerkedhetünk Amazónia esőerdőjének titkaival. 12-én Kapitánffy Krisztina a felszálló sárkány országába, Vietnamba kalauzol minket. 20-án Nagy Katalin megismerteti az érdeklődőket a japán kimonó történetével.
 
Egy kicsi mozgás, egy kis harmónia


Azok sem fognak csalódni, akik aktív kikapcsolódásra vágynak: 4-én a Társasjáték Klub minden játékos kedvű korosztályt vár. 5-én a Memória Tornát viszont a hatvan év felettieknek szervezték meg. Ugyanezen a napon kártyázni is lehet. A részvételhez itt előzetes regisztráció szükséges. 7-én este könnyed esti néptáncban lehet részünk.
11-én a „Varázslók teadélutánján” Görög Erika utat mutat az örök élet és a testi-lelki feltöltődések felé.
13-án Mészáros Lászlóné gyógytornász testtartást javító gyakorlatokat mutat, 18-án pedig Göncz József mesél az öngyógyítás forradalmáról. 
26-án a kerület idősebb polgárait várják a Harmónia Életmód Klubban.
 
További információt a Hegyvidéki Kulturális Szalon programjairól itt találhat:
Telefon: 0612022509
www.kulturalisszalon.hu

Ajánló
Ajánló
A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

November 10-én egészen különleges élményben lehet részük azoknak, akik szeretik a magyar...

Novemberi kavalkád

Novemberi kavalkád

Késő ősszel sem áll meg az élet a Hegyvidéken! Nézzük meg programokkal várnak minket a kerületben...

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

A naptárra pillantva egyértelműnek tűnik, hogy tényleg ránk köszöntött az ősz, bár kint néha...