Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-08-30

Itt van újra! – szeptemberi kulturális programok

Itt van újra! – szeptemberi kulturális programok

Itt van az ősz, bizony, itt van újra! Ilyenkor könnyen megtörténhet, hogy a hideg, esős idő elrontja a kedvünket. A „hegylakóknak” azonban nincs mitől tartaniuk, mivel a kerület kulturális létesítményei szokás szerint számos izgalmas programmal és rendezvénnyel várják az érdeklődőket.

Szeptemberben a bőség zavarával küszködünk. A hegyvidéki létesítményekben a megszokott népszerű programok mellett több rendkívüli, nagyszabású rendezvényre is sor kerül. A Hegyvidéki Ősz, a Szőlőünnep, az Európai Mobilitási Hét és az Autómentes Nap kínálatából most nem szemezgetünk, mert azokról részletesebben is olvashatnak itt, az interneten vagy a Hegylakó Magazin - idén immár másodszorra megjelenő - hagyományos, papírra nyomtatott különszámában is. A hegyvidéki kulturális központok kínálata azonban a nagy rendezvényeken túl is lenyűgöző.
 
MOM Kulturális Központ:
 
Mindent a szemnek és a fülnek

A Csörsz utcában újra remek programok fogadják az érdeklődőket. A MOM Kulturális Központban a hónap első napján nyílik kiállítás Fazekas Anna grafikáiból. A Terápia képein megjelenik az egészség-betegség, a boldogság-szomorúság, a negatív-pozitív ábrázolása. Inspiráló élmény megtekinteni e különleges alkotásokat.
 
7-én bemutatkozik az Aradi Filharmónia vonószenekara, illetve aznap hallgathatjuk meg a honi könnyű zenei életben kuriózumnak számító, ugyanakkor elemi erejű Petruska előadását.
11-én spirituális hangutánzás és hangfürdő várja azokat, akik túl akarnak lépni a látható világ illúzióján. Tibeti, nepáli hangtálak és egzotikus keleti hangszerek muzsikája csendül fel. Másnap a Roma Soul játszik modern hangszerelésű, ősi cigányzenét. 14-én a Slask Lengyel Nemzeti Ének- és Táncegyüttes lép fel.
 
Sport minden korosztálynak

A rendszeres sportprogramok között mindenki megtalálja a neki legjobban megfelelőt. A holisztikus fitneszirányzat rajongóinak érdemes kipróbálni a Nia-technika foglalkozását. A szigorú szabályokat nélkülöző módszer segít megteremteni a test, a szellem és a lélek egységét. Az Anyatornán pedig az anyukáknak tartanak alakformáló foglalkozást. Közben persze a gyerekekre is vigyáznak.

A Szivárvány Showtánc nem csak megmozgatja a gyerekeket, de egészséges életmódra is neveli őket. A Nyugdíjas Tornán erősítő és a gerinc melletti izmokat nyújtó gyakorlatokat végezhetünk.
Igazi különlegességet igér Gese Tenzin Wangyal rinpocse. A tibeti mester a hanggyógyítás és a hosszú élet titkait tárja elénk gyakorlati módszerekkel 8-án, 9-én és 10-én. A Babamasszáson pedig Bajzáth Erzsébettől leshetjük el a legkisebbekkel való foglalkozás mesterfogásait.
 
Hegyvidéki Kulturális Szalon:
 
Szeptemberben is érdemes ellátogatni a Böszörményi út 34/a alá. Az augusztusi nyári szünet után a Szalonban ismét új programokkal és a hagyományos, népszerű klubok kínálatával várják az érdeklődőket. A Szalonegyetemen izgalmas kérdéseket feszegetnek az előadók. Szász Éva varázslatos Földünkről tart előadást. Érdekes foglalkozásokon vehetünk részt a Derűs percek Dolnával, a Világjáró Klub, a Kortárs Műhely, a Kíváncsiskodók Klubja, a Zene-Fere Klub vagy éppen Memória Torna 60 felettieknek rendezvényein. 15-én Bódi Barbara Boba várja a művészetek kedvelőit a Fantazma-Glória című kiállítása megnyitóján. 23-án kerül sor a Mihály napi vásárra.

Ajánló
Ajánló
A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

November 10-én egészen különleges élményben lehet részük azoknak, akik szeretik a magyar...

Novemberi kavalkád

Novemberi kavalkád

Késő ősszel sem áll meg az élet a Hegyvidéken! Nézzük meg programokkal várnak minket a kerületben...

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

A naptárra pillantva egyértelműnek tűnik, hogy tényleg ránk köszöntött az ősz, bár kint néha...