Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-12-13

Álom a muzsikáról – rajzpályázat gyerekeknek

Álom a muzsikáról – rajzpályázat gyerekeknek

Ha az ön gyereke vagy unokája szereti a szép zenét, és még rajzolni is szeret, akkor az ő pályamunkáját is szeretettel várják a MuzsikÁlom rajzpályázat szervezői. 
A Cziffra György Fesztivál a világhírű magyar származású zongoraművész és csodálatos virtuóz emlékét őrzi. Közreműködői fontos küldetésnek tesznek eleget, amikor meghirdetik ezt a rajzpályázatot, óvodások és az általános iskola alsó tagozatos tanulói számára. Szeretnék, hogy Kodály Zoltán és Bartók Béla hazájában az új nemzedékek tagjai is megismerjék a magyar nemzet lenyűgözően gazdag, kiemelkedő színvonalú zenei kultúráját.

A boldogság útján

A klasszikus zene ráadásul a nevelés csodálatos eszköze lehet. Már a kisgyermekeknek is segíthet az érzelmeik kifejezésében. Az az óvodás vagy alsó tagozatos diák, akinek lehetősége nyílik ilyen muzsika hallgatására, jó eséllyel kiegyensúlyozott, boldogabb ember lesz. Továbbá ott van még az a kétségbevonhatatlan tény is, hogy a nagy zeneszerzők klasszikus alkotásait meghallgatni örömmel tölti el a hallgatóság szívét.

A MuzsikÁlom rajzpályázatban összekapcsolódik a kreatív alkotás, vagyis a rajzolás és a gyönyörű zene.

Hogyan vegyünk részt rajta?

Első lépésként nem kell mást tenni, mint rákattintani erre a linkre: 

Ez átvisz minket a Cziffra György Fesztivál internetes honlapjára. Görgessünk le a lap aljára. Ott három gyönyörű dallamhoz vezető linket találunk. Csak egy-egy kattintásra van szükség, hogy bármelyiket meghallgathassuk.

Most pedig következhet a játék! 

Azt kérik a gyerekektől, hogy rajzolják le, hogy mit éreztek, milyen szép dolgokra gondoltak, miközben meghallgatták a csodálatos muzsikát. Hagyjuk, hogy szabadon szárnyaljon a fantáziájuk, és rajzaikon keresztül megjelenjen az ő saját kis álomviláguk!

Hova küldjük a rajzokat?

Ha az ifjú művészek készen vannak a képükkel, akkor postai úton, borítékba téve vagy e-mailben, mellékletként is elküldhetik hozzánk.

Levélben ide kérjük a pályaműveket:
MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz út 18.

Ide pedig az e-mailben elküldendő rajzokat:
 
Figyelem, Gyerekek!

Fontos! Csak akkor tudják, hogy kik küldték a szép rajzokat, ha ráírjátok a neveteket, hogy hány évesek vagytok és azt is, hogy melyik szép dallamot meghallgatva készítettétek.
Ugye nem feledkeztek meg arról sem, hogy odaírjátok az elérhetőségeteket, egy telefonszámot vagy e-mail címet?
 
Beküldési határidő MEGHOSSZABBÍTVA:
2018. január 22.

Ha tudni szeretnéd, hogy ki nyerte meg a pályázatot, akkor 2018. január első heteiben látogass el erre a honlapra: www.cziffrafesztival.hu
 
Mit lehet nyerni?

Ez egy nagyon jogos kérdés, hiszen minden gyereket érdekel, hogy a gyönyörű dallamot meghallgatva, a szép rajzot elkészítve és beküldve milyen nyereményre számíthat. A pályázat nem véletlenül kapta a MuzsikÁlom címet.

A győztesek a saját rajzuk alapján elkészített puha alvótárs-figurát nyerhetnek. Így, ettől kezdve az álmaik még inkább megtelnek csodálatos dallamokkal és meseszép muzsikával.

Ajánló
Ajánló
A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

November 10-én egészen különleges élményben lehet részük azoknak, akik szeretik a magyar...

Novemberi kavalkád

Novemberi kavalkád

Késő ősszel sem áll meg az élet a Hegyvidéken! Nézzük meg programokkal várnak minket a kerületben...

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

A naptárra pillantva egyértelműnek tűnik, hogy tényleg ránk köszöntött az ősz, bár kint néha...