Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2018-01-01

Jól kezdődik az új évünk! - januári programajánló

Jól kezdődik az új évünk! - januári programajánló

Szeretettel üdvözöljük olvasóinkat 2018-ban. Megérkezett a január, és a hegyvidéki kulturális intézményekben máris kezdetét vette az újévi munka, hogy a megszokott színvonalú műsorokkal, programokkal és rendezvényekkel várják az érdeklődőket. 

Nem meglepő, hogy vannak olyanok, akik nem szeretik a januárt. Ez a téli hónap gyakran nagyon hideg, ráadásul hiányzik belőle a december csodálatos fénye, a karácsony melegsége és a szilveszter jókedve. A hegyvidékieknek azonban nem kell attól tartaniuk, hogy borongós hangulatban kezdődik az új esztendőjük. Nézzük meg, hogy milyen kulturális programok várnak ránk!
 
MOM Kulturális Központ
 
Az év első napján vidám harmonika szó csendül fel a MOM Kulturális Központban. Világklasszis virtuózokat színpadra állítva Orosz Zoltán és barátai köszöntik 2018-at. 
Január 2-án pedig a színház múzsája fog kézen minket, hogy átvezessen a téli hidegből a tavaszba. Jean Poiret „Kellemes húsvéti ünnepeket!” című komédiáját a Játékszín és a TG Production mutatja be. 6-ától egy egészen különleges kiállítást nézhetünk meg a Reich Károly Galériában. Váradi Levente a zene, a ritmus, a harmónia és a szenvedély, vagyis a néptánc világát megragadó fényképekből állított össze egy gyönyörű sorozatot. 
 
Január 9-én a Meseautótól egészen a Carmenig juthatunk el Masa Anita lemezbemutatóján és a Sabbathsong Klemzer Band újévi koncertjén. Fellép többek között három Kossuth-díjas művész: Jávori Ferenc, Ökrös Oszkár és Szakcsi Lakatos Béla is. Aznap kerül sor ugyancsak a MOMkultban a saját hangszerelésű slágereket jazzes beütéssel játszó Chameleon Jazz Band koncertjére is.
Másnap Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar varázslatos, születésnapi nagykoncertje következik. 

Az újév második vasárnapján, azaz január 14-én 18:00 órától a Solti György Zeneiskola növendékei, a Bihari János Táncegyüttes tagjai és a Hegyvidéki Solti György Zenekar Újévi Gálahangversenyét hallgathatják, illetve nézhetik meg. Szintén ezen a vasárnapon, de délelőtt 10:30-tól lesz látható a klasszikus Piroska és a Farkas mese, Dombi bábjáték előadásán.
 
17-én a Coincidance Táncszínház lép fel. Sportról, művészetről és katarzisról szól a Fairplay - Sportóriások legendája című előadásuk.
Két nappal később Soós Réka tanítja táncolni, énekelni a gyerekeket a Zurgó Dió gyerektáncházban. Ugyancsak 19-én két fiatal énekes-gitárossal is találkozhatunk. Lóci és Szeder negyvenöt perces interaktív foglalkozást tart gyerekeknek.
 
Míg a gyerekeknek a magyar meséké a főszerep január 20-án, a felnőttek számára szintén aznap lesz a hónap egyik nagy dobása, a 80-as évek kultikus zenekarának fellépése, hiszen újra koncertezik az Európa Kiadó.
 
Másnap Schmidt Pál fővédnökségével Beregszászi Olga ad jótékonysági koncertet. 22-én a világhírű operaénekes, Miklósa Erika koncertje következik. A nagyszerű előadó mellett színpadra áll a kiváló trombitaművész Fekete-Kovács Kornél is.
26-án megismerhetjük az élet egyik legfontosabb titkát. A Magyar Állami Népi Együttes táncos-muzsikás történetben mutatja meg, milyen a felnőtté válás. Az Apám ablakából az ég igazi táncos kaland.
Ugyanezen a napon Tarján Veronika Gőgős Gúnár Gedeon verses meséit hozza el a gyerekeknek. 
 

Barabás Villa

Január 11. és 14. között a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotótanfolyamán vehetünk részt, és megtekinthetjük a végzős hallgatók munkáit is a városmajori kulturális központban. 16-án nyílik a Sztehlo Lili üvegfestő remekműveit bemutató kiállítás. Másnap a tematikus filmklubban egy angol vígjáték, a Rock hajó várja a nézőket. 

A Get Closer Acoustic sorozat részeként január 25-én Bornai Tibor és Laár András lépnek fel, akik már negyvenhárom éve ismerik egymást. Van miről mesélniük. 
 
Jókai Klub

Minden hétfőn és szerdán jól indulhat a nap a Hollós út 5-ben működő népszerű közösségi házban azoknak, akik szeretik a latin zenét. Zumba Gold tanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Akiknek fontos az egészség, azok a hét három napján részt vehetnek a Beauty Body alakformáló egészségmegőrző programján, péntekenként pedig a Fit-Ball gerinctornán. További lehetőségeket jelentenek a Zumba fitness, a Meridián torna, a Bujutsu-Kai harcművészet, az Etka-jóga, vagy a Hatha jóga foglalkozásai.

Hegyvidéki Kulturális Szalon
 
Az újesztendő egy nagyszerű fotókiállítással kezdődik, a Kovács Judit munkáiból összeállított fotósorozat Gyimest mutatja be. A kiállítást január 3-án Fabó Katalin fotóművész nyitja meg Szabó Péter festőművész közreműködésével.

A hónap utolsó napján egy újabb kiállítás megnyitójára kerül sor. Hubert Tibor tanár-festőművész az emberi kapcsolatokat örökíti meg alkotásaiban. A Kapcsolatok című kiállítást Zalán Tibor nyitja meg.
 
A megszokott előadások és klubfoglalkozások sorát 3-án a vallástörténeti előadássorozat nyitja meg. Szabó János lelkész bibliai témájú ásatásokról mesél. Kovács Judit kiállításához tartozik 4-én Dr. Vermes Mária fotóművész képes beszámolója Erdély varázslatos hegyeiről. 5-én kézműveskedhetünk Ambrusek Ilonával, 8-án pedig derűs percek várnak ránk Mihalekné Kádár Magdolnával.
 
16-án a Hegyvidéki Trianon Társaság megemlékezik a Don-kanyar hőseire. A rendezvény vendége Dr. Gulyás Gergely országgyűlési képviselő, frakcióvezető.
Két nappal később a Zene-Fere Klub, 19-én pedig a Kortárs Alkotó Műhely, a Német Társalgókör és a Ház-Tartás tanfolyam vár minket. 24-én a Szalon Egyetemen Kemény András könyvkiadó mesél Heltai Jenő életéről. 31-én Szebényi Ágnes színháztörténész nemzetünk egyik nagy színészének, Sinkovits Imrének a munkásságát mutatja be.
 
A hónap folyamán minden érdeklődőt nagy örömmel várnak a Bélyeggyűjtők Klubjában, a Nyugdíjasok Klubjában, a Kiskakukk Játszóházban és a Szupernagyi népdalkörben. Az idősek részére szerevezett Gyalogló Klubot Monspart Sarolta vezeti, 16-án, 23-án és 30-án. Egészségünk megőrzése érdekében részt vehetünk pilates, gerincjóga, gerinctorna, hatha jóga, NIA tánc, keleti tánc, szenior örömtánc és a Népek táncai foglalkozásain.
 

 
Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont

Az „erdőszéli mézeskalácsházban” az újévben először a nagyszerű francia énekesnő, Edith Piaf legszebb dalai csendülnek fel január 12-én, Kárász Eszter előadásában. A Zugligeti út 64-ben megrendezésre kerülő koncertre már kaphatóak a jegyek. A Padam című verses-zenés sanzonesten megismerhetjük a páratlan francia énekesnő szenvedéllyel teli, csodálatos életét.
 

Ajánló
Ajánló
A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

A Hegyvidéken dübörög a Zenevonat!

November 10-én egészen különleges élményben lehet részük azoknak, akik szeretik a magyar...

Novemberi kavalkád

Novemberi kavalkád

Késő ősszel sem áll meg az élet a Hegyvidéken! Nézzük meg programokkal várnak minket a kerületben...

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

Csodálatos indián nyár – szeptemberi programajánló

A naptárra pillantva egyértelműnek tűnik, hogy tényleg ránk köszöntött az ősz, bár kint néha...