Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-09-29

Környezetbarát tisztítószer – meglepő forrásból

Környezetbarát tisztítószer – meglepő forrásból

Ha környezetbarát tisztítószerekről beszélünk, akkor általában a természetben is előforduló anyagok felhasználásával előállított termékek jutnak elsősorban eszünkbe. A most bemutatandó tisztítószer ezenkívül szó szerint újrahasznosított anyagokból is van.

Ebben az esetben nemcsak a csomagolás esetén beszélünk újrahasznosításról, hanem a tisztítószerről is, amelyet 2018 óta nem másból állít elő egy magyar cég, mint szennyvízből.


Szennyből tisztító?

Az eredetileg szennyvíztisztítók technológiai tervezésével és üzembe helyezésével foglalkozó UTB Envirotec cég azon dolgozott, hogy könnyebbé, környezetbaráttá, olcsóbbá, gazdaságossá tegye a szennyvíz kezelését. Egyik részlegük az Észak-pesti Szennyvíztisztító Telepen működik, ahol szennyvíziszapból, mint biomasszából, rothasztással biogázt állítanak elő. Az anyacég kutatói arra is rájöttek, hogy a folyamatot egy bizonyos ponton megszakítva értékes ecetsavat lehet kinyerni.

Mivel az ecet az egyik legjobb vízkőoldó, ráadásul fertőtlenítő hatása is van, megalapították a Renew Technologies Hungary Kft.-t, és a magyarországi piacra szánt tisztítószereket kezdtek készíteni belőle.

A Cycle-termékek alapja ez a szennyvíziszapból előállított ecetsav, amelyhez 100 százalékban újrahasznosított vizet adnak, és az egészet újrahasznosított PET-palackból készül csomagolásban árulják. 

Mire jó az ecetsav a háztartásban?

Még sokan emlékeznek rá, amikor nagymamánk vagy édesanyánk ecettel és újságpapírral állt neki lemosni az ablakokat, de mára sokkal szélesebb körben felhasználják tisztítószerként ezt a környezetbarát anyagot.

A Zöldbolt kínálatában, ahol a kiürült flakonokat újratölthetjük, megtalálható Cycle tisztítószereket az alábbi háztartási területeken tudjuk használni:

Ablaktisztító – illatmentes
 
A Cycle Ablaktisztító a természetes felületaktív anyagainak és a szerves savaknak köszönhetően hatékonyan távolítja el a makacs szennyeződéseket az ablakokról, tükrökről és egyéb üvegfelületekről. Természetes összetevői csillogó tisztaságot biztosítanak. A felületek csíkmentesen száradnak. Hozzáadott illatanyagoktól mentes.

Általános felülettisztító

Remekül eltünteti a port, a vízkövet, de a zsíros kézlenyomatokat is. Alkoholtartalmának köszönhetően gyorsan fel is szárad. Szórófejével permetet vagy sűrűbb habot is képezhetünk, használat után pedig nem marad más, csak a tisztaság és a szintén természetes forrásból származó levendula-illóolaj kellemes illata.

Fürdőszoba-tisztító

A Cycle segít a vízkő, a szappanlerakódások és más szennyeződések eltávolításában- Csempék, kádak, mosdók, zuhanyzók, csaptelepek jó barátja ez a termék – nyomtalanul szárad, így használata után csak a csillogás marad. Kellemes citrusillatát a fenntartható forrásból származó természetes illóolaj adja.

Háztartási vízkőoldó
 
Hatékony és környezetbarát tisztítószer, amely alaposan, az ecet természetes erejével távolítja el a vízkövet és a szappanmaradékokat. Tartós csillogást biztosít a konyhában, a fürdőszobában és bárhol otthonában, 99,9 százalékban újrahasznosított összetevőkkel.

Hipoallergén mosogatószer

Környezet- és bőrbarát hipoallergén kézi mosogatószer, amelyet kifejezetten érzékeny bőrűek számára fejlesztettek. A pH-bőrsemleges, illatanyagmentes Cycle mosogatószer 100 százalékban természetes összetevőkből, több mint 90 százalékban újrahasznosított alapanyagból készül.

Konyhai tisztítószer

Hatékonyan távolítja el a makacs szennyeződéseket a konyhai felületekről: konyhapultról, falicsempéről, kerámiafelületekről és hűtőről. Bármely élelmiszerrel érintkező felületen használható, a szóda erejével eltünteti a mindennapi lerakódásokat.

Univerzális tisztító

A padló – mint azt mindenki, akinek kisgyereke vagy kisállata van, jól tudja – nem csak arra való, hogy járjunk rajta. Ez a kúszás, a mászás, a játékok, rengeteg vidámság helye is. A Cycle padlótisztító koncentrátummal biztosak lehetünk benne, hogy az egész család környezetbarát módon élvezheti a tiszta padló nyújtotta élményeket.

WC-tisztító gél

A Cycle WC-tisztító géles formátumának köszönhetően kiváló megoldás WC-csészék, kádak, mosdók takarítására, hiszen meg tud tapadni a felületeken, hogy hosszabban kifejthesse a hatását. Speciális kupakjának köszönhetően a WC pereme alá is bejuttatható a tisztítószer. Használata után ragyogó tisztaság és kellemes illat marad csak!

WC-tisztító hab

Instant habos tisztaság érintés nélkül az innovatív technológiára épülő WC tisztító habbal. A takarítás így kényelmesebb és gyorsabb lesz, mint valaha, a végeredmény pedig mindenkit meggyőz.

Ajánló
Ajánló
Égi ajándékunk – ne hagyjuk elveszni az esővizet!

Égi ajándékunk – ne hagyjuk elveszni az esővizet!

Napjainkban egyre kiszámíthatatlanabb az időjárás, éppen ezért megnyugtató érzés lehet, ha ennek...

Komposztálás kisokos

Komposztálás kisokos

Sokszor hallhatjuk azt a kifogást a környezetszennyezés kapcsán: ugyan mit számít ez a kevés kis...

Nyári kerti tennivalók – hasznos tanácsok mindenkinek

Nyári kerti tennivalók – hasznos tanácsok mindenkinek

Kerületünk a főváros egyik legzöldebb, parkokkal, erdőkkel és kertekkel teli része. Mindenki azt...