Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-09-07

A Mosolyrend lovagja: Halász Judit a Hegyvidéken

A Mosolyrend lovagja: Halász Judit a Hegyvidéken

A Hegyvidéki Ősz rendezvényei elképzelhetetlenek volnának a magyar kulturális élet igazi színfoltjának számító énekesnő nélkül. Nem véletlen, hogy Halász Judit töretlen népszerűségnek örvend az egymást követő nemzedékek gyermekei között. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznő rendszeresen részt vesz a XII. kerület népszerű programjaiban.

Halász Judit évtizedek óta a gyermekek és a felnőttek kedvence. Dalaival, csodálatos személyiségével, barátságos mosolyával belopta magát az egymást követő nemzedékek szívébe. Előadásaira teltház előtt kerül sor, hiszen a Juditból sugárzó vidámság, életöröm olyan csodálatos élmény, amit senki sem szeretne kihagyni. A hegyvidékiek abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy ebben a hónapban újra maguk között üdvözölhetik a Halhatatlanok Társaságának örökös tagját.
 
Egy csodálatos pályafutás

Halász Judit 1964-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. Pályafutása a Pécsi Nemzeti Színházban kezdődött, majd hamarosan a budapesti Vígszínházban folytatódott. Gyorsan elröppentek az évtizedek, és ő még mindig a legnagyobb hazai prózai színház munkatársa. A legnevesebb magyar színészekkel játszhatott együtt. Fellépett többek között Práger Antallal, Rutkai Évával és Sulyok Máriával. A filmvásznon és a televízió képernyőjén majdnem negyven filmben láthattuk.
 
Őszinte elismerés

Mi a közös II. János Pál pápában, Sir Peter Ustinov angol színészben és Halász Juditban? Az, hogy mindannyian a Mosolyrend lovagjai. 
Ezt a nemzetközi kitüntetést 1979-ben alapították Lengyelországban. Gyermekek adományozzák olyan felnőtteknek, akik nagyon sokat tesznek a kicsikért. Magyarországról először Halász Judit került be a neves személyiségek exkluzív klubjába.
Persze a felnőttektől is kapott számos kitüntetést. 1971-ben Jászai Mari-díjat, 1983-ban az Érdemes Művész rangját, 1996-ban pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét. 2001 óta az egyik legrangosabb hazai kitüntetés, a Kossuth-díj büszke tulajdonosa.
 
Varázslatos dalok

Judit életében először tizenkét éves korában a Hegyvidéken, az akkor még MOM Művelődési Központban lépett színpadra. A Németvölgyi úti iskola néptánccsoportjának volt a tagja. Akkor talán még csak kevesen sejtették, hogy a hegyvidéki szereplés egy lenyűgöző színpadi pályafutás kiindulópontja lesz.
Az országban sok helyen találkozhatunk vele, mivel népszerű dalaiból örömmel tart koncertet. 1973 óta jelennek meg lemezei. Ezek között ugyanúgy találunk gyönyörű dalos összeállításokat, mint vidám vagy szívhez szóló meséket.
 
Őszi vendégünk

Legközelebb szeptember 24-én, a Hegyvidéki Ősz - Autómentes Nap keretében megrendezésre kerülő koncertjén találkozhatunk vele a MOM Kulturális Központban, ahol a Csiri-biri koncert tíz órakor kezdődik.
 
Minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak!

Ajánló
Ajánló
Hellász gyermekei – görögök Magyarországon és a Hegyvidéken

Hellász gyermekei – görögök Magyarországon és a Hegyvidéken

A honfoglalás óta eltelt több mint ezer év során számos nemzet gyermekei élvezhették a...

Ágyúszóra ébredtek – Görgei Artúr veszélyes hegyvidéki kalandja

Ágyúszóra ébredtek – Görgei Artúr veszélyes hegyvidéki kalandja

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika történelmi helyen áll. Korábban ott...

Több mint szobor – gróf Esterházy János a Gesztenyés kertben

Több mint szobor – gróf Esterházy János a Gesztenyés kertben

Az őszi sétálók egy megrázó, ugyanakkor lenyűgöző erejű szobrot láthatnak nem messze a...