Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-06-03

Hegyvidéki Kultúrkártya – a Hegyvidék kártya új funkciója

Hegyvidéki Kultúrkártya – a Hegyvidék kártya új funkciója

Kerületünk szerencsés elhelyezkedése és a budai régióban betöltött központi szerepe miatt az állandó lakosokon kívül sokan megfordulnak nálunk, itt dolgoznak, tanulnak, vásárolnak vagy épp a kerület színvonalas intézményeit látogatják.

2009. óta már azok is igényelhetnek Hegyvidék kártyát, és így igénybe vehetik az elfogadóhelyek által nyújtott kedvezményeket, akik nem kerületi lakosok, de életvitelükből adódóan sok időt töltenek a Hegyvidéken. A Hegyvidék kártyát életre hívó és üzemeltető Hegyvidéki Önkormányzat ezen a gyakorlaton továbbra sem fog változtatni, azonban van néhány olyan kiemelt, főleg kulturális program, amelyet saját erőforrásokból támogat, és amelyekre a hegyvidéki lakosok számára szeretne kedvezményes bejutási lehetőséget biztosítani.
 
Ezért a nagyobb kerületi intézményekkel konzultálva, a Hegyvidék kártyának egy új funkciót fogunk bevezetni, amely kizárólag XII. kerületi lakosok számára lesz igényelhető! 

Mitől lesz „kultúr” a kártya?

Már most is vannak olyan kerületi kulturális rendezvények, amelyek mindössze egy regisztrációs díj megfizetésével és a Hegyvidék kártya sorszámának megadásával látogathatók.

Ezeket a rendezvényeket a Hegyvidéki Önkormányzat vagy intézménye finanszírozza, és ezt a kedvezményes gyakorlatot a jövőben is szeretné folytatni. 

Azonban ezt a kedvezményt 2020 második felétől már csak azok a Hegyvidék kártya tulajdonosok tudják majd igénybe venni, akik XII. kerületi lakosok, beregisztráltak a kerületi E-ügyintézési rendszerbe, és ott a megfelelő helyen megadják Hegyvidék kártyájuk számát. 

Az E-ügyintézési rendszerbe a képre kattintva tud belépni:

Hogyan tudok regisztrálni?

Új Hegyvidék kártyát igényelni online és személyesen is lehetséges. Személyes igénylésnél az ügyfélszolgálaton be tudják regisztrálni az igénylőt, és amennyiben XII. kerületi lakos, a kollégák a helyszínen beírják a kézhez kapott Hegyvidék kártya sorszámát az E-ügyintézési rendszerbe.
A régi kártyáknál, illetve az online igényelt kártyák kézhezvételét követően az E-ügyintézésbe belépve lehet regisztrálni a Hegyvidék kártya sorszámát, és amennyiben a regisztráló XII. kerületi lakcímmel rendelkezik, akkor érvényes lesz a Kultúrkártya funkció is.
 
Ha valakinek ez utóbbi gondot okoz, akkor ügyfélszolgálati időben az ügyfélszolgálat munkatársai is segítséget tudnak nyújtani.

Milyen kulturális programok lesznek?

Az eddig is széles és színvonalas választék a továbbiakban is megmarad, sőt a MOM Kulturális Központ, a Barabás Villa és a Hegyvidéki Kulturális Szalon rendezvényei mellett a felújított Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban is lesznek programok.

A Hegyvidéki Kultúrkártyával kedvezményesen látogatható eseményekről a Hegyvidék kártya facebook oldalán, illetve a https://12program.hu/ oldalon, valamint az intézmények saját oldalain (MOMkult, Hegyvidéki Kulturális Szalon, Barabás Villa, Lóvasút) az egyes rendezvényeknél található majd tájékoztatás.

Ezzel kapcsolatos kérdéseket az info@hegyvidekkartya.hu e-mail címen lehet feltenni!

Ajánló
Ajánló
A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek!

A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek!

Én már megnéztem a jövő nyári műsorokat, és azt kell, hogy mondjam, sok olyan program lesz a...

A „dress code”, és ami mögötte van

A „dress code”, és ami mögötte van

A megfelelő munkahelyi öltözet gyakran kritikus pontja a ruhatárnak. Miért kell bizonyos...

Párhuzamosok a Várkert Bazárban

Párhuzamosok a Várkert Bazárban

Tavaly csatlakozott Hegyvidék kártya elfogadóhelyeinkhez a Várkert Bazár, amely az állandó...