Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-06-18

Hegyvidéki gasztrokalandozás, Fióka étterem teszt

Hegyvidéki gasztrokalandozás, Fióka étterem teszt

Ígéretünkhöz híven elkezdtük a Hegyvidék kártyához csatlakozott éttermek tesztelését, amelyet elsőként a Városmajor egyik hangulatos helyével, a Fióka étteremmel kezdtünk.

A tesztelési lehetőséget egy fiatal házaspár nyerte, Bernadett a szociális ellátásban, férje pedig informatikai vonalon dolgozik. Mivel éppen szabadságukat töltötték a tesztelés hetében, így pénteken kora délután találkoztunk a Városmajorban az étteremnél, hogy elköltsünk egy kellemes ebédet.
 
Az időjárás egész májusban hűvösebb, esősebb volt a szokásosnál, azonban szerencsére pont az ebéd napján kellemes napsütés várt minket, a gyönyörű zöld környezetben lévő étteremnél. Gondolkoztunk rajta, hogy akár a teraszra is kiülhetnénk, de végül a videófelvétel miatt inkább a benti részt választottuk.

Az étterem egyébként faasztalos borozós részből, kockás terítős étteremi részből és egy teraszból áll, ahol a nyári hónapokban sokszor tartanak esküvői vacsorákat is. Az esküvői időszakon kívül havonta más-más pincészet borait lehet megkóstolni, ahol a borok és sajtok társaságában a képzeletünk, valamint persze a borosgazdák segítségével a bortermelő vidékekre utazhatunk.

Előétel

A Fiókában nincs többszáz oldalas étlap, azonban a szezonális kínálatot mindig kiegészítik napi ajánlatokkal is.

Bernadették elmondták, hogy ők inkább a tradicionális ízeket kedvelik, ezért egy marhahús levest és egy Fióka tálat választottak, én pedig a napi kínálatból kóstoltam meg az epres spárgasalátát.

Mivel már az ebédidő vége felé jártunk, így mindhárman éhesek voltunk, és örültünk a gyors kiszolgálásnak. Ezt csak fokozta az előételek látványa, majd az ízükben sem kellett csalódnunk. A marhahús leves gyöngyöző volt, zöldségekkel és hússal is gazdagon tálalva, a vegyes tálon szokatlan, de kellemes ízpárosítások is voltak, például epres méz vagy épp hagymalekvár. Az időszakos epres spárgasaláta friss ízeit pedig pirított mandula tette teljessé.

Főétel

Két tesztelőnk maradt a hagyományos ízeknél, amikor magos csirkemellet kértek fűszervajas sültburgonyával, illetve mangalica bécsit majonézes burgonyával. Nekem a lazac, vagyis inkább a hozzá kínált gyömbéres sáfránymártás ragadta meg a figyelmemet, amihez vajban párolt zöldségeket kaptam.

Azt hiszem, az mondta a legtöbbet az ételekről, hogy a főételek felszolgálásáig még beszélgettünk, azonban ezeket már csendben fogyasztottuk el, hiszen nincs a szakácsnak nagyobb dicséret, mint amikor evés közben senki sem szólal meg, csak élvezik az ételek ízét!

Értékelés

Bernadették bevallották, maguktól valószínűleg nem jöttek volna el a Fióka étterembe, de így az ebéd elfogyasztása után már nagyon örülnek, hogy lehetőségük nyílt kipróbálni ezt a helyet. Az étterem hangulata a borosüveg dekorációval, a kiszolgálás gyorsasága, valamint az ételek minősége és mennyisége is kitűnő színvonalú volt.

Szeretnél te is részt venni egy ilyen tesztelésen? Akkor kövesd a Hegyvidék kártya facebook oldalát, és figyeld a bejegyzéseket!

Ajánló
Ajánló
A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek!

A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek!

Én már megnéztem a jövő nyári műsorokat, és azt kell, hogy mondjam, sok olyan program lesz a...

A „dress code”, és ami mögötte van

A „dress code”, és ami mögötte van

A megfelelő munkahelyi öltözet gyakran kritikus pontja a ruhatárnak. Miért kell bizonyos...

Párhuzamosok a Várkert Bazárban

Párhuzamosok a Várkert Bazárban

Tavaly csatlakozott Hegyvidék kártya elfogadóhelyeinkhez a Várkert Bazár, amely az állandó...