Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-05-17

Jön a meleg, hidratáljunk!

Jön a meleg, hidratáljunk!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, különösen nyári melegben a folyadékfogyasztás fontosságát. Sokan alábecsülik a vízivás szerepét, pedig testi-lelki egészségünk, immunrendszerünk zavartalan működése, jó közérzetünk múlhat rajta.


Az emberi szervezet megfelelő működéséhez létfontosságú az elegendő mennyiségű folyadékfogyasztás. Természetes, hogy egy irodai dolgozó kevesebb vizet igényel, mint egy aszfaltozó munkás, ám általánosságban elmondható, hogy a szervezetünknek naponta 2-2,5 liter folyadékra van szüksége, nagy melegben vagy intenzív sportolás mellett akár 3-4 literre is. 

A legjobb módszer, ha nem várjuk meg, amíg szomjasak leszünk, hanem óránként iszunk pár korty folyadékot. Lehet ez csapvíz, ásványvíz, illetve ennek egy része üdítőital, ízesített forrásvíz vagy tea is. Bárhová megyünk, vigyünk magunkkal egy feltöltött kulacsot, és munka közben is tartsunk egyet az íróasztalunkon. Így mindig kéznél lesz, és biztosan nem feledkezünk meg a napi mennyiség elfogyasztásáról. Nagyon fontos, hogy mi, felnőttek különösen figyeljünk oda az idősekre és a gyermekekre, mert ők kevésbé érzik a szomjúságot, így könnyebben kiszáradhatnak.
 
Miért fontos a hidratálás?

Vérünk több mint 80 százaléka vizet tartalmaz, ezért vízre van szüksége a vérkeringés megfelelő működéséhez és az új vérsejtek képzéséhez. 

Csontjaink több mint 20 százaléka víz, így szükséges az egészséges csontsejtek képzéséhez. 

A folyadékbevitel megindítja a nyirokkeringést, így a szervezetbe került és ott keletkezett méreganyagokat, melléktermékeket és a felesleges folyadékot kitakarítja. 

A vese, a belek, a bőr és a tüdő megfelelő működését is biztosítja, mert ezek a szervek is részt vesznek a méreganyagok eltávolításában. 

A víz síkosítja az ízületeket, csökkenti az ízületi fájdalmakat és véd a porckopás ellen. 

Szabályozza az anyagcserét, ezáltal segít kordában tartani a testsúlyt. 

Szabályozza a testhőmérsékletet. 

A víz biztosítja agyunk és idegrendszerünk számára a megfelelő működést. Agyunk több mint 75 százaléka víz, így elengedhetetlen a jó memória és az éles gondolkodás biztosításához. 

A szemünk több mint 95 százalékban tartalmaz vizet, tehát a látásunk egészségének megőrzésében is fontos szerepet játszik a víz.

Építi a szöveteket, a segítségével jutnak el a létfontosságú tápanyagok az összes sejtünkhöz. 

Lehetővé teszi a tápanyagok oldását, szállítását és felszívódását, ezáltal csökkenti a kiszáradás veszélyét. 
 
Oltsuk a szomjunkat Bambival!
 
A Bambi neve az idősebbekben nosztalgikus érzéseket ébreszt. Az ikonikus üdítőitalt 1947-ben gyártották először, és 50 éve eltűnt az üzletek polcairól. Mostantól viszont nem kell nélkülöznünk, sőt, az újabb generáció is megtanulhatja a nevét, a Bambi ugyanis újra kapható, például a Nekedterem kínálatában is fellelhetjük. 

A Bambi újjászületése mögött lelkes fiatalok állnak, akik az ötlet tökéletes kivitelezésére törekedtek. Ezért keresték meg a legtisztább forrásvizet, a receptet, egy kézműves kezét, a pontos ízeket és a legroppanósabb buborékot. Az ikonikus magyar üdítő úgy született újjá, hogy 100 százalékban természetes összetevőivel, alacsony cukortartalmával és ízeivel olyan élményt nyújt, ami már a fiatal generáció egészségtudatosságát és tudatos fogyasztási szokásait is hivatott kiszolgálni. A gyömbért borókával fűszerezték, a narancs a sevillai narancsligeteket idéző narancsvirágot kapta párjául, míg a citrom valódi citrusosságával hódít, a rebarbarával pedig nagymamáink kertjét idézték meg.

A környezettudatosság jegyében azonban kompromisszumot is kellett kötni: a csatos üveg eltűnt, helyére a környezetkímélő zárási technológia, a csavaros koronazár lépett, de a készítők erre ugyanúgy büszkék, mint ahogy azokra a lépésekre is, amiket a gyártási folyamat környezettudatossága érdekében nap mint nap tesznek. A Bambi újjáélesztői feladatuknak érzik, hogy gondozzák az üdítő történetét, a bambis emlékeket, és ismét naggyá tegyék a magyar márkát. A csapat nap mint nap azon dolgozik, hogy a szeretett üdítőt mindenkihez eljuttassák.

Ajánló
Ajánló
Fasírttól a rétesig: finomságok káposztából

Fasírttól a rétesig: finomságok káposztából

Ahogy hűvösödik az idő, úgy értékelődik fel a káposzta szerepe a táplálkozásunkban, hiszen ez az...

Levesek a nagyvilágban

Levesek a nagyvilágban

A magyarok magukat levesevő nemzetnek tartják, ezért nézzünk szét egy kicsit a világban, hogy hol...

Céges rendezvények – érdemes időben gondolni rá

Céges rendezvények – érdemes időben gondolni rá

Az emberek többsége hajlamos halogatni a dolgokat, hiszen még csak október van, hol van még az év...