Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2023-06-29

Nyakunkon a forróság! Hűsítő italok, természetesen

Nyakunkon a forróság! Hűsítő italok, természetesen

A mostani nyarakon, amikor egyre gyakoribb, hogy a hőmérséklet akár a 40 fokot is meghaladja, rendkívül fontos, hogy minden nap elegendő folyadékot vigyünk be a szervezetünkbe. Az egész testünknek szüksége van a hidratáltságra, nem mindegy azonban, mivel oltjuk a szomjunkat.


A víz, bár kézenfekvő lenne, nem szokott eszünkbe jutni a hűsítő italok sorában, pedig az egyik legfontosabb elem a megfelelő hidratáltság szempontjából. A víz alapvetően elengedhetetlen az emberi test számára, hiszen a testünk több mint 60 százaléka vízből áll.

A víz segít fenntartani a testhőmérsékletet, és fontos szerepet játszik a szervezet egyes folyamataiban, például a sejtosztódásban és az anyagcserében. Magyarországon a csapvíz megfelelő minőségű, de nyáron választhatjuk a behűtött ásványvizeket is, mivel természetes ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek segíthetnek fenntartani az egészséget.
 
Gyümölcslevek, limonádék, alkoholmentes fröccsök

A folyadékbevitelre egy másik kiváló lehetőség, ha gyümölcsleveket iszunk, hiszen ezek rengeteg értékes tápanyagot tartalmaznak. A gyümölcslevekben található vitaminok és ásványi anyagok hozzájárulnak a test egészséges működéséhez, és javítják az immunrendszer állapotát. Emellett a bennük található rostok segíthetnek az emésztési folyamatokban, és segíthetnek megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket.
 
A limonádé és az alkoholmentes fröccs is kiváló a frissítésre, miközben a folyadékbevitelhez is hozzájárul. A limonádé fő összetevője a citrom, amely gazdag C-vitaminban, és segít fenntartani a test sav-bázis egyensúlyát. Az alkoholmentes fröccsben található szőlőmagolaj antioxidánsokban gazdag, amelyek fontosak a szabadgyökök elleni védekezésben. Azonban amikor hűsítő italokról beszélünk, fontos megemlíteni a cukortartalmukat is. Az egészséges gyümölcslevekben és limonádékban gyakran található magas cukortartalom miatt érdemes odafigyelni a mennyiségükre, és választani a friss gyümölcsökből készült italokat, vagy egyszerűen vizet fogyasztani. 
 
Miért igyunk Simon gyümölcslevet?

A Zagyvaszántón található gazdaság 1992-ben kezdte meg működését, 20 hektáron termesztenek gyümölcsöket. A Nekedterem oldalán is megrendelhetjük a 100 százalék natúr, frissen préselt alma-körtelevet, az alma-cékla-répalevet, a gyulladásgátló tulajdonságú feketeribizli-almalevet és még sok más finom italt. Ha pedig frissítő szomjoltóra vágyunk, a szintén természetes összetevőkből álló limonádé, a szőlőfröccs, az almafröccs, a meggyes ital vagy a fekete ribizlis üdítő lesz a barátunk, amelyek egyike sem tartalmaz hozzáadott cukrot vagy tartósítószert.
 
A lédús, friss terméseket a Hatvan melletti Sastelken található humuszus homoktalajon érlelik, a többhektáros méhlegelő több tízezer méhe, poszméhe és a több száz madárodú lakójának segítségével. 

A gyümölcslevek készítése során soha nem használnak fel sűrítményt, mindig a friss és ropogós, napsütötte gyümölcsök szolgáltatják az alapanyagot. 

Hidegen préselési eljárásuk során mindenféle vegyszer hozzáadása nélkül, mechanikus eljárással nyerik ki a zamatos, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag levet. Ezt követően a gyümölcslevet minimális hőkezeléssel tartósítják, hogy a gyümölcslevek minden jó és egészséges tulajdonsága megmaradjon.

A gazdaság 100 százalékban saját tulajdonú, családi gazdaság, ahol minden munkatársra családtagként tekintenek. 

Fontosnak tartják a fenntartható ökológiai gazdálkodást, a gyermekek környezettudatos életre nevelését, az emberi jogokat, a nők egyenjogúságát, és hogy mindenkinek az asztalára zamatos, friss, egészséges gyümölcslevet tegyenek.

A bizalom és az őszinteség az alapja a működésüknek, ezt pedig az átláthatóságukkal bizonyítják, ezért bármikor ellátogathatunk hozzájuk, hogy megnézzük, hogyan zajlik az élet a Simon Gyümölcsnél, és hogyan készülnek a finomabbnál finomabb, frissen préselt gyümölcslevek alapanyagai. 

Ajánló
Ajánló
Fasírttól a rétesig: finomságok káposztából

Fasírttól a rétesig: finomságok káposztából

Ahogy hűvösödik az idő, úgy értékelődik fel a káposzta szerepe a táplálkozásunkban, hiszen ez az...

Levesek a nagyvilágban

Levesek a nagyvilágban

A magyarok magukat levesevő nemzetnek tartják, ezért nézzünk szét egy kicsit a világban, hogy hol...

Céges rendezvények – érdemes időben gondolni rá

Céges rendezvények – érdemes időben gondolni rá

Az emberek többsége hajlamos halogatni a dolgokat, hiszen még csak október van, hol van még az év...